Stacker 4 Review – Werking, Ervaringen & Resultaten

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op november 30, 2023

beoordeling Stacker 4
beoordeling Stacker 4

Weleens gehoord van Stacker 4? 

De kans is groot, want dit supplement is al jaren heel populair. Het is ooit over komen waaien vanuit de Verenigde Staten en staat sinds 2005 in veel top ranglijsten voor supplementen.

Maar hoe goed is Stacker 4 nu echt? Wat is de werking er precies van? En geeft dit supplement daadwerkelijk resultaat?

Dat gaan we uitzoeken in deze review! 

Stacker 4 in het kort

stacker 4 supplement

Stacker 4 is een supplement in pil vorm, dat is ontwikkeld voor krachtsporters op (semi)professioneel niveau.

Het is bedoeld om meer kracht en energie te geven aan mensen die graag alles uit hun work-out willen halen.

Dat doet het supplement dankzij een unieke samenstelling. Er zit een hoge dosering cafeïne in, die zorgt voor meer energie. En er zijn andere werkzame stoffen aan toegevoegd die het effect versterken.

Wil je graag afvallen met supplementen? Dan kan Stacker 4 ook gebruikt worden. Het wordt namelijk ook een fatburner genoemd. 

Maar weet dat het niet speciaal ontwikkeld is voor het afslanken. Het doel van dit supplement is echt gespierder en sterker worden. 

Daarom wordt het veelal door mannen gebruikt en wat minder vaak door vrouwen.

Stacker 4 verhoogt namelijk de stofwisseling, waardoor je meer energie verbrandt. Calorieën die binnenkomen, worden dan direct als energie verbruikt en niet als vet opgeslagen. 

Je lichaam krijgt er een enorme boost door. Daardoor voel je je energieker en zal je uiteindelijk ook sneller afvallen.

Voordelen:

1. Er zitten 100 capsules Stacker 4 in een verpakking.
2. Per capsule krijg je 300mg cafeïne binnen.
3. Je krijgt er een energie boost door, waardoor je de training langer volhoudt.
4. Je stofwisseling verhoogt, waardoor je sneller kunt afvallen.

Nadelen:

1. Door strenge EU-wetgeving mogen bepaalde claims niet worden gedaan, waardoor het effect van Stacker 4 niet heel specifiek omschreven wordt.
2. Door de drukke verpakking met kleuren en plaatjes, ziet dit supplement er niet per se betrouwbaar of professioneel uit.
3. Als je (te) gevoelig bent voor cafeïne, kan je het beter niet gebruiken.


Onze video review

Wat zit erin?

werking cafeine

Wat zit er dan allemaal in zo’n capsule van Stacker 4? In elk geval cafeïne. Daarnaast is er guarana en groene thee extract aan toegevoegd. En er zit Yerba Mate in. 

Groene thee is een sterke antioxidant die de vetverbranding stimuleert. Dat effect heeft cafeïne ook. Daarnaast geeft het je lichaam energie.

Guarana heeft een soortgelijke werking als cafeïne. Deze ingrediënten vind je bijvoorbeeld ook terug in een fatburner of ander afslanksupplement.

Van Yerba Mate weten we dat het een goede antioxidant voor het immuunsysteem is. In dit supplement zorgt het vooral voor een oppeppend effect en stimuleert het de stofwisseling.

Verder zit er peperextract in, maar ook kolanoten en Siberische ginseng.

Hoe effectief zijn die ingrediënten?

Nu is de vraag natuurlijk hoe effectief die ingrediënten zijn. Je kunt nog zoveel stoffen toevoegen aan een supplement. Maar als geen van alle stoffen effectief is, haalt het niets uit.

Van zowel groene thee als cafeïne is het effect duidelijk bewezen door tal van wetenschappelijke onderzoeken. Ook van guarana is dit bekend. 

We kunnen dus wel stellen dat de ingrediënten in Stacker 4 effectief en dus erg werkzaam zijn.

Ervaringen met Stacker 4

Energiepillen workout

Als we kijken naar Stacker 4 reviews en ervaringen, dan zijn de meningen wisselend. De ene sporter zegt inderdaad meer energie en kracht te ervaren. 

De ander vindt het tegenvallen. Het blijkt dat dit vooral het geval is bij mensen die al regelmatig of dagelijks koffie drinken. Blijkbaar is het effect van de cafeïne dan niet zo sterk meer.

Wel horen we van klanten dat het beter is om deze supplementen niet ’s avonds te nemen. Je slaapt er namelijk moeilijker door. 

Een enkeling ervaart er ook hartkloppingen door. Dat effect is bekend van cafeïne, maar dat maakt het niet minder erg, natuurlijk. 

Daarom is het verstandig om alert te blijven op welke mentale en fysieke reacties jij ervaart tijdens het gebruik van Stacker 4.

In vergelijking met andere merken

Zoals we al even benoemden, bevat Stacker 4 in principe veel ingrediënten die ook in andere afslank- en sportsupplementen voorkomen. De werking is daardoor in de basis gelijk met producten van andere merken.

Stacker 4 is wel uniek in de hoeveelheid cafeïne die het bevat. Met 300mg per capsule is dat erg veel. Daardoor heeft dit supplement waarschijnlijk een groter, oppeppend effect dan andere supplementen. 

De vraag is natuurlijk of dit per se gunstig is. Te veel cafeïne is namelijk ook niet goed voor het lichaam. Zeker niet voor je hart.

Voor wie is het geschikt?

stacker 4 reviews

In principe is Stacker 4 geschikt voor gezonde mensen die meer uit hun trainingen willen halen. Het betreft vooral fanatieke sporters, die uit zijn op meer kracht en gespierdheid.

Herken jij jezelf in dat plaatje? En kan je wel wat extra energie gebruiken tijdens het sporten? Voel je dan vrij om dit supplement eens te proberen, als het je aanspreekt.

En voor wie absoluut niet?

Heb je gezondheidsproblemen? Dan raden we het gebruik van Stacker 4 af. Ook wanneer je erg gevoelig bent voor cafeïne, kun je dit supplement beter overslaan.

Het gebruik van supplementen kun je sowieso beter overleggen met je arts. Hij of zij kan beter oordelen over jouw specifieke gezondheidssituatie

Zo neem je altijd het zekere voor het onzekere.

Merk je tijdens het gebruik van Stacker 4 dat je klachten krijgt? Stop dan direct en raadpleeg weer/alsnog een arts.

Conclusie

Spiermassa vergroten man

Dus werken Stacker 4 pillen echt?

Het zijn in elk geval niet de beste afslankpillen. Daarvoor zou je ze niet moeten nemen. Ons advies op het gebied van afslankpillen, is namelijk dat ze niet altijd iets toevoegen.

Je kunt beter gezond eten, veel water drinken en lekker in beweging komen als je wilt afvallen.

Je kunt Stacker 4 wel gebruiken wanneer je graag sterker en gespierder wordt door te sporten. Dan kunnen ze namelijk een goede aanvulling zijn, omdat ze je meer energie geven. 

Mits je er geen nadelige bijwerkingen van krijgt, natuurlijk.

Je moet namelijk goed opletten. Het advies is om dagelijks 1 tot 3 capsules Stacker 4 in te nemen. Maar met 2 capsules overschrijd je de maximale dosering cafeïne per dag al. 

Drink je daarbij nog koffie of energiedrankjes? Dan ga je er nog verder overheen. 

Dat kan serieus gevaarlijk zijn. Naast de eerder genoemde hartkloppingen, kan je er ook duizelig door worden. 

’s Avonds slaap je er waarschijnlijk niet goed meer door, omdat je zo rusteloos wordt van de ingrediënten in dit supplement. Bovendien kan je last krijgen van oorsuizen en andere vervelende klachten.

Bekijk hieronder de prijzen bij verschillende aanbieders:
Veelgestelde vragen

Is Stacker 4 gevaarlijk?

In principe is het een veilig supplement. Weet wel dat het niet voor iedereen geschikt is. Mensen met hartklachten of andere gezondheidsproblemen mogen het absoluut niet nemen. En als je erg gevoelig bent voor cafeïne, is het waarschijnlijk ook niets voor je. Blijf tijdens het gebruik van een supplement altijd alert op eventuele bijwerkingen. Ervaar je klachten of voelt het niet helemaal goed? Stop dan met het gebruik ervan.

Wat is de maximale hoeveelheid cafeïne per dag?

Volgens de Gezondheidsraad mag je als volwassen persoon maximaal 5,7mg cafeïne per kilogram lichaamsgewicht per dag. Als je 75kg weegt, dan moet je per dag dus niet meer dan 399 mg cafeïne per dag nemen.

Hoeveel capsules Stacker 4 moet ik per dag nemen?

Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Zo speelt je lichaamsgewicht mee (zie berekening bij de vorige vraag), maar ook hoe gevoelig je bent voor cafeïne en de andere ingrediënten. Het is daarom verstandig om te beginnen met 1 capsule per dag. Merk je hier weinig effect van? Dan kun je er 2 per dag nemen. Houd hierbij altijd de maximale bovengrens voor jouw gewicht aan.Meer fatburners:


Categorieën: Supplementen

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *