C4 pre-workout : Review

Laatst bijgewerkt door Casper op februari 14, 2022

c4-pre-workout
c4-pre-workout

Cellucor C4 is momenteel één van de meest geliefde pre workouts.

In deze review lees je over mijn ervaringen met de C4 pre workout en of de hype eromheen terecht is of niet.

Inhoud van deze review:

Wat belooft het te doen?

c4-potje

De C4 pre workout van Cellucor belooft je fysieke prestaties aanzienlijk te verbeteren.

Het zou moeten zorgen voor meer uithoudingsvermogen, extreme focus én een betere pomp.

Dit soort veelbelovende teksten klinken natuurlijk altijd mooi, maar het is natuurlijk nog maar afwachten of dit in de praktijk net zo goed werkt als dat het belooft te doen.

Er is dus maar één manier om hierachter te komen en dat is.. testen.

Ingrediënten

c4-original

Als je naar de ingrediënten kijkt die in de C4 pre workout zitten valt het op dat de lijst vrij kort is.

Hoe vaak komen we geen potjes tegen met zóveel verschillende stoffen erin dat we door de bomen het bos niet meer kunnen zien?

Het is goed om te zien dat de lijst vrij kort is, waardoor het dus een echte no nonsense pre workout is. Je hebt dan ook niks aan allerlei stofjes met moeilijke namen waarvan de werking discutabel is en vaak niet eens een bewezen effect heeft.

Als we de ingrediënten eens onder de loep nemen zijn de belangrijkste stoffen die erin zitten:

 • Cafeïne: Zorgt voor meer energie en focus, daarnaast zorgt ’t voor een ‘oppepper’ zodat je meer zin krijgt om te gaan trainen.
 • Vitamine C: Bevorderd de pomp en bloedsomloop.
 • Vitamine B12: Activeert de natuurlijke energie in je lichaam en biedt daarnaast nog vele andere gezondheidsvoordelen.
 • Creatine: Wanneer je dit consistent gebruikt vergroot het je spierkracht en stelt het de spierverzuring uit.
 • Arginine: Draagt bij aan een betere pomp.

In vergelijking met veel andere pre workouts viel me op dat de dosering cafeïne aan de lagere kant is. 150 mg per dosering is dan ook niet bijster veel. Dit doet echter geen afbreuk aan de werking ervan.

In het filmpje hieronder wordt elk ingrediënt uit C4 en de voordelen hiervan nog uit C4 nog eens toegelicht:

Smaken

 • Blue razz
 • Cherry Lemonade
 • Cherry Lime
 • Fruit Punch
 • Green Apple
 • Orange
 • Pink Lemonade
 • Strawberry
 • Watermelon

Zoals je ziet heb je méér dan genoeg keuze. Wanneer de C4 pre workout je goed bevalt, kun je dus meerdere smaken uitproberen.

Als je door de vele smaken nu last krijgt van keuzestress raad ik je persoonlijk aan om voor de Cherry Lemonade te gaan. Deze smaakte mij namelijk erg goed. Dit blijft echter uiteraard een kwestie van smaak.

Mijn ervaring

Ik durf mezelf met volle overuiging een ervaren pre-workout gebruiker te noemen, maar heb toch slechts één keer eerder een potje van Cellucor gehad. Dit ging om de C4 ultimate, waar ik een goede ervaring mee heb gehad.

Van ‘de normale’ C4 verwachtte ik wat minder. Toch besloot ik het te proberen omdat ik graag nieuwe pre-workouts uitprobeer en om gewenning aan andere soorten te voorkomen.

Potje

Je hebt de keuze uit 30 doseringen of 60. Ik heb gekozen voor de 60 doseringen omdat dit in verhouding veel voordeliger is. Wat me opviel is dat het potje ondanks de vele doseringen die erin zitten vrij klein en compact is. Dit komt goed van pas omdat het hierdoor gemakkelijk is mee te nemen.

preworkout

Wanneer het potje geopend wordt zie je al meteen dat het goed afgevuld is, wat me erg goed deed. Zoals altijd is het even zoeken naar de ‘scoop’ waarmee je de poeder eruit kunt halen.

Oplossing in water

review-c4

Vervolgens de test: hoe lost het poeder op in water? Ik heb dit getest in een doorzichtig glas, waar ik eerst één afgevulde scoop in deed en daarna pas het water. Bij een goede pre workout zou dit poeder vervolgens op moeten lossen zonder te hoeven roeren of schudden.

Dit deed de C4 dan ook. Het poeder blijft niet op de bodem zitten, maar het wordt meteen goed drinkbaar. Voor deze test is de C4 dan ook met vlag en wimpel geslaagd.

Smaak

Zoals je hebt kunnen lezen heb je keuze uit 9 verschillende smaken bij de C4 pre workout. Ik heb zelf gekozen voor Cherry Limeade, wat me niks tegenviel. De smaak is goed en heeft dan ook geen bittere of zure nasmaak, maar het is daarentegen ook weer niet mierzoet.

De smaak is dan ook uitzonderlijk aangenaam voor een pre workout en één van de betere die ik heb geproeft.

Dosering

preworkout-review

De lekkere smaak nodigt je dan ook uit om er nog een scoopie bij te nemen, maar aangeraden is om het altijd bij één per keer te gebruiken.

Ik raad persoonlijk dan ook aan ten zeerste aan om dit te doen. Sterker nog: als dit de eerste keer is dat je deze pre workout gebruikt, of überhaupt een dergelijk supplement gebruikt raad ik je aan om te beginnen met een halve scoop.

Op deze manier kom je erachter hoe jij erop reageert. Iedereen reageert namelijk anders op elke pre workout. Zodra je weet hoe je reageert op C4 kun je er vervolgens voor kiezen om de dosering eventueel te verhogen.

Gevoel

Vervolgens is het altijd de vraag hoelang het duurt voordat je ‘iets voelt’. In mijn geval duurde het niet erg lang. Ik heb pre workouts gehad waarbij je sneller iets voelde, maar bij de C4 liet het niet lang op zich wachten.

Na 5 minuutjes begon ik wat van de C4 te voelen en weer 5 minuten later had ik al het gevoel dat ik de werking van deze pre workout al volledig kon ervaren.

Ondanks dat ik nog niet aan ’t trainen was gaf deze pre workout al een goede focus en euforisch gevoel. Zo’n gevoel waardoor je zin krijgt om te gaan trainen. Dit is wat mij betreft dan ook een absolute must voor een goede pre workout.

Training

Tijdens de training bleef ik de focus goed houden en ook de pomp werd aardig bevorderd dankzij de C4. Je kunt dus stellen dat de pre workout doet wat er van verwacht wordt.

Qua krachttoename merkte ik niet of nauwlijks verschil, maar dit heb ik tot nu toe bij geen enkele pre workout ervaren en ik geloof ook niet echt in dergelijke krachttoename door zo’n scoop.

Het uithoudingsvermogen werd wel beter en ik moest mezelf dan ook dwingen om te stoppen met trainen en niet meer te doen dan nodig was, wanneer dit het geval is weet je dat je te maken hebt met een goede pre workout.

Duur

De werking van de pre workout begon na een uur wat af te nemen en was na zo’n 2 uur wel volledig weg. Ik kreeg gelukkig niet te maken met een dip na het trainen, wat vaak ervaren wordt bij een pre workout.

Conclusie

C4 is in mijn ogen één van de betere legale pre workouts die momenteel te verkijgen is. Ik raad deze dan ook zeker aan wanneer je op zoek bent naar een goede no nonsense pre workout die alleen bewezen effectieve ingrediënten bevat.

De smaak en oplossing waren goed en wat het trainen betreft doet C4 wat het beloofd. Het kan je dan ook het nodige steuntje in de rug geven om het beste uit jouw trainingen te halen.

C4 Cellucor kopen?

C4 is te verkrijgen bij verschillende supplementen webshops en winkels. Bekijk en vergelijk de prijzen hieronder:

c4-pre-workout
30 doseringen60 doseringen
BodyenFit€24,90€34,90
Bodysupplies€21,90€32,90
Bol.com€23,90€32,50Andere varianten C4

Naast de C4 original waar deze review over ging, zijn er nog meer varainten van C4. Zo zijn er nog de ultimate en de ripped.

Ook is deze pre workout te verkijgen in halve liter blikken, deze zijn ideaal om mee te nemen maar zijn in verhouding wel wat duurder.

Lees ook:

Glucosamine ervaringen

Categorieën: Supplementen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.