Fatburner voor vrouwen kopen? Top 3 getest

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op oktober 8, 2023

beste fatburner vrouwen
beste fatburner vrouwen

Wil jij als vrouw naast het diëten of sporten graag wat extra afvallen of meer calorieën verbranden? Dan kunnen fatburners je hierbij een handje helpen. Maar welke zijn dan het beste specifiek voor vrouwen?

In dit artikel hebben we de beste fatburners voor dames op een rij gezet. Hiernaast kom je erachter wat fatburners voor vrouwen nu eigenlijk precies zijn.

Ook de verschillen met een normale fatburner kun je hier vinden. Lees snel verder!

Top 3 beste fatburners voor vrouwen uitgelicht

Om je te helpen de juiste keuze te maken hebben we het uitzoekwerk al voor je uit handen genomen. We hebben onderzoek gedaan en verschillende dames fatburners met elkaar vergeleken.

De 3 best geteste fatburners voor vrouwen vind je hieronder uitgelicht.

ProductPrijsPrijs per doseringVorm
1. PhenQ€ 79,99€ 1,33Capsule
2. XXL Nutrition Women’s Fat Metabolic Support€ 34,99€ 0,29Capsule
3. Cabau Fatburner€ 28,95€ 0,69Poeder

1. PhenQ

phenq fatburner capsules

PhenQ is één van de bekendste merken als het gaat om afslankproducten voor vrouwen. Het is dan ook niet gek dat wij de Dietary Supplement fatburners op de eerste plek gezet hebben.

De unieke samenstelling helpt je op 5 verschillende manieren gewicht te verliezen. Zo wordt opgeslagen vet verbrandt en verminder je je calorie-inname dankzij het eetlust-onderdrukkende effect.

Ook blokkeert het je vetproductie, krijgt je energieniveau een boost én het verbetert je humeur!

Specificaties:

 • Inhoud: 60 capsules
 • Adviesprijs: € 79,99

👍 Voordelen:

 • 100% natuurlijke ingrediënten
 • Eenvoudig in gebruik
 • Geen doktersvoorschrift nodig
 • Versnelt je stofwisseling
 • Verhoogt thermogenese

👎 Nadeel:

 • Prijs
2. XXL Nutrition Women’s Fat Metabolic Support

Op de tweede plek vind je de Women’s Fat Metabolic Support capsules van XXL Nutrition. Deze fatburners zijn speciaal voor vrouwen ontwikkeld door professionals gespecialiseerd in vetverbranding. 

De fatburner bevat krachtige ingrediënten waaronder groene thee extract en cafeïne. Deze zorgen voor extra energie waardoor je tijdens het sporten meer beweegt en meer calorieën verbrandt.

Hiernaast draagt de toevoeging van chroom bij aan een normale vetstofwisseling.

Specificaties:

 • Inhoud: 120 capsules
 • Adviesprijs: € 34,99

👍 Voordelen:

 • Inhoud is genoeg voor 2 maanden
 • Scherp geprijsd

👎 Nadelen:

 • Smaak had iets lekkerder gekund
 • Kan bij sommige dames last van de maag geven
3. Cabau Fatburner

Yolanthe Cabau fatburners

De Cabau fatburner is misschien wel één van de meest populaire producten onder vrouwen. De unieke formule bestaat uit hoge kwaliteit ingrediënten in de perfecte verhoudingen.

Deze krachtige combinatie van werkzame ingrediënten zoals cafeïne, groene thee extract en L-tyrosine geven je extra energie. Dit maakt het een stuk makkelijker je zware sportschema naast je drukke leven vol te houden.

Specificaties:

 • Inhoud: 300 gram (42 drankjes)
 • Adviesprijs: € 28,95

👍 Voordelen:

 • Ten opzichte van andere fatburners zeer scherp geprijsd
 • Verkrijgbaar in meerdere smaken
 • Makkelijk te bereiden en goed oplosbaar dankzij poedervorm

👎 Nadeel:

 • Sommige gebruikers vinden de smaak wat chemisch overkomen
Waar zijn de beste fatburners voor vrouwen op getest?

Wij hebben onze toplijst van beste vrouwen fatburners natuurlijk niet klakkeloos samengesteld. Hiervoor hebben we uitgebreid onderzoek gedaan en een hoop verschillende fatburners met elkaar vergeleken.

Om tot de top 3 te komen hebben we onder andere gebruikerservaringen gelezen en reviews doorgenomen. Hiernaast hebben we rekening gehouden met de naamsbekendheid van het merk.

Maar ook de inhoud ten opzichte van de prijs was één van de testpunten. 

Verschillen tussen normale en fatburners voor vrouwen

Ze lijken allemaal hetzelfde en toch zijn er fatburners speciaal ontwikkeld voor dames. Maar zit er eigenlijk wel verschil tussen een normale fatburner of een fatburner voor vrouwen?

Wij zochten het uit door 4 punten onder de loep te nemen:

1. Ingrediënten

Op het eerste oog lijkt er op dit punt niet veel verschil in te zitten. Veel fatburners bevatten overlappende ingrediënten zoals groene thee extract of cafeïne.

Conclusie: Geen tot weinig verschil.

2. Uitwerking

Vrouwen die ervaring hebben met fatburners geven soms aan dat de werkzame ingrediënten in normale fatburners niet altijd even prettig zijn.

Cafeïne bijvoorbeeld kan de hormoonhuishouding van vrouwen negatief kan beïnvloeden en voor een hormonale disbalans zorgen.

Conclusie: Door een hormonale disbalans kun je als vrouw meer last ervaren van je menstruatie of PMS.

3. Minder cafeïne

In navolging van de uitwerking zou je dus automatisch denken dat de beste fatburners voor vrouwen dan minder vaak cafeïne bevatten.

Dit is echter niet het geval. Zoals je kunt zien bevatten bijna alle producten uit onze toplijst dit werkzame ingrediënt.

Conclusie: Geen tot weinig verschil.

4. Vorm

Fatburners voor vrouwen zijn verkrijgbaar in pilvorm, capsules of poedertjes. Laatstgenoemde is voornamelijk handig als je het lastig vindt om pillen door te slikken.

Conclusie: Geen tot weinig verschil.

Zijn fatburners voor vrouwen dan een marketingtrucje?

Als we naar de minimale verschillen kijken, lijkt het net alsof fatburners vrouwen meer een marketingtrucje is.

Toch hebben we kunnen concluderen dat de meeste beter afgestemd zijn op de behoefte van een vrouw.

Zo zijn ze bijvoorbeeld meer gericht op het verbranden van lichaamsvet en het blokkeren van de vetproductie.

Als je kijkt naar ‘normale’ fatburners zijn deze vaak meer gericht op een verminderd hongergevoel of het sneller verbranden van calorieën.

Waarom fatburner specifiek voor vrouwen gebruiken?

Fatburners voor vrouwen bevatten ingrediënten die de afgifte van verschillende hormonen in het vrouwelijk lichaam stimuleren.

Voorbeelden hiervan zijn adrenaline en norepinefrine die helpen om vet in je lichaam af te breken.

De werkzame ingrediënten en verhoudingen in deze fatburners zijn meer toegespitst op de werking van het vrouwelijk lichaam.

Ze zorgen voor een verhoogde stofwisseling, zetten het lichaam aan om eerder vet te verbranden en verminderen de vetopname.

Vrouwen hebben over het algemeen een andere vetopslag dan mannen. Hierdoor is het voor veel dames effectiever om fatburners voor vrouwen in plaats van normale fatburners te slikken.

Voor wie zijn fatburners voor vrouwen geschikt?

Vind je het lastig om af te vallen? Of is het volhouden van een dieet zelfs een kwelling voor je?

Of ben je lekker aan het sporten of diëten, maar blijf je toch een beetje een dikke buik als vrouw houden? Dan kunnen vetverbranders voor jou een extra steuntje in je rug zijn om gewicht te verliezen!

Ook als je laag in je energie zit of het langer vol wilt houden in de sportschool zijn fatburners voor vrouwen voor jou geschikt.

Tip: wil je dames fatburners puur gebruiken voor meer energie of betere prestaties in de sportschool? Dan kun je misschien beter voor een pre-workout dames als alternatief gaan.

Waar goede fatburners voor vrouwen kopen?

Voor het kopen van de beste fatburners voor vrouwen kun je bij verschillende soorten winkels terecht. Zo kun je eens een kijkje nemen bij sportwinkels of een winkel waar voedingssupplementen verkocht worden.

Als je liever online shopt kun je bij onderstaande winkels het hele jaar door fatburners kopen.
Veelgestelde vragen

Kunnen vrouwen altijd fatburners gebruiken?

Nee, fatburners voor vrouwen zijn niet voor iedere vrouw geschikt. Vermijd gebruik als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Ook als je gezondheidsklachten hebt wordt het gebruik ervan afgeraden.

Wanneer een fatburner voor vrouwen innemen?

Wanneer je het beste een fatburner kunt innemen is afhankelijk van het product en de werkzame ingrediënten. Voor de meeste fatburners voor vrouwen geldt dat inname net voor je ontbijt of workout het beste werkt.

Geven fatburners voor vrouwen bijwerkingen?

Zoals ieder voedingssupplement kunnen ook vrouwen fatburners bijwerkingen geven. De meest voorkomende zijn maagklachten of diarree, maar ook slaapproblemen of een opgejaagd gevoel zijn voorbeelden. Deze laatste twee kun je eventueel voorkomen door fatburners zonder cafeïne te slikken. Houd je in alle gevallen goed aan de gebruiksaanwijzingen op het etiket.

Hoe veel fatburners mogen vrouwen slikken?

In de meeste gevallen wordt aangeraden niet meer dan 2 fatburners per dag te gebruiken. Ook dit is afhankelijk van het product en kan dus per fatburner voor vrouwen verschillen. Houd je altijd aan de gebruiksaanwijzingen op het etiket en zorg ervoor dat je de aanbevolen dagelijkse inname niet overschrijdt.

Hoe lang werken dames fatburners?

Hoe lang fatburners voor vrouwen werken is afhankelijk van de werkzame ingrediënten. Vaak merk je ergens tussen de 30 en 90 minuten na inname effect, wat tot wel 4 à 6 uur kan aanhouden. Uiteraard is dit per product, merk en per vrouw verschillend.

Hoe snel geven fatburners voor vrouwen resultaat?

Hoe snel je resultaat ziet is lastig te zeggen. Dit verschilt per vrouw afhankelijk van je levensstijl, eetpatroon en hoe vaak je sport. Sommige vrouwen merken na een paar weken al verschil, terwijl andere pas na 3 maanden resultaten zien.


Misschien ook interessant:

Categorieën: Supplementen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *