Insanity workout: Uitleg, Voordelen & Oefeningen (met schema)

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 13, 2023

insanity-workout-schema
insanity-workout-schema

De insanity workout, wellicht heb je er wel eens van gehoord. Het is een heftige full body workout die je thuis kunt uitvoeren.

In dit artikel kom je achter de voordelen van de insanity workout, vind je een voorbeeld van een schema en vertellen we onze mening over deze gehypte workout.

Insanity workout: op zoek naar een uitdagende training?

Ben je op zoek naar een ideale manier om thuis te gaan trainen? Heb je bijvoorbeeld geen zin om naar een sportschool te gaan of wil je liever geen duur sportschool abonnement afsluiten?

Dan hebben wij goed nieuws voor je; je kunt namelijk hedendaags ook prima vanuit huis trainen.

Als je voor de Insanity workout kiest, heb je daar bovendien géén sport apparaten voor nodig.

Nee, bij deze intensieve workout maak je namelijk alleen maar gebruik van jouw eigen lichaamsgewicht.

Zoals de naam al enigszins doet vermoeden, is dit echter wel een vrij zware workout. Zo willen wij je alvast verklappen dat deze workout in totaliteit maar liefst 60 dagen duurt.

mountain-climbers

Durf jij deze uitdaging aan te gaan? Wil jij graag aan jouw lichaam werken, jouw conditie verbeteren en de overtollige kilo’s kwijtraken?

Dan is de Insanity workout mogelijk voor jou op het lijf geschreven.

In dit artikel geven we jou graag alle informatie over deze unieke workout, waarbij we onder meer naar het insanity schema kijken.

Ook geven we aan hoe je een insanity workout online kunt volgen en hoe je een insanity workout kunt downloaden. Met een insanity workout download daag je jezelf in ieder geval héél erg uit!

Wat is de Insanity workout precies?

Voor de oorsprong van de Insanity workout moeten we naar de heer Shaun T. Deze workout is samengesteld door deze fitnessgoeroe uit Amerika en is gebaseerd op het principe van ‘Max Interval Training’.

Het doel van de Insanity workout is dan ook om het maximale van jouw lichaam te eisen; dit doe je aan de hand van maximale intervallen in combinatie met korte rustperioden.

Bij de Insanity workout draait het allemaal om het uitvoeren van acht verschillende oefeningen. Deze acht oefeningen voer je dagelijks uit voor een totale periode van 60 dagen.

Je bent dus ongeveer 2 maanden achtereen met de Insanity workout bezig, waarin je een complete transformatie door kunt gaan.

De Insanity workout staat namelijk te boek als één van de zwaarste en meest inspannende workouts. Je moet echt het uiterste van jezelf en van jouw lichaam eisen.

Bij deze workout is het dan ook wenselijk dat je behoorlijk veel doorzettingsvermogen hebt, dat je over de nodige inzet kunt beschikken en dat je dagelijks tijd vrijmaakt voor deze workout.

Shaun T. heeft bij deze workout overigens gekozen voor duidelijke video’s. Aan de hand van de video’s laat hij zien welke oefeningen je uit moet voeren en hoe je deze precies uit moet voeren. 

Voor de gezondheid van jouw lichaam is het immers van cruciaal belang dat je alle oefeningen op de juiste manier uit weet te voeren.

Al deze oefeningen zijn overigens op een DVD te vinden; je kunt dus perfect voor bijvoorbeeld de televisie sporten.

Overigens is het ook mogelijk om gebruik te maken van de Insanity download; je hebt dan niet meer de DVD nodig, welke ondertussen al behoorlijk ouderwets is geworden.

Lees ook: XCO training

Wat zijn de voordelen van deze workout?

Lijkt de workout van Shaun T. jou op het eerste oog behoorlijk interessant?

Nou, dat is deze workout ook zeker. De Insanity workout brengt namelijk enkele zwaarwegende voordelen met zich mee:

  • Deze workout vraagt niet al te veel tijd; je bent in de eerste maand 45 minuten per training kwijt, in het begin van de 2e maand 50 tot 60 minuten en aan het einde van de 2e maand zo’n 80 tot 90 minuten.
  • De workout levert zichtbaar resultaat op; ja, het Insanity workout schema is echt héél pittig te noemen, maar je ziet wel zichtbaar resultaat. Na de 60 dagen heb je een lichaam waar menig man/vrouw jaloers op zal zijn.
  • Deze training is thuis perfect uit te voeren; voor de Insanity workout heb je geen apparaten nodig en je hoeft ook niet naar een sportschool. Het enige wat je nodig hebt, is een apparaat waarop je de DVD van Shaun T. af kunt spelen.

Mede vanwege bovengenoemde voordelen kiezen meer en meer mensen voor een Insanity workout download.

Je moet daarbij echter wel rekening houden met het feit dat deze workout écht een aanslag op jouw lichaam is.

Je loopt ongetwijfeld na de eerste trainingen dagenlang met spierpijn rond. En je weet jezelf compleet uit te putten.

Althans; dat is wel de bedoeling van de Insanity workout van Shaun T. Bij deze trainingen is het namelijk de bedoeling dat je het uiterste van jezelf vraagt, dat je écht tot het gaatje gaat en dat je jezelf continu uit durft te dagen.

Hoe ziet het Insanity workout schema eruit?

Zou jij graag met deze workout aan de slag willen gaan? Dan willen wij je allereerst graag wijzen op onderstaande video. In deze typische Amerikaanse video krijg je meer informatie over deze unieke workout:

Zoals je in de bovenstaande video kunt zien, voer je meerdere oefeningen uit. Voor deze oefeningen heb je geen hulpmiddelen nodig, maar puur jouw lichaamsgewicht.

Per oefening ben je 1 minuut bezig, waarbij het de bedoeling is dat je zoveel mogelijk herhalingen uit weet te voeren. Des te meer herhalingen je weet te maken, des te beter je de Insanity workout uitgevoerd hebt.

Uit welke oefeningen bestaat de Insanity workout?

Maar, welke oefeningen maken nou onderdeel uit van het Insanity workout schema? Daarvoor verwijzen wij je graag naar onderstaande afbeelding:

insanity-workout-schema
Alle oefeningen uit het insanity workout schema

Het principe van dit Insanity workout schema is behoorlijk simpel te noemen. Je begint allereerst met de oefening die linksboven staat; de Switch Kicks.

Voer deze oefening één minuut uit en tel daarbij het aantal herhalingen. Neem vervolgens een korte rust – bijvoorbeeld van 20 seconden – en ga door met oefening 2. Voer ook deze één minuut uit en tel ook hierbij weer de herhalingen.

Voer al deze oefeningen uit en schrijf alle herhalingen op. Voordat je dit kunt gaan doen, is het echter belangrijk om eerst een warming-up uit te voeren. Wat deze warming-up precies is, zie je in de Insanity workout download.

Daar wordt perfect voorgedaan hoe je de warming-up uit kunt/moet voeren en op welke manier je jouw spieren dus warm kunt maken.

Is het volgen van de Insanity workout online aan te raden?

Kunnen wij het volgen van de Insanity workout online aanraden? Zijn wij te spreken over deze unieke workout van Shaun T.?

Ja, dat zijn wij zeker. Je moet er alleen rekening mee houden dat het een onwijs intensieve en zware workout is. Alleen als je het uiterste van jezelf vraagt, kan je het Insanity schema volledig doorlopen.

Indien je met deze workout aan de slag gaat, zie je echter wel al snel zichtbare resultaten. Dat is uiteindelijk waar alles omdraait, niet waar?

Kies dus direct voor een Insanity workout download, ga de Insanity workout online volgen en ervaar zelf de indrukwekkende transformatie van jouw lichaam!

Insanity Max 30

De insanity max 30 workout is een variant van de training. Met deze training is het, zoals je al aan de naam kunt afleiden, de bedoeling dat het maximaal 30 minuten duurt.

Doordat de duur van deze training een stuk korter is, zal het wel een stuk intensiever zijn.

De 30 max workout is ideaal voor iedereen met wat minder tijd en voor iedereen die houdt van relatief korte en intensieve trainingen.

Slotwoord

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan dit artikel en hebt kunnen bepalen of de insanity workout wat voor jou is.

Laat me even in een reactie onder dit artikel weten wat jij van deze workout vind en of je van plan bent het uit te gaan proberen, of dat je het misschien zelfs al een keer gedaan hebt.

Wil je direct een goed begin maken en het lichaam van je dromen trainen? Vergeet dan je Gratis Kick-start niet:

Tijdelijk Gratis: de Droog Trainen Kick-start

Klik hieronder om direct je Gratis download te claimen:

droogtrainen-cover-man-vrouw-covers


💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Training

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *