Bowflex Max Trainer M7i Review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 16, 2023

bowflex-max-trainer-m7i
bowflex-max-trainer-m7i

In deze Bowflex max trainer M7i review kom jij erachter of dit fitness toestel daadwerkelijk doet wat het beloofd, het geld waard is en wat de grootste voordelen en nadelen zijn van dit bijzondere fitnessapparaat.

Na het lezen van mijn review kun bepalen of de M7i max trainer van Bowflex het ideale apparaat is voor jou.


Over de Bowflex max trainer M7i

Ja het is een lange naam, de Bowflex max trainer M7i. Dit apparaat is één van de apparaten uit de beruchte ‘Bowflex M-serie‘.

Deze serie bestaat uit apparaten van zeer hoge kwaliteit. Helaas zit hier vanzelfsprekend dan ook een prijskaartje aan. De prijs die valt niet mee en dat is dan ook de grootste reden om toch voor een ander apparaat te kiezen.

Maar goed, allemaal mooie beloftes natuurlijk die worden gedaan over de M7i. Maar de grote vraag is nog steeds: is dit apparaat het waard om te kopen of niet?

Is het een crosstrainer of een stepper?

stepper-pedalen

Allereerst een andere vraag. Vaak wordt er getwijfeld wat voor apparaat de Bowflex max trainer M7i nou eigenlijk is.

Op het eerste gezicht lijkt het wel een crosstrainer, maar wanneer je erop begint te lopen zul je merken dat het eerder iets weg heeft van een stepper.

De beweging die je maakt is namelijk best kort, veel korter dan bij een crosstrainer.

Hoewel de M7i trainer in veel shops verkocht wordt als een crosstrainer kun je het eigenlijk meer zien als een kruising tussen een crosstrainer en een stepper.

Uitzonderlijk veel kcal verbranden?

training-op-bowflex-max-trainer

Met de Bowflex max trainer M7i kun je enorm veel calorieën verbranden. Je verbrandt op dit apparaat zelfs meer dan op een loopband én meer dan op een reguliere crosstrainer of stepper.

Als je het vergelijkt met een training op een ander fitnessapparaat, ervan uitgaande dat je op dezelfde intensiteit traint dan is de max 7i trainer vele malen effectiever als het gaat om calorieën verbranden.

Als je doel is om af te vallen of je verbranding een boost te geven dan is dit apparaat een absolute aanrader.

Er is zelfs een (onafhankelijk) onderzoek gedaan naar het energieverbruik op de M7i, waaruit bleek dat gebruikers maar liefst 2,5 keer zoveel calorieën verbranden als op andere fitnessapparaten.

Train je hele lichaam

Dit zijn natuurlijk behoorlijk indrukwekkende resultaten. Er is geen enkel ander fitnessapparaat dat tot deze prestaties komt. Maar niet alleen als je doel is om af te vallen komt de Bowflex max trainer M7i tot zijn recht.

Want óók als jij je hele lichaam grondig wilt aanpakken qua spierkracht dan is dit toestel hier prima voor te gebruiken. Door de korte ‘stampende’ beweging die je maakt kun je jouw benen enorm goed trainen en sterker maken.

Het zijn vooral je hamstrings, kuiten en bilspieren die eraan te pas komen. Maar ook je quads en natuurlijk je armen die worden flink op de proef gesteld tijdens het trainen op de Bowflex max trainer M7i.

De intensieve manier van training die moet je natuurlijk wel leuk vinden, maar het biedt je iniederval genoeg voordelen.

Bekijk hier meer gebruikerservaringen van dit toestel > >

De allergrootste voordelen van de Bowflex max trainer m7i ✅

Over voordelen gesproken, waar blinkt de M7i nou écht in uit en wat maakt dit apparaat het kopen daadwerkelijk waard?

Weinig ruimte

m7i-max-trainer-voorkant

Er zijn enorm veel mensen die graag een fitnessapparaat voor thuis zouden willen aanschaffen, maar uiteindelijk besluiten om dit tóch niet te doen omdat het te veel ruimte in beslag neemt.

Je zou het waarschijnlijk niet verwachten, maar de Bowflex max trainer M7i is van erg compact formaat.

Het is veel compacter dan de meeste crosstrainers, wat ervoor zorgt dat het makkelijk past in vrijwel elke ruimte.

Je hoeft dus maar een klein plekje tot je beschikking te hebben om de M7i neer te zetten. Wat mij betreft een erg groot voordeel!

Effectief afvallen

Zoals ik net al heb besproken is de Max trainer één van de beste fitnessapparaten om vet mee te verbranden. Door de vele spiergroepen die je gebruikt en de intensiteit van je training ligt je verbranding erg hoog.

Deze intensiteit zorgt trouwens niet voor een oncomfortabele training, integendeel zelfs.

Je ervaart nauwelijks tot geen schokbelasting en dankzij de vloeiende beweging die je maakt op de M7i is het een genot om op te trainen.

Betere resultaten in minder tijd

Hou je ervan om effectief te trainen en wil je hier niet al te veel tijd aan spenderen?

De Bowflex M7i biedt jou in dat geval enorm veel voordelen aangezien je niet lang hoeft te trainen om effectief aan je doelen te werken op de M7i.

Dankzij de vele slimme trainingsfuncties die erop zitten kun je elke training weer het beste uit jezelf halen.

Sla je gegevens op en wordt steeds fitter

Wat ik één van de mooiste functies vindt die op de Bowflex Max trainer zit is dat het apparaat je gegevens van je vorige training automatisch kan laten opslaan.

scherm-en-hendels-m7i

Hierdoor kun je iedere training gewoon direct beginnen zónder na te hoeven denken hoe je training er vandaag uit komt te zien.

Aan de hand van jouw vorige prestaties stelt de computer van de M7i namelijk eigenhandig een training voor jou samen, welke nét wat zwaarder is dan je vorige.

Dit kan zijn een hogere weerstand, langere trainingsduur of hogere snelheid.

Dit principe wordt ook wel progressive overload genoemd, wat betekend dat je elke training een stapje vooruit doet en dus niet stilstaat.

Stilstaan is achteruitgang wordt ook wel eens gezegd en daar ben ik het helemaal mee eens. Echter is het niet altijd even makkelijk om dit toe te passen, de Bowflex crosstrainer biedt jou daarin de helpende hand.

Grootste nadelen ❌

Natuurlijk heeft de M7i crosstrainer niet alléén maar voordelen. Dat zou namelijk te mooi zijn om waar te zijn.

Er zijn namelijk wel degelijk een aantal nadelen te benoemen, hoewel dat er niet veel zijn. Het eerste nadeel heb ik ondertussen al een aantal keer benoemd, dat is namelijk de prijs.

Hoewel ik het de prijs dubbel en dwars waard vind gezien de vele voordelen, is en blijft het een flinke investering.

Ik kan me voorstellen dat niet iedereen zo’n budget uit wilt geven aan een fitnessapparaat. Als je bedenkt dat het een investering is voor op de lange termijn valt de prijs echter reuze mee. Je kunt er namelijk nog járen plezier van beleven.

Het tweede nadeel van de Bowflex Max trainer M7i vind ik de lengtepas die niet verstelbaar is.

Je kunt namelijk alleen maar met korte stapjes trainen. Nu is dat niet zo erg, maar het was leuker geweest als je de lengtepas kon verstellen zodat je hier in kon variëren

Waar is de M7i te koop?

De Bowflex M7i kun je momenteel bij meerdere winkels aanschaffen. Je kunt het aanbod en de prijzen hieronder met elkaar vergelijken;Ervaringen en reviews

Voordat je een grote aankoop doet, zoals bijvoorbeeld een fitnessapparaat kan het handig zijn om van te voren even de reviews en gebruikerservaringen door te lezen.

Over de Bowflex M7i zijn aardig wat reviews te vinden op het internet.

Als je reviews wilt lezen dan kun je eens een kijkje nemen in de shops waar het verkocht wordt, namelijk; Fitwinkel, Betersport en bol.com.


Wat zijn de beste alternatieven?

Naast de M7i zijn er niet erg veel vergelijkbare apparaten te verkrijgen behalve die van Bowflex zelf.

Zo is er bijvoorbeeld ook de M3i, M5i, M6i en M8i.

Ook de nieuwste Bowflex Max trainer M10i is een prachtig apparaat.

Daarnaast kun je ook de iets minder uitgebreide Bowflex Max trainer M7 kopen, zonder i erachter dus.

Als je liever een apparaat van een ander merk wilt aanschaffen wat stukken goedkoper is, maar wel vergelijkbaar met de Max trainers dan kun je kiezen voor de Senz Sports C7000, ook een erg mooi apparaat.

Andere goede crosstrainers kun je vinden in het artikel: beste professionele crosstrainers.

Liever een stepper? Bekijk dan eens het artikel: de beste stair steppers.

Specificaties

max-trainer

Qua specificaties heb je eigenlijk niks te klagen als je in het bezit bent van de Bowflex m7i max trainer. Het heeft namelijk 20 verschillende niveaus van weerstand voor genoeg variatie.

Hoe hoger je de weerstand zet, hoe beter je been en bilspieren worden getraind. Verder kun je ook trainingsprogramma’s instellen. Dit zijn voorgeprogrammeerde programma’s.

Hierbij heb je keuze uit maar liefst 11 verschillende trainingen, waaronder een aantal speciale programma’s zoals bijvoorbeeld het interval programma, waarbij je zeer specifiek traint voor conditie en vetverbranding.

Voor elk doel is er wel een programma beschikbaar zodat je effectief aan je eigen fysieke doelen kunt werken.

Belastbaarheid & lichaamslengte

Als jij wat langer bent dan kom je ook prima uit de voeten op deze bowflex trainer. Het heeft namelijk extra lange armgrepen. Dit resulteert in een fijne bewegingsvorm voor iedereen, hoe klein of groot je ook bent.

Wat betreft de belastbaarheid is het apparaat tot een gewicht van maximaal 136 kg te belasten.

Vaak zie je dat dit afgeronde getallen zijn en daarom zal het misschien vraagtekens bij je opwekken. Dit komt echter doordat het is omgerekend vanuit ponden.

Over Bowflex

Bowflex is een merk dat al 30 jaar lang meedraait in de fitness industrie. De focus van het bedrijf ligt voornamelijk op thuis fitness.

Bowflex onderscheid zich van andere merken door innovatieve apparatuur en dumbbells op de markt te brengen die voorzien zijn van luxe, comfort en gemak.

Door de goede kwaliteit die Bowflex levert wordt het in Amerika regelmatig aangeduidt met ‘the gold standard’.

Naast de beroemde Bowflex max trainers zijn het ook de bowflex dumbbells en andere cardio apparatuur van het merk die erg populair zijn.Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *