Bowflex Max Trainers – De crosstrainers van Bowflex

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 19, 2023

trainen op bowflex crosstrainer
trainen op bowflex crosstrainer

De crosstrainers van Bowflex bestaan uit de Bowflex Max serie. Deze high-end fitnessapparaten zijn al meerdere jaren enorm populair.

Op deze pagina ontdek je wat de Bowflex Max trainers uniek maakt én welke er allemaal zijn.

Welke Bowflex Max Trainers zijn er?

Zoals gezegd zijn we ondertussen dus alweer bij de 10e variant. De allereerste uitvoeringen van de Max trainers zijn ondertussen niet meer nieuw verkrijgbaar.

Toch is er nog behoorlijk wat keus. Hieronder vind je de verschillende varianten.

Bowflex Max Trainer M3i

bowflex-max-trainer-m3i

De M3i is de oudste Max Trainer die je nog kunt verkrijgen. Ondanks het feit dat dit een wat ouder toestel is, doet het niet veel onder voor veel andere luxe crosstrainers.

Het is een prima apparaat waar effectieve en handige technologieën in verwerkt zitten. Het weerstandssysteem werkt vrijwel hetzelfde als bij de andere Max Trainers en het gebruik is heel gemakkelijk.

Wel heeft het toestel slechts 2 programma’s en kun je geen gebruik maken van de applicatie met deze crosstrainer.

Daarentegen is het wel de goedkoopste van het stel en daarmee dus een heel goed instapproduct.

Of lees onze reviewBowflex Max Trainer M5

bowflex max trainer m5

Deze Bowflex trainer is wat minder bekend en ook niet meer overal voorradig. De M5 is een fijne en compacte crosstrainer, met een mooi design. Het heeft alles wat je mag verlangen van een luxe fitnessapparaat.

De M5 heeft 16 weerstanden, 8 programma’s en is compatibel met de applicatie. Het apparaat is langdurig belastbaar, tot maar liefst 8 uren per dag. Je zou hem dus zelfs kunnen gebruiken in een semi professionele omgeving.Bowflex Max Trainer M6i

m6i_max_trainer_weerstandssysteem

Voor een iets hoger bedrag, zo’n 500 euro meer, haal je de M6i van Bowflex in huis. Deze variant is alweer een stuk luxer. Je merkt dan ook veel verschillen ten opzichte van de M3i.

Die verschillen zitten ‘m niet zozeer in de intensiteit of kwaliteit van je training. Maar wel heb je simpelweg meer mogelijkheden.

In tegenstelling tot de M3i kun je dit trainingsbeest bijvoorbeeld wél verbinden met de trainingsapp. Ook heeft het 2 keer zoveel weerstandsniveaus (16) en 3 keer zoveel programma’s (6).

Het is een mooi, compact toestel met meerdere handgrepen, pedalen met uitstekende grip en een overzichtelijk display. Zoals we van Bowflex gewend zijn.

Of lees onze reviewBowflex Max Trainer M7i

m7i-max-trainer-voorkant

Voor zo’n 200 euro meer koop je vervolgens de M7i. Let wel; dit model is lang niet altijd meer voorradig. Er zijn slechts nog enkele winkels die ‘m sporadisch op voorraad hebben.

De M7i is iets minder populair, wat vooral te maken heeft met de minieme verschillen ten opzichte van zijn voorganger. Toch heeft hij wel degelijk wat meer trainingsmogelijkheden.

Zo heb je bijvoorbeeld 11 programma’s, waaronder verschillende intervalprogramma’s. Ook heb je de keus uit behoorlijk wat weerstandsniveaus. 20 stuks om precies te zijn.

Deze slimme crosstrainer slaat al jouw trainingsgegevens op en berekent op basis daarvan voor jou een passende volgende training.

Of lees onze reviewBowflex Max Trainer M8i

bowflex_max_trainer_m8_sporten

Als we weer een stapje verder gaan, komen we uit bij de M8i Trainer. Ook met dit apparaat heeft Bowflex zichzelf wederom overtroffen.

Het toestel heeft net wat minder programma’s dan zijn voorganger, namelijk 7. Echter zijn de programma’s zeer uitgebreid, waardoor je hier méér dan genoeg aan hebt.

Er zitten verschillende intervaltrainingen tussen en ook een speciaal vetverbrandingsprogramma. Daarnaast heb je de keus uit een traploop en handmatig programma.

De M8i heeft 2 displays, zodat je al je trainingswaarden overzichtelijk af kunt lezen.

Wat verder onderscheidend is, is dat je deze crosstrainer niet alleen met de Max Intelligence app kunt gebruiken, maar ook met Explore The World, waarmee je kunt trainen met virtuele routes.

Of lees onze reviewBowflex Max Trainer M10

bowflex-max-trainer-m10

De meest luxe en uitgebreidste van het stel is de M10 crosstrainer van Bowflex. Deze kost tevens het meest.

Maar, als je een investering overhebt voor een hoogwaardig fitnessapparaat, doe je met de M10 een waardige aankoop voor het leven.

Deze sterke, duurzame en effectieve trainer biedt jou een hoogwaardige training in een handomdraai. Je selecteert gemakkelijk één van de programma’s en de training kan beginnen.

Tijdens je training heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van een personal trainer, Netflix, of andere entertainment. Dit bekijk de allemaal vanaf het heldere display van 9,4 inch.

Deze trainer beschikt ook over zeer nauwkeurige hartslagsensoren in de handvaten, zodat je altijd weer hoe je ervoor staat. We kunnen nog wel even doorgaan met het opsommen van alle indrukwekkende eigenschappen, maar dan zijn we nog wel even bezig.

Of lees onze reviewOver de crosstrainers van Bowflex

bowflex_max_trainer_crosstrainer

Bowflex biedt op dit moment één soort crosstrainer aan en dat is de Max Trainer. De Max Trainer is er in verschillende varianten.

De eerste Max Trainer verscheen in december 2013 op de markt. Nu, jaren verder zijn we ondertussen alweer bij de 10e variant. Bowflex is haar apparatuur namelijk constant aan het innoveren.

De Max Trainer was én is ontworpen voor maximaal calorieverbruik. Bowflex claimt dat je op deze apparaten tot wel 2,5 keer méér calorieën verbrandt dan op de klassieke crosstrainer.

Diverse (onafhankelijke) tests tonen aan dat deze bewering aardig klopt. Het hogere calorieverbruik zit ‘m vooral in de hogere bewegingsintensiteit op de Bowflex crosstrainers.

In tegenstelling tot de klassieke apparaten, is de paslengte namelijk een stuk korter en zwaarder. Ook hebben de apparaten een uniek luchtweerstandsysteem, gecombineerd met een magnetische weerstand.

De luchtweerstand zorgt voor een hogere intensiteit én een natuurlijkere training.

Deze trainers zijn vooral in Amerika waanzinnig populair. Maar ze hebben ook al tijden hun intrede gemaakt op de Nederlandse markt, waarbij de apparaten steeds meer in trek raken.

Bovendien zijn ze heel geschikt voor thuis, het ontwerp is namelijk best compact.

Bij de nieuwere Max trainers kan je gebruik maken van een app, genaamd de Max Intelligence app. Via deze applicatie stem je jouw trainingen nauwkeuriger af op jouw trainingsdoel.

Een mooie uitbreiding voor meer efficiëntie.

Waar koop je een Bowflex crosstrainer?

Bowflex Max trainers zijn exclusief te koop bij een aantal sportzaken. Wil jij een crosstrainer van dit merk bemachtigen? Zorg dan dat je ‘m koopt bij een officiële en erkende dealer.

Alleen dan profiteer je namelijk van de beste garantievoorwaarden en prijs.

Bekijk het aanbod bij de onderstaande winkels.Andere merken:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *