Blazepod reactie training lampjes kopen? Tips & beste aanbod

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 18, 2024

blazedpod reactie training lampjes
blazedpod reactie training lampjes

Met Blazepod reactietraining lichtjes kun jij je reactievermogen trainen en blaas je direct nieuw leven in je trainingen.

In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over deze lampjes en waar je ze kunt kopen.

Wat zijn Blazepod reactie lampjes?

blazepod-actie

Blazepods zijn zoals gezegd lampjes die jou op allerlei manieren ondersteunen tijdens je trainingen. Ze zijn onder andere geschikt voor het trainen van je reactie vermogen.

Daarnaast kunnen ze nog voor veel meer oefeningen gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan een sprint parcours, een bokszak training of een krachtcircuit.

De lampjes kunnen tegen een stootje, wat ze erg geschikt maakt voor allerlei vormen van training.

Reflex training

training-blazepod

Reflex training is al tijden populair onder professionele sporters.

Maar dankzij Blazepod is het nu ook voor jou mogelijk om op een betaalbare en effectieve manier deze vorm van training te genieten.

Door deze manier van training verbeter je je hand-oog coördinatie en maak je jouw trainingen bovendien stukken uitdagender én leuker.

Makkelijk mee te nemen

Ze zijn compact qua formaat en stevig genoeg. Wat ervoor zorgt dat ze gemakkelijk mee te nemen zijn. Ook zijn ze bestendig tegen weersinvloeden. Je kunt ze dus ook gewoon buiten gebruiken.

Bluetooth

blazepod

De blazepods kun je gemakkelijk koppelen met je telefoon via bleutooth. De Blazepod app kun je downloaden voor zowel IOS en Android. Vervolgens kun je direct aan de slag met jouw trainingen.

Met de app kun je onder andere jouw reactie vermogen, kracht en snelheid nauwkeurig meten en inzichtelijk maken. Zo weet je dus direct waar je verbeterpunten liggen.

Vastzetten

blazepod-onderkant

Met de bijgeleverde straps kun je de blazepods makkelijk vastmaken waar aan jij maar wilt. Zo kun je ze bijvoorbeeld bevestigen aan een bokszak of een crossfit rig.

Maar ze kunnen ook gewoon op de grond neergelegd worden. Het is dus maar net waarvoor jij de lichtjes wilt gebruiken.

Opladen

Het is aangeraden om de lichtjes de eerste keer 24 uur op te laden voordat je ze gaat gebruiken. Vervolgens hoef je ze nog maar 45 minuten aan de lader te leggen voor 12 uur (!) gebruik.

Met het laadstation kun je bovendien alle 6 de lampjes tegelijk opladen.

Voor wie zijn deze lampjes geschikt?

reactielichtje

Blazepod is bedoeld voor iedereen die zijn of haar trainingen naar een hoger niveau willen brengen. De reactietraining lichtjes worden met name veel gebruikt voor:

De Blazepod reactie lichtjes zijn ook erg populair onder veel personal trainers en fysiotherapeuten, die zo hun klanten kunnen uitdagen om het maximale uit hunzelf te halen.

reactielampjes

Ook in veel sportscholen zie je ze steeds meer verschijnen. Waar er voorheen nog vaak pionnen gebruikt werden als trainingsmiddel, maken deze steeds vaker plaats voor de Blazepod lampjes.

Blazepod kopen

fitness-lampje

De Blazepods zijn online te bestellen op diverse webshops. Je kunt ze niet los per lampje bestellen maar per set. Via de knop hieronder bekijk je de beste aanbiedingen.

Een blazepod trainer kit bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 6 Blazepod reactie lichtjes
  • 6 straps om ze ergens aan vast te maken
  • 6 Blazepod houders
  • Opbergtas
  • Oplaad systeemZijn er alternatieven voor de Blazepod?

Er zijn nog niet erg veel alternatieven voor de Blazepod. Een alternatief is vaak relatief goedkoop in vergelijking met de originele Blazepods.

Hieronder zie je de mogelijkheden.

Ledsreact Direction

ledsreact

Deze trainingstool helpt je ook bij je reactie trainingen. In tegenstelling tot de Blazepod is deze alleen te gebruiken voor looptrainingen.

De ledlamp wijst 4 richtingen op. Op het moment dat een lampje aanspringt is het zaak om er zo snel mogelijk op te reageren.

Dit komt goed van pas bij looptrainingen voor allerlei soorten sporten. In tegenstelling tot de Blazepod werkt de tool dus wel op een wat andere manier.


Prestaties meten

Met de Blazepods kun jij je prestaties op een nauwkeurige manier meten. Dit kun je ook doen met een activity tracker.

Dit is een horloge waarmee jij jouw fysieke prestaties kunt tracken. Een voorbeeld hiervan is de welbekende Fitbit.
💡 Misschien vind je dit ook interessant:


Categorieën: MateriaalTraining

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *