Bowflex Max Trainer M3i – Review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 10, 2023

bowflex-max-trainer-m3i

De Bowflex Max Trainers staan bekend om de veelzijdige trainingsprogramma’s en de hoge vetverbranding. Echter is het een flinke investering die je moet doen.

Gelukkig is er met de Bowflex Max Trainer M3i een wat minder prijzige optie op de markt. Wat mag je verwachten van deze high-end crosstrainer? En is het een goede keus voor jou?

Lees snel verder en kom erachter!

Over de Bowflex Max Trainer M3i

bowflex-max-trainer-m3i

Ondertussen zijn we alweer bij de 10e versie van de Bowflex Max Trainer serie belandt. Maar toch is de M3i variant nog altijd één van de populairste modellen.

Volgens sommigen kunnen zelfs de nieuwere modellen bij lange na niet tippen aan de kwaliteit en het comfort van dit trainingsbeest.

Dat de Bowflex Max Trainer M3i erg geliefd is mag wel duidelijk zijn. Het apparaat pronkt bij veel mensen thuis. En zelfs (kleinere) sportscholen maken er met veel plezier gebruik van.

Bovendien is deze crosstrainer heel goed betaalbaar als je ‘m vergelijkt met de nieuwste uitvoeringen. Voor de nieuwste trainer van Bowflex betaal je bijvoorbeeld 2 keer zoveel. En dat terwijl de verschillen niet eens zo groot zijn.

Op het eerste gezicht lijkt het dus een hele goede deal. Maar is dat wel zo? Maakt de M3i Trainer de verwachten waar..?

Prijsvergelijking:


Wat mag je verwachten van deze crosstrainer?

Laten we eens wat dieper ingaan op de specifieke eigenschappen van dit apparaat. Dat is immers de enige manier om erachter te komen of hij echt bij jou past.

Lees dus snel verder en ontdek wat je mag verwachten van dit populaire toestel.

Effectieve training & hoge vetverbranding

Wat de Bowflex Max Trainer M3i wereldwijd zo berucht gemaakt heeft is zonder enige twijfel de bewegingsvorm en de weerstand van deze crosstrainer.

Die is namelijk niet doorsnee. De bewegingsvorm is een stuk effectiever dan de gemiddelde crosstrainer. Hoewel de training zwaarder aanvoelt, verbrandt je ook meer calorieën.

Bowflex heeft zelfs geclaimd dat je op deze trainer 2,5 keer méér kcal verbrandt dan op ieder ander willekeurig cardio apparaat.

De training op dit hoogwaardige toestel is vooral gebaseerd op HIIT. Dat wilt zeggen dat je steeds een korte en intensieve inspanning levert.

Zodra die inspanning klaar is, kun je het weer voor een bepaalde tijd wat rustiger aan doen, waarna je wederom intensief aan de bak gaat.

Deze trainingsvorm heeft als grote voordeel dat je profiteert van een hogere vetverbranding en effectiever conditie opbouwt.

Bovendien ben je ook nog eens eerder klaar met je training. Je verspilt dus niet onnodig veel tijd, maar werkt zo efficiënt als mogelijk aan jouw doel(en).

Weerstanden & programma’s

Wat deze crosstrainer verder onderscheid van de rest, is de luchtweerstand. Bowflex is het enige merk waarvan de crosstrainers niet enkel magnetisch worden aangedreven, maar ook met lucht.

Dit zorgt voor een uniek trainingsgevoel en maakt een zwaardere weerstand mogelijk. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om je weerstanden zelf te verstellen.

In totaal heb je de keus uit 8 verschillende weerstandsniveaus. Dat klinkt op het eerste gezicht wellicht als niet heel erg veel.

maxtrainer-bowflex-m3_weerstanden

Toch zal vrijwel iedereen hier voldoende aan hebben. De weerstanden lopen namelijk goed in elkaar over, waardoor ieder op z’n eigen niveau sport.

Ook kun je nog programma’s selecteren. Wanneer je met zo’n programma traint zal de Bowflex M3i de weerstand automatisch voor jou aanpassen, zodat je zo gericht als mogelijk getraind wordt.

Klein nadeel

Wat ik wel jammer vindt, is dat je niet met apps kunt sporten. Veel fitnessapparaten maken dit tegenwoordig wel mogelijk.

Zo vergroot je jouw trainingsmogelijkheden namelijk toch weer flink. Dit is dan ook een van de redenen waarom de M3i Trainer van Bowflex zo goed betaalbaar is vergeleken met de rest.

Een professionele crosstrainer voor thuis

Deze crosstrainer voelt professioneel, stevig en betrouwbaar aan. En dat is hij ook. De M3i is van professionele kwaliteit en is heel duurzaam in gebruik.

Toch komt hij thuis enorm goed tot z’n recht. Sterker nog, dit apparaat is voornamelijk populair onder thuis sporters.

Zo is hij bijvoorbeeld lekker compact, wat je wellicht niet zou verwachten. Dit trainingsmaatje neemt weinig ruimte in beslag en is bovendien makkelijk te verplaatsen omdat hij transportwieltjes heeft.

Geluid

Zoals ik al aangaf heeft deze crosstrainer dus een luchtweerstand systeem. Dat is aan de ene kant heel voordelig, omdat het zorgt voor een betere en zwaardere training.

luchtweerstand_maxtrainer-bowflex-m3i

Aan de andere kant maakt het wel wat meer geluid dan enkel een magnetische weerstand. Het is dan ook niet de stilste crosstrainer op de markt. Echter maakt hij ook weer niet zoveel lawaai dat je er echt last van hebt.

Comfort tijdens de training

Bowflex vindt het heel belangrijk dat de gebruiker comfortabel kan sporten op de Max Trainer. Daarom is dit apparaat voorzien van de nodige gemakken.

Denk bijvoorbeeld aan de handgrepen die op veel verschillende manieren vast te pakken zijn. Hierdoor is het makkelijk om de juiste houding te vinden.

Daarnaast zijn de pedalen ook voorzien van een stevige en betrouwbare grip, zodat als je op volle intensiteit traint, niet bang hoeft te zijn om uit te glijden.

pedalen_bowflex_max_3i

Deze crosstrainer is helemaal ergonomisch ontworpen en enorm veilig in gebruik.

Bowflex Max Trainer M3i: Beste prijs & koopvoorwaarden

maxtrainer-bowflex-m3

Als je al een beetje onderzoek hebt gedaan naar deze crosstrainer dan is het je vast niet ontgaan..

De M3i van Bowflex is verkrijgbaar bij meerdere winkels. Opzich is dat niet direct een groot probleem.

Echter moet je dus wel even goed opletten dat je ‘m zeker weten koopt voor de beste prijs en koopvoorwaarden.

Het zou namelijk zonde zijn als je meer betaald dan nodig is. Ook kan het dat je langer moet wachten op je bestelling, of dat je zelfs minder goede garantievoorwaarden hebt.

Geen zorgen, wij zochten voor je uit wat de beste verkooppunten zijn. Vergelijk de beste huidige deals bij de onderstaande shops:




Meer crosstrainers uit deze serie:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *