Bowflex Max Trainer M6i – Review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 13, 2023

bowflex_max_trainer_m6i_review
bowflex_max_trainer_m6i_review

De Bowflex Max Trainer M6i is een van de trainers uit de populaire Bowflex Max Serie. Heb jij jouw oog laten vallen op dit apparaat? Dan wil je natuurlijk eerst weten wat je nou precies in huis haalt.

Ik raad je daarom ook aan om eerst even deze review door te nemen, zodat je ontdekt of dit een geschikte crosstrainer voor jou is, of juist niet. Lees dus snel verder!

Over de Bowflex Max Trainer M6i

max_trainer_m6i_test

Zoals gezegd is deze variant van Bowflex één van de trainers uit de populaire serie. De Max Trainers zijn niet zomaar doorsnee crosstrainers.

Nee, ze houden het midden tussen een stairclimber en een crosstrainer. Deze kruising maakt het een zeer effectief apparaat, waarmee je jouw hele lichaam traint en ook nog eens effectief vet verbrandt.

Vooral vanwege de hoge vetverbranding is het apparaat enorm populair. Bowflex heeft zelfs met onderzoeken aangetoond dat de verbranding op een Max Trainer vele malen hoger ligt dan op een doorsnee fitnessapparaat.

Een goede investering in je gezondheid dus!

Maar wat maakt de Max Trainer M6i dan zo bijzonder? Laten we eens een kijkje nemen naar dit apparaat..

Prijsvergelijking:


Wat kan ik verwachten van de M6i?

Hieronder neem ik de belangrijkste eigenschappen met je door, zodat je exact weet waar je aan toe bent en of het wat voor jou is.

Maximale vetverbranding

m6i_max_trainer_weerstandssysteem

Zoals ik al aangaf ligt de vetverbranding dus enorm hoog. Dat komt onder andere vanwege het feit dat je vrijwel iedere spiergroep in je lichaam aanspreekt.

Je benen worden flink aan het werk gezet en ook je romp komt er goed aan te pas. Maar ook je bovenlichaam beweegt mee. Je kunt de handgrepen op verschillende manieren vastpakken, zodat je zelf in de hand hebt vanuit welke hoek je jouw bovenlichaam traint.

Dankzij de verschillende programma’s kan je bovendien jouw vetverbranding optimaliseren. Zo is er bijvoorbeeld een speciaal fat burn programma, dat specifiek gericht is op maximale vetverbranding. Ideaal als je wilt afvallen dus!

Verschillende trainingsprogramma’s & weerstanden

Naast het fat burn programma zijn er nog meer programma’s waar je uit kunt kiezen. In totaal heb je de keus uit 5 verschillende.

Zo is er bijvoorbeeld ook het beruchte traploop programma, waarmee je het traplopen zeer realistisch nabootst. Dit is een uitstekende training om sterke beenspieren mee te ontwikkelen.

Ook is er het 14 minuten interval programma, waarmee je zeer effectief werkt aan je conditie. Bovendien kun je ook kiezen voor het handmatige programma, waarbij je naar eigen wens je programma samenstelt. Meer dan genoeg keus dus!

Lekker compact

bowflex_m6_compact

Hoewel de Bowflex Max Trainer M6i veel mogelijkheden en functionaliteiten heeft, is het een vrij compact apparaat. Bowflex heeft deze fraaie trainer speciaal voor thuisgebruik ontworpen, waardoor het echt minimaal ruimte in beslag neemt.

Je kunt ‘m dan ook bijna overal wel kwijt. Bovendien zitten er handige wieltjes onder, waarmee je ‘m gemakkelijk verplaatst. Geen moeilijk gedoe met optillen dus.

Hoewel de trainer vrij compact is, is hij wel duurzaam, stabiel en robuust gebouwd. Het toestel weegt zelf 67 kg en is belastbaar tot 136 kg.

Eenvoudig in gebruik

bowflex_max_trainer_m6i-bedieningspaneel

Hoewel het bedieningsconsole er best geavanceerd uitziet, ziet het er gelukkig niet overweldigend uit. Het is dan ook heel gemakkelijk in gebruik.

Met slechts een paar knopjes regel jij eenvoudig jouw gehele training. Alles spreekt voor zich en Bowflex heeft aan alles gedacht.

Zo zit er bijvoorbeeld een bidonhouder op een prettige positie, een tablethouder voor vermaak tijdens het trainen en zelfs interne hartslagsensoren, waarmee je in de ideale hartslagzone voor jouw doel kunt trainen.

Één ding is zeker; je hebt geen enkel gebrek aan luxe op dit apparaat.

Geluid tijdens het trainen

bowflex_max_trainer_m6i

Dan komen we bij een mogelijk minpuntje, namelijk het geluid. Omdat Bowflex ervoor heeft gekozen om alle Max Trainers met luchtweerstand te laten werken, voelt de training stukken realistischer aan.

De keerzijde hiervan is echter wel dat het wat meer geluid maakt dan een gewone crosstrainer. Gelukkig maakt het niet veel lawaai, maar toch is het iets om in je achterhoofd te houden.

Comfort tijdens het trainen

Deze Bowflex crosstrainer is voorzien van genoeg comfort om veilig en fijn te sporten. De grip op de pedalen en handgrepen is goed en het apparaat is ergonomisch ontworpen.

Hierdoor is het veilig in gebruik en is de kans op blessures minimaal.

Kleinere en grotere broers

Zoals gezegd heeft Bowflex dus meerdere trainers op de markt gebracht. De M6i heeft dus meerdere kleinere en grotere broertjes/broers.

Hoewel deze variant één van de populairste van het stel is, kan je ook kiezen voor de:

Beste prijs en koopvoorwaarden

Als je al wat speurwerk naar deze crosstrainer gedaan hebt, is het je vast niet ontgaan..

Deze crosstrainer wordt door meerdere winkels aangeboden. Dat is natuurlijk mooi, want hierdoor kun jij op zoek gaan naar de beste prijs en koopvoorwaarden.

Het is namelijk zonde om meer te betalen dan nodig is, of als je langer moet wachten op je bestelling. Ook goede service en garantie is natuurlijk heel belangrijk.

Om jou goed op weg te helpen zocht ik de beste verkooppunten voor je uit, met de beste prijzen, garantie en verzending.

Vergelijk de beste deals bij de onderstaande winkels:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *