Infrarood lamp kopen? Ontdek de voordelen & TOP 5 beste

Laatst bijgewerkt door Casper op juni 25, 2022

beste infraroodlamp
beste infraroodlamp

Wil je een infrarood lamp kopen voor thuis, dan vraag je je vast af welke je moet kiezen. Ondanks dat er voldoende keuze is, is een infrarood lamp bestellen geen minuutjeswerk.

Kies je een infrarood lamp staand of een infrarood lamp op statief? Hoeveel geld wil je eraan besteden? En waar ga je de infrarood lamp precies voor gebruiken?

In dit artikel lees je alles wat je moet weten én ontdek je de top 5 beste infrarood lampen. Ben je er klaar voor? Lees maar mee!

Wat is een infrarood lamp en hoe werkt het?

infrarood therapie lamp

Laten we beginnen bij het begin: wat is een infrarood lamp eigenlijk?

Een infrarood lamp is een lamp die het lichaam verwarmt via infraroodstraling. Dat heeft verschillende voordelen.

Toch heb je niet per se een infrarood lamp nodig om infraroodstraling te ontvangen. Dit straalt de zon namelijk ook op ons, zelfs wanneer deze achter de wolken is.

Ondanks dat we infraroodstraling met het menselijk oog niet kunnen waarnemen, is het wel belangrijk. We zijn voor een (klein) deel zelfs afhankelijk van dit licht.

Kom je niet vaak buiten of heb je lichamelijke klachten, dan kan je extra infraroodstraling ontvangen door een infrarood lamp in huis te halen.

Het licht dat uit een infrarood lamp komt, wordt omgezet in een fijne warmte die tot diep in je lichaam doordringt. Vooral de korte stralen (A-stralen) dringen goed door.

Ze leveren bovendien allerlei gezondheidsvoordelen op.

Wat zijn de voordelen van een infrarood lamp?

Dus wat zijn de infrarood lamp voordelen? Naast het feit dat infraroodstraling gewoon heel fijn kan voelen op je lichaam, zijn er voordelen waar je absoluut meer over wilt weten.

We hebben ze op een rijtje gezet.

Het helpt je ontspannen

Dat aangename gevoel van een infrarood lamp helpt je ontspannen. Dat is dan ook de reden dat veel mensen voor een infrarood lamp voor de rug kiezen.

Wanneer je de lamp op de nek, schouders en/of rug richt, vindt bijvoorbeeld sneller spierherstel plaats na het sporten. Ook helpt het spierpijn en gewrichtspijn tegen te gaan.

Hoe dat precies werkt?

Infrarood licht zorgt voor extra aanmaak van melatonine, het stofje in je lichaam waardoor je moe wordt. Daardoor heeft het een rustgevend effect, ontspannen je spieren zich en val je sneller in slaap.

Daarom kan het extra gunstig zijn om een infrarood lamp te gebruiken voor het slapengaan.

Het verbetert de huidconditie

Ook heeft het gebruik van een infrarood lamp een gunstig effect op de huid. Het rode licht verbetert de bloedsomloop in het lichaam, waardoor de huid van binnenuit sneller herstelt.

Afvalstoffen worden daardoor sneller afgevoerd. Het gevolg is dat wondjes en littekens sneller helen.

Bovendien bevordert infrarood straling de aanmaak van nieuwe cellen, waardoor het zelfs huidaandoeningen zoals acne kan tegengaan.

Een infrarood lamp gezicht is niet alleen voor jonge mensen interessant. Wist je dat de straling ook collageenproductie stimuleert? Hierdoor blijft je huid elastisch en jong en behoud je gezond kraakbeen.

Dat komt doordat infrarood enerzijds collageen laat krimpen, waardoor de huid strakker oogt. Anderzijds activeert het fibroblasten in het lichaam die collageen aanmaken en de huidelasticiteit bevorderen.

Ondanks dat dit effect niet al na een paar keer zichtbaar is, kan het op de lange termijn zeker zijn vruchten afwerpen.

Wil je een infrarood lamp graag voor het gezicht gebruiken, dan is een infrarood lamp op statief hier geschikt voor.

Let op: dagelijks gebruik van een infrarood lamp op het gezicht wordt niet aangeraden. Doe het met mate.

Je kunt er gericht mee behandelen

infrarood licht been

Waar jouw klachten zich ook bevinden in het lichaam, je kunt heel gericht te werk gaan. Bijvoorbeeld met een infraroodlamp op statief of een infrarood lamp staand.

Heb je last van rug- of nekpijn, neem  dan plaats voor een staande lamp of ga op een stoel zitten voor een infraroodlamp op statief.

Is het je gezicht of zijn het juist je voeten die je met infraroodstraling wilt behandelen? Kies voor een verstelbare infrarood lamp, zodat je overal gemakkelijk bij kunt.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende, handige infrarood lamp modellen verkrijgbaar. Daardoor kun je je lichaam heel gericht behandelen.

Het helpt je lichaam ontgiften

Niet alleen afvalstoffen in de huid worden sneller afgevoerd door infrarood straling. Ook andere gif- en afvalstoffen die niet in je lichaam thuishoren, worden sneller verwijderd.

Voel je je niet zo lekker, omdat je een griep voelt opkomen? Of ben je erg verkouden? Dan helpt een infrarood lamp je lichaam om sneller te ontgiften.

Doordat de bloedsomloop gestimuleerd wordt, worden bloedvaten wijder en worden die stoffen veel sneller afgevoerd.

Gebruik bijvoorbeeld een infrarood lamp voor boven het bed om je hele lichaam van dit voordeel te laten genieten.

Hoe effectief is een infrarood lamp?

Ondanks dat een infrarood lamp lang niet zo effectief is als een bezoek aan een infrarood cabine, ondersteunt het je lichaam wel.

Zeker wanneer je fanatiek sport en daardoor regelmatig spierpijn hebt of wanneer je standaard pijnlijke gewrichten hebt.

Je kunt de pijn met een infrarood lamp rug dan snel verzachten, waardoor je je meer ontspannen voelt.

Weet je dat je ook spierknopen verwijderen kunt door een infrarood massageapparaat te gebruiken? Voor de hardnekkige pijn is zo’n apparaat nog effectiever dan een infrarood lamp.

Heb jij wel behoefte aan thuisbehandelingen met een infrarood lamp? Lees dan verder.

Dit zijn de beste infrarood lampen!

Ben je overtuigd van de werking van de infrarood lamp en zie je het wel zitten om er één in huis te halen?

Een infrarood lamp kopen doe je niet zomaar. Je wilt natuurlijk weten wat de beste infrarood lampen zijn. Dat hebben wij voor je uitgezocht!

1. Beste infrarood lamp voor je rug: Sanitas SIL06 Infrarood lamp

sanitas_sil06-_infrarood_lamp

Je hoeft geen dure Philips lamp te kopen, want een goede infrarood lamp voor de rug kan ook voordelig zijn. Dat bewijst de Sanitas SIL06 infrarood lamp met maar liefst 5 verschillende standen.

Dankzij deze infraroodlamp ontspannen je spieren zich en vermindert de pijn. Ook stimuleert hij de bloedcirculatie in het lichaam. Heb je een onzuivere huid, gebruik deze infrarood lamp dan op je gezicht.

Richt deze infrarood lamp op je rug door hem op tafel te zetten en ervoor plaats te nemen op een stoel. Gebruik de lamp minstens 12 minuten om het effect op te merken. Zorg ervoor dat je 60cm afstand houdt.

Het vermogen van deze infrarood lamp is 100 Watt. Je kunt de Sanitas SIL06 infrarood lamp kopen voor €25,99. Er zit twee jaar garantie op.
2. Beste infrarood lamp draagbaar/voor op reis: Infrarood lamp IR237

infrarood_lamp_ir237

Wil je altijd en overal van de infrarood lamp voordelen kunnen profiteren? Kies dan voor deze Infrarood lamp IR237 voor op reis. Het is een draagbare infrarood lamp met een effectieve straling.

Hiermee zorg je niet alleen voor spierherstel en pijnbestrijding. De lichttherapie gaat ook huidveroudering en depressieve klachten tegen, net zoals een Philips model dat doet.

De Infrarood lamp IR237 heeft een vermogen van 54 Watt. Je kunt deze infrarood lamp bestellen voor €49,95.
3. Beste infrarood lamp voor gezicht: NextMove infraroodlamp

nextmove_infraroodlamp

Zoek je een sterkere infrarood lamp die staand te gebruiken is? De NextMove infrarood lamp heeft een vermogen van 200 Watt.

Hij is geschikt voor allerlei doeleinden: van spierpijn tot rusteloze benen, van een energieboost creëren tot symptomen van allergieën tegengaan. Maar waar hij vooral heel geschikt voor is, is de behandeling van het gezicht.

Ga voor een stralende huid met een vermindering van rimpels dankzij deze anti-acne infrarood lamp. Deze multifunctionele lamp kost €59,95, wat een hele mooie infrarood lamp aanbieding is.
4. Beste infrarood lamp voor boven bed: Liroma

infrarood-lamp-boven-bed

Liroma is een infrarood lamp met een totaalvermogen van 600 Watt. Het is de beste infrarood lamp voor boven het bed, omdat deze een dubbele lamp heeft.

Daardoor kun je een extra groot lichaamsoppervlak behandelen. Bovendien is hij voordeliger dan een model van Philips of een ander duur merk.

Gebruik hem bij het verlichten van pijn, het herstellen van de huid en het tegengaan van andere fysieke klachten. Dankzij de afstandsbediening is de Liroma infraroodlamp gemakkelijk te bedienen terwijl je in bed ligt.

Zoek je een multifunctionele infrarood lamp voor het hele lichaam? Je kunt de Liroma infrarood lamp kopen voor €219.
5. Beste infrarood lamp op statief: Liroma TDP

infraroodlamp-op-statief

Zoek je een infrarood lamp op statief? Dan is Liroma TDP een aanrader. Deze infrarood lamp beschikt over een mineraalschijf die het lichaam stimuleert om maar liefst 33 mineralen op te nemen tijdens het gebruik ervan. Het is daardoor ook een voedende infrarode lamp.

Dit is vooral effectief bij fysieke klachten, (huid)aandoeningen, infecties en stress. Je lichaam zal zichzelf sneller genezen dankzij de Liroma TDP lamp.

Zet de lamp neer en stel hem in op de juiste hoogte en in de juiste hoek. Hij is gemakkelijk te verplaatsen en kan 360 graden draaien. Je kunt deze infrarood lamp bestellen voor €280.
Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over de infrarood lamp? Wil je bijvoorbeeld weten of zo’n rode lamp schadelijk is en hoe vaak je hem mag gebruiken? Hieronder staan veel gestelde vragen over dit onderwerp. Doe er je voordeel mee.

Hoe vaak een infraroodlamp gebruiken?

Hoe vaak je een infrarood lamp moet of kunt gebruiken, hangt af van het doel van de behandeling. Wil je spierpijn of andere klachten verhelpen, dan is dagelijks gebruik aan te raden. Wil je de huid op je gezicht verbeteren, dan is het beter om niet elke dag een infrarood lamp te gebruiken. Net als bij straling door de zon, kan te veel infrarood straling op het gezicht schadelijk zijn.

Is een infrarood lamp schadelijk?

ijk. Toch is het beter om een infrarood lamp niet dagelijks op het gezicht te gebruiken en om voldoende afstand te houden van de lamp.

Mag je een infrarood lamp gebruiken als je zwanger bent?

Infrarood straling is niet goed voor je baby als je zwanger bent. Daarom wordt het afgeraden om een infraroodlamp in gebieden rondom de buik te gebruiken.

Helpt een infrarood lamp tegen een hernia?

Heb je veel rugpijn of last van een hernia, dan kan een infrarood lamp op de rug die pijn verlichten. Als je een hernia hebt, is het alleen aan te raden een infrarood lamp voor boven het bed te gebruiken. Dan kun je namelijk liggen tijdens een behandeling.

Helpt een infrarood lamp tegen verkoudheid?

Ja, een infrarood lamp kan helpen tegen verkoudheid. Het infrarode licht stimuleert de bloedsomloop in het lichaam, waardoor bloedvaten verwijden. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Dat geldt ook voor de bacterie of het virus dat in jouw lichaam aanwezig is en ervoor zorgt dat je verkouden of zelfs ziek bent.

Helpt een infrarood lamp tegen verkoudheid?

Ja, een infrarood lamp kan helpen tegen verkoudheid. Het infrarode licht stimuleert de bloedsomloop in het lichaam, waardoor bloedvaten verwijden. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Dat geldt ook voor de bacterie of het virus dat in jouw lichaam aanwezig is en ervoor zorgt dat je verkouden of zelfs ziek bent.Misschien ook interessant:

Categorieën: GezondheidMateriaal

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *