Iomax pillen kopen? De Ervaringen, Werking & Gevaren

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op oktober 18, 2023

Iomax pillen Gevaren Ervaringen
Iomax pillen Gevaren Ervaringen

Ben je nieuwsgierig naar Iomax pillen? Het merk Iomax biedt een supplement aan om sneller af te vallen en meer energie te krijgen. 

Wil je Iomax online bestellen? Maar wil je er eerst meer over weten? Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar de werking? En wil je weten of Iomax pillen gevaarlijk zijn?

In dit artikel zoeken we dat voor je uit. Ook delen we Iomax ervaringen van klanten, om je een nog beter beeld te geven van dit product.

Moet je Iomax kopen? Of kan je het beter laten staan? Dat is wat we gaan uitzoeken.

Iomax kopen: Over deze pillen

Als je hoort wat de werking is van Iomax pillen, dan doet het je vast denken aan een fatburner. Je zou er immers meer energie door krijgen. En die energie kun je inzetten om meer te bewegen. Daardoor val je af.

Veel mensen kopen Iomax pillen dan ook als afslankpillen. Je kunt Iomax alleen online bestellen en er is geen informatie beschikbaar over de samenstelling ervan. 

Waarom dat zo is?

Iomax is een illegaal product in Nederland. Bovendien is al in 2013 gebleken dat er verboden stoffen in zitten.

De werkzame stoffen in Iomax pillen

Iomax pillen bestanddelen fatburner

De exacte ingrediëntenlijst van Iomax pillen wordt niet gedeeld. En laten we eerlijk zijn: dat is verdacht. 

Als je veilig met Iomax kunt afvallen, waarom zouden de makers ervan dan niet transparant en eerlijk zijn over wat erin zit? Dat wordt immers met cafeïne pillen en fatburners wel netjes gedaan.

Toen Bijwerkingencentrum Lareb de pillen onderzocht, bleken er amfetamineachtige stoffen in te zitten en ook coffeïne.

Amfetaminen zijn synthetische stoffen die geestelijk verslavend werken. Het is een andere naam voor de drug ‘speed’. 

Van speed en andere drugs is bekend dat deze stimulerend werken, de bloeddruk verhogen en slapeloosheid bevorderen. Ook neemt je zin in eten en drinken duidelijk af wanneer je dit gebruikt.

Om te zeggen dat Iomax afslankpillen zijn die je meer energie geven en helpen bij het afvallen, is dus wel een hele kromme uitdrukking.

Het actieve bestanddeel in Iomax is Phentermine. Het wordt als korte termijn oplossing toegepast op mensen met obesitas, wanneer de gezondheid van de patiënt in gevaar komt.

Maar let op: dat gebeurt alleen in de medische wereld, onder streng toezicht.

In combinatie met de juiste voeding, training en gedragsveranderingen, kan het zo de eetlust afremmen en op korte termijn voor gewichtsverlies zorgen. 

Volgens gebruikers van Phentermine moeten zij zichzelf eraan herinneren om te eten, anders vergeten zij dit. 

Met Phentermine in het lichaam, geven de hersenen dit signaal namelijk niet meer af. Dat is handig, maar kan dus ook gevaarlijk zijn als je niet oplet.

Verder zorgt Phentermine ervoor dat adrenaline vrij komt en opgeslagen vet afbreekt. Dit vet wordt vervolgens in energie omgezet. 

Hoeveel en hoe snel afvallen met Iomax?

weegschaal-met-lichaamsanalyse

Op het internet zien we verschillende Iomax advertenties voorbijkomen. Op de vraag ‘hoeveel kun je afvallen met Iomax’ vinden we een wonderlijk antwoord. 

Er wordt namelijk beweerd dat je per 3 weken zo’n 6 kg kunt afvallen met dit supplement. Als je graag snel en veel wilt afvallen, klinkt dat natuurlijk als muziek in de oren. 

Wat er alleen niet bij vermeld wordt, is dat dit niet op een natuurlijke manier zal zijn.

De andere uitspraken waarmee Iomax aangekondigd wordt, zijn: ‘energieboost gedurende dag’ en ‘verminderen van eetlust’. 

Stel je eens voor dat we alle drugssoorten op die manier zouden promoten!

Ervaringen van klanten

Laten we dan ook de Iomax ervaringen van klanten erbij pakken. Zijn er – naast de vele mensen die bijwerkingen rapporteerden – ook mensen die tevreden zijn over dit supplement?

De vragen en reacties op verschillende fora zijn op z’n zachtst gezegd ‘opmerkelijk’ te noemen. 

Enkele voorbeelden: 

Ik weet dat Iomax een heel fout middel is, maar ik wil graag weten wat erin zit. Heb het ook gebruikt en ik moet zeggen ik trainde er lekker op.

Ik heb vandaag mijn eerste Iomax genomen. Een halve capsule in plaats van een hele en dat was maar goed ook. Ik wilde vandaag 15 minuten fietsen als cardio en na 65 minuten zat ik nog zonder moeite te trappen. Als ik niet naar mijn werk had gehoeven zat ik nu (22:15 uur ’s avonds) waarschijnlijk nog in de sportschool. Mijn hongergevoel was compleet verdwenen dus ik heb mezelf gedwongen elke 2,5 uur wat te eten. De hele dag een droge mond, strakke kaken en veel energie. Het voelt alsof je speed op hebt. Ik raad je niet aan om een hele capsule te nemen. Ik had geen hartkloppingen, wel lichte hoofdpijn. Benieuwd of ik straks kan slapen. Ik train 6 dagen per week en ga 5 dagen per week een halve capsule nemen. Na 4 weken stop ik er weer een tijdje mee. Voor mij een positieve ervaring!

Een paar uur later schreef dezelfde gebruiker nog een reactie op het forum: “Het is nu 03:27 uur en ik ben nog steeds klaar wakker. Toch niet zo tof..

Zijn Iomax pillen gevaarlijk?

Bijwerkingen pillen

De vraag is nu of Iomax pillen gevaarlijk zijn. Het antwoord op die vraag hangt deels af van waar je de capsules koopt.

Koop je het originele product in een betrouwbare webwinkel? Dan is het wellicht een ander verhaal dan wanneer je Iomax op Marktplaats koopt. 

Het feit blijft dat het verboden is in Nederland en dat is niet voor niets. 

We hebben namelijk opgezocht wat de gevaren en bijwerkingen zijn van het actieve ingrediënt Phentermine en dat is een hele waslijst.

Mogelijke bijwerkingen en gevaren

Hoewel niet alle bijwerkingen even vaak voorkomen, willen we ze wel allemaal benoemen. Van veel bijwerkingen is de frequentie onbekend, maar dat betekent niet dat we ze niet serieus moeten nemen.

Zelden voorkomend, maar wel gerapporteerd:

 • Dingen zien, horen of voelen die er niet zijn
 • Ernstige mentale veranderingen ervaren

Onbekend hoe vaak voorkomend, maar wel gerapporteerd:

 • Pijn op de borst
 • Duizelig zijn
 • Flauwvallen
 • Hartkloppingen
 • Een onregelmatige of juist hele snelle hartslag
 • Hoofdpijn
 • Zwetende voeten en onderbenen
 • Moeite hebben met ademhalen
 • Niet goed in staat zijn om te trainen
 • Trillen of bibberen in de armen, handen, benen en voeten
 • Moeite hebben met denken
 • Moeite hebben met praten en/of lopen
 • Gevoelloosheid of tintelingen ervaren in de armen/benen
 • Een droge mond
 • Een vieze smaak in de mond
 • Een verminderd of verhoogd libido
 • Een lastige stoelgang
 • Jeuk
 • Huidirritaties
 • Moeite hebben met een erectie krijgen of te behouden
 • Niet kunnen slapen

In combinatie met andere medicatie mag het sowieso niet gebruikt worden. 

Dat betekent natuurlijk niet direct dat Iomax gevaarlijk is. Alle medicatie heeft namelijk bijwerkingen. Toch is voorzichtigheid wel op z’n plaats met dit supplement/medicijn.

Zorgwekkende berichten in de media

Nationaal vergiftigingen informatie centrum umc utrecht

In Nederland is er een Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum, gevestigd in het UMC Utrecht. Daar zijn berichten binnengekomen van mensen die Iomax pillen gebruikten en ernstige klachten kregen. 

Sommige mensen kregen al na de inname van 1 tablet hoofdpijn, misselijkheid, pijn op de borst en hartkloppingen. 

Bijwerkingencentrum Lareb plaatste in 2021 een bericht over iemand die een bloeding kreeg in de ruimte tussen de hersenen en schedel na het gebruik van Iomax. Die bloeding was waarschijnlijk te wijten aan de verboden stoffen in dit supplement.

Dat zijn serieuze klachten die niet horen op te treden bij het gebruik van een onschuldig afslankmiddel.

Conclusie: Iomax kopen of laten staan?

Wellicht is deze conclusie overbodig, maar we delen hem toch graag met je. Bij Fit Voor Alles zijn wij er namelijk van overtuigd dat Iomax rotzooi is. We raden het gebruik van Iomax pillen daarom sterk af.

Het supplement is onbetrouwbaar en brengt mogelijke gevaren met zich mee. Bovendien is het – net als illegale vetverbranders – niet toegestaan in Nederland. En dat is niet zonder reden.

Bedenk hoe belangrijk jij afvallen vindt. Wil je afvallen, dan wil je je gezondheid verbeteren. En met Iomax is de kans groot dat je je gezondheid juist in gevaar brengt

Ons advies: doe het niet. Je kunt beter kiezen voor veilige en efficiënte afslanksupplementen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kosten Iomax pillen?

De gemiddelde kosten voor Iomax pillen liggen rond de €55 voor 20 tabletten. Koop je een grotere verpakking, dan betaal je in verhouding iets minder. Er is ook keuze uit 25mg Iomax pillen en 35mg.

Mag je autorijden met Iomax pillen op?

Dit wordt afgeraden. Dat komt doordat Iomax pillen veel (en ernstige) bijwerkingen teweeg kunnen brengen. Het is niet verstandig om deel te nemen aan het verkeer wanneer je dit supplement gebruikt. Dat is beter voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van andere mensen in het verkeer.
💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Supplementen

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

11 reacties

Denise tol · februari 18, 2023 op 4:58 am

ik wilde even mijn ervaring delen. Ik ben inmiddels ruim 10 jaar verslaafd aan iomax. Ik ben van mezelf heel druk, adhd chaotisch , als ik de eerste pil neem leef ik in een zevende hemel, krijg ik alle taken af die ik al lang uitstelde en kan ikss heel ordelijk uitvoeren waar het zonder pil gewoon chtosizch is en gaat.
echter voel ik me zo goed dat ik niet wil slapen op de een of andere manier en niet kan. Ik slik soms 8 pillen op een dag tot 10, bleef op zijn langst 7 dagen wakker, en toen sprak ik letterlijk tegen mensen die er helemaal niet waren maar wanen en hallucinaties. en ja ik had weer een hele platte buik. echter heeft de goede werking die het op me heefr voor een verslaving gezorgd. Dag 1 alles gaat goed en beter dan ooit tevoren dag 4 het is nog een grotere chaos dan het daarvoor was, waarna vaak een slaap dag komt en het riedeltje weer opnieuw begint
dus pas op voor je dit gebruikt !

  Anoniem · juli 10, 2023 op 8:23 pm

  waar kun je het nog krijgen? ben er jaren geleden ook heel goed mee afgevallen

  Melissa · juli 28, 2023 op 2:36 pm

  Wow, heel herkenbaar dit.

  Gebruik het nu een jaar. 10 kilo kwijt, maar meer weekenden wakker dan geslapen en ook verslaafd er aan geraakt. Grote paniek nu de distributeur is opgepakt. Ook idd adhd en optimale concentratie met die pillen. Hoe doe jij dat nu ‘de leveranciers’ opgepakt zijn?

ICEMAN · maart 20, 2023 op 9:42 pm

beste,

waar kan ik nog echte iomax verkrijgen?

mvg

  C · mei 18, 2023 op 12:25 pm

  gevonden?

  Hilda · juli 11, 2023 op 11:15 am

  Deze vraag als iceman

  Nick van de Kar · juli 18, 2023 op 8:54 pm

  Zou iemand mij kunnen helpen aan een adres waar ik Lomax pillen zou kunnen kopen.
  Alvast dank!

  P · november 27, 2023 op 5:46 pm

  Nee jij weet het wel?

Fitforexpensive · april 11, 2023 op 1:10 pm

Kan ik nog ergens iomax krijgen?

J · maart 1, 2024 op 11:33 am

Ik heb 7 jaar geleden 2 pakje gebruiken en ik ben 13 kilo afgevallen. En nu ik ben weer aan komen en ik wil weer kopen maar waar moet ik bestelling

Suus · maart 1, 2024 op 3:24 pm

Ik heb deze pillen regelmatig gebruikt. Ik zou ze heel graag nogmaals willen bestellen.
Weet iemand waar ik deze kan kopen? Via telegram wellicht??

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *