Top 5 pre workouts zonder cafeïne van 2024

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 30, 2023

Beste Pre-workout zónder cafeïne
Beste Pre-workout zónder cafeïne

Train jij het liefst ‘s avonds laat? Of ben je gevoelig voor cafeïne?

Helaas bevatten vrijwel alle pre-workouts cafeïne als belangrijkste werkzame stof.

Maar wees gerust. Er zijn namelijk óók goede pre-workouts zónder cafeïne op de markt.

Echter moet je dan wel even weten welke de moeite écht waard zijn. Er zit namelijk ook een hoop ”troep” tussen..

Bekijk daarom op deze pagina direct je beste opties!

Top 5 beste pre workout zonder cafeïne

Het doel van een pre workout is en blijft om jezelf op te peppen voor je training. Ook als je geen cafeïne inneemt wil je dus nog een goede energieboost krijgen.

Daar hoef je bij de onderstaande 5 pre workouts niet bang voor te zijn. Deze producten voorzien je allemaal van een goede energieboost, focus en pomp.

In onderstaande vergelijkingstabel kun je de 5 beste varianten vergelijken en verderop in het artikel lichten we deze stuk voor stuk toe.

ProductBevat onder andere:Doseringen per verpakkingPrijs per doseringAdviesprijs
1. Animal PumpBeta-alanine, taurine en creatine monohydraat30 zakjes (let op: rode pil bevat cafeïne€1,95€58,60
2. Dedicated EpicBeta-alanine en taurine425 gram/25 doseringen€1,20€29,99
3. Loss NutritionBeta-alanine en creatine300 gram/23 doseringen€1,08€24,95
4. Dutch GiantBeta-alanine, taurine en citrulline500 gram/20 doseringen€1,75€34,99
5. Full As F#ckGroene koffiebonen extract en groene thee387 gram/25 doseringen€1,60€39,99
*Adviesprijs kan afwijken van huidige prijs en/of aanbiedingen.

1. Animal Pump – Extreme pomp zónder cafeïne

animal_pump

Op nummer één komt met grote afstand Animal Pump. Deze pre-workout is al jarenlang op de markt en ik gebruik ‘m zelf ook regelmatig.

Zoals de naam al aangeeft is het vooral geschikt om de pomp te stimuleren. Dit is dan ook waar deze pre-workout het beste tot z’n recht komt.

Het bevat enkel de bewezen effectieve stoffen. Geen onzin stofjes zonder wetenschappelijk bewezen werking dus. Precies zoals we van Animal gewend zijn.

Overigens is het niet alleen een zeer effectieve pre-workout om je pomp effectief te stimuleren. Nee, ook geeft het je een goede oppepper voor de training.

Het bevat bijvoorbeeld een goede dosis Beta-alanine en Arginine. Enkel de zuiverste stoffen zijn gebruikt, geen slappe rotzooi dus.

De pre-workout bevat verschillende ”blends” die elk hun eigen doel hebben. Zo zitten er blends in speciaal voor de pomp en een aantal om je prestaties te bevorderen.

In tegenstelling tot veel andere pre-workouts zijn het pillen en dus geen poeder. Het potje bevat zakjes waar één portie pillen in zit. Let erop dat je de rode pil in het zakje niet inneemt, deze bevat namelijk wel cafeïne.

Neem deze in voor je training en ervaar een ongekende pomp, focus en uithoudingsvermogen!2. Epic – Sterke PWO booster zonder cafeïne

epic_pre_workout

Deze pre-workout heb ik zelf alweer een tijdje terug gebruikt, in de tijd dat ik nog cafeïne gebruikte.

Het grappige was, dat ik in de veronderstelling was dat er gewoon cafeïne in zat..

En wat denk je? Het gaf me een flinke boost. Ik had niet eens door dat het dus geen cafeïne bevat. Totdat ik eens op de achterkant keek. Eerst kon ik het bijna niet geloven en moest ik wel 3 keer kijken.

Epic staat al jarenlang bekend als een geliefde én effectieve pre-workout. Zelfs mensen die regelmatig pre-workouts mét cafeïne nemen zweren bij deze booster!

Wat ‘m zo effectief maakt? Vooral de sterke no-nonsense blend van onder andere Taurine, Beta-alanine en L-Citrulline.

Daarnaast zitten er nog een aantal ”exotische stofjes” in, die in lijken te kicken als een bom. Een minuut of 5 na de inname van deze heerlijke pre-workout ben je niet meer te houden.3. Loss Nutrition – Pre workout zonder cafeïne voor dames

pre_workout_zonder_cafeine_vrouwen

Hoewel vrouwen in theorie dezelfde pre-workouts als mannen kunnen gebruiken, lijken dames toch vaak wat anders te reageren op de werkzame stoffen.

Speciaal daarom heeft Loss Nutrition een pre-workout speciaal voor dames op de markt gebracht.

En dit is niet zomaar een pre-workout. Nee, het is een booster met een effectief bewezen formule.

Bovendien zijn de ingrediënten niet alleen effectief. Er is ook nog eens rekening gehouden met je gezondheid. Helaas kunnen we dat niet van ieder supplement zeggen.

Het bevat een pure creatine mix, bestaande uit Ethyl Ester en Monohydraat. Ook bevat het de meest werkzame vormen van L-Arginine en Taurine.4. Dutch Giant Nutrition Pre Workout – Stimulant vrije pre workout met bewezen ingrediënten

Dutch Giant Nutrition - Pre Workout

De pre workout van Dutch Giant Nutrition is een prima optie als pre workout zonder cafeïne. Indien je voor de variant zonder cafeïne kiest, heeft deze pre workout de smaak van ananas.

Deze pre workout krijg je in een verpakking van maar liefst 500 gram geleverd, waardoor je lange tijd vooruit kunt. 

Deze pre workout staat bijzonder goed aangeschreven. Dit is onder meer te danken aan de samenstelling van de pre workout.

Dutch Giant heeft alleen voor bewezen pre workout ingrediënten gekozen. Getuige ook de snelle werking van slechts 30 minuten.5. Full As F#ck pre workout – Hardcore pre workout zonder cafeïne

FULL AS F#CK rich piana pre workout

Ook de pre workout Full as F#ck is een goede keuze. De naam van deze pre workout is niet al te netjes, maar het merk levert absolute kwaliteit.

Dit is bij deze pre workout met name aan de samenstelling van ingrediënten te danken. In deze workout vind je onder meer taurine, glycerol en citrulline. Dat wat je niet in deze pre workout vindt, is cafeïne.

Je hebt bij deze pre workout de keuze uit drie smaken. Gaat je voorkeur uit naar Blue Raspberry, Wild Berry of Fruit Punch?

Ongeacht voor welke smaak je kiest, krijg je een pot van 387 gram geleverd. Dit staat gelijk aan 30 doseringen.Waarom een pre-workout zónder cafeïne?

Sinds enige tijd ben ik gestopt met cafeïne gebruiken. Ik merkte dat ik er nogal afhankelijk van werd.

‘S ochtends begon ik mijn dag met koffie en ‘s avonds laat gebruikte ik nog een volle scoop pre-workout voor mijn training.

Met als gevolg een slapeloze nacht..

Maar er zijn meer redenen om te stoppen – of te minderen – met cafeïne.

Denk bijvoorbeeld aan je gezondheid.

Tuurlijk, met een bakje koffie op z’n tijd is niets mis. Maar een scoop pre-workout met 250 mg cafeïne? Dat is toch echt iets teveel.

En wat als je dat 3-6 keer per week doet? Je kunt je voorstellen dat het je gezondheid niet echt ten goede komt.

Wij adviseren dan ook om hier mee te stoppen. De gevolgen op zowel de korte als de lange termijn kunnen namelijk gevaarlijk zijn.

Er zijn genoeg voorbeelden bekend van mensen die ernstige gezondheidsklachten kregen als gevolg van pre-workout.

Maar wees gerust. Deze klachten kwamen namelijk allemaal door één stofje. Een stofje dat zeer effectief kan zijn, maar tegelijkertijd ook zeer gevaarlijk.

We hebben het dan natuurlijk over cafeïne.. Máár geen reden voor paniek. Zoals ik al zei zijn er dus ook goede pre-workouts zónder cafeïne erin.

Er zijn zelfs goede boosters, die jou tóch dat oppeppende gevoel geven. Dat gevoel dat je die hele tent gaat afbreken. Je weet vast wel waar ik het over heb.

Hoe ongezond is cafeïne?

Er zijn helaas onderzoeken die verschillende conclusies trekken over de gezondheidseffecten van cafeïne.

Sommige studies suggereren dat overmatige consumptie van cafeïne kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals een hoge bloeddruk, slaapproblemen, angst en verslaving.

Terwijl andere studies aantonen dat matige consumptie van cafeïne veilig en zelfs voordelig kan zijn, zoals dit onderzoek.

Het is belangrijk om te onthouden dat de veiligheid en gezondheidseffecten van cafeïne afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals de individuele gevoeligheid, de dosis, de bron van de cafeïne en de frequentie van consumptie.

Daarnaast is het van belang om je eigen lichaam goed aan te voelen. Mocht je bijwerkingen zoals slaapproblemen of hoofdpijn onderkennen, is het verstandig om te stoppen of te minderen. Dan komt een pre workout zonder cafeïne dus goed van pas.

Goede vervangers van cafeïne

Zoals je nu weet is een pre-workout zonder cafeïne lang zo gek nog niet. De grote gevaren voor je gezondheid door een hoge inname cafeïne komen steeds meer aan het licht.

Er worden steeds meer gevallen bekend waarbij de nadelige gezondheidseffecten niet meer te overzien zijn. Onze verwachting is daarom dat er steeds meer supplementen zonder cafeïne op de markt komen in de nabije toekomst.

Laten we het in elk geval hopen. Tot die tijd heb je gelukkig ook nog goede opties. Bovenstaande pre-workouts zijn bijvoorbeeld echte toppers.

Ze zijn vooral zo effectief omdat ze natuurlijke ingrediënten bevatten, welke voor meer energie en focus zorgen. Dit zijn dan ook de perfecte vervangers voor cafeïne.

We hebben het dan voornamelijk over de volgende stoffen:

Met name beta alanine is voor velen een waardige vervanger, hoewel de stof eigenlijk geen stimulant is. Weet wel dat deze stof kan zorgen voor tintelingen, wat sommigen als onprettig ervaren. Mocht je hier dus gevoelig voor zijn, kies dan voor een pre workout zonder beta alanine.

Met vs zonder cafeïne: merk je echt verschil?

Iedereen reageert anders op cafeïne. De één ligt een hele nacht wakker van een scoop pre-workout, terwijl de ander er juist weer niets van voelt.

Het is daarom ook lastig te zeggen of je echt verschil merkt tussen een supplement met of zonder cafeïne.

Ik merkte in ieder geval zelf opvallend weinig verschil..

Ook op basis van de ervaringen van anderen kan ik concluderen dat zelfs een pre-workout waar géén cafeïne in zit zeker de moeite waard is.

Bovendien is het dus een stuk beter voor je gezondheid en kun je het met een gerust hart meerdere keren in de week gebruiken.

Zijn er ook pre-workouts met weinig cafeïne?

Wil jij simpelweg minder cafeïne binnenkrijgen, maar hoef je er niet per se helemáál mee te stoppen?

Dan ben je vast benieuwd of er ook boosters zijn met gewoon wat minder cafeïne dan gewoonlijk. De meeste pre-workouts bevatten tegenwoordig namelijk al snel minimaal 200 mg.

En sommige lopen zelfs op tot een ongekende dosering van 350 mg.

Helaas zijn er op het moment van schrijven maar weinig tot geen goede pre-workouts met slechts een kleine dosering cafeïne. Toch jammer als je het ons vraagt!

Tot die tijd kun je dan ook het beste gewoon een pre workout met helemaal geen cafeïne consumeren.

Waar te koop?

Het beste aanbod pre workouts waar geen cafeïne in zit bestel je bij de onderstaande winkels:
💡 Misschien vind je dit ook interessant:


Categorieën: Supplementen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *