AH eiwitpoeder: is het de moeite waard?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 12, 2023

AH eiwitpoeders
AH eiwitpoeders

Voor een lange tijd was eiwitpoeder iets exclusiefs, dat alleen maar online te bestellen was, of te verkrijgen in speciale supplementen winkels.

Tegenwoordig zijn de proteïne poedertjes echter niet meer weg te denken uit de winkel. Zelfs de supermarkten en drogisterijen moeten eraan geloven.

Zo zijn er ook eiwitshakes bij ”de Appie” te verkrijgen. In dit artikel lees je welke soorten eiwitpoeder je bij de AH kunt verkrijgen en hoe het zit met de kwaliteit van het poeder. Ook gaan we het hebben over de beste alternatieven.

In het kort

  • AH verkoopt verschillende eiwitshakes, waaronder Melkunie protein shakes en Vifit eiwitshakes in poedervorm.
  • Over het algemeen hebben deze shakes een positieve beoordeling, maar ze zijn duur in vergelijking met andere aanbieders.

Eiwitpoeder van de AH, hoe zit dat?

Als je regelmatig bij de AH je boodschappen doet, heb je het vast wel eens in de schappen zien liggen; eiwitpoeder.

Er komen steeds meer eiwitrijke producten in de supermarkt. Zo zijn er bijvoorbeeld ook repen en andere eiwitrijke tussendoortjes te vinden.

Doordat we als samenleving steeds bewuster worden van onze gezondheid en de rol die voeding daarin speelt, verkopen de meeste grote supermarkten tegenwoordig eiwitshakes, in de vorm van poeder en kant-en-klare shakes. Ook de 2 grootste supermarktketens AH en Jumbo blijven niet achter.

Opvallend is dat het poeder in de supermarkt vaak (stukken) duurder is dan wanneer je het bijvoorbeeld besteld bij een supplementen winkel.

Hoe zit dat nou precies? Is het de prijs wel echt waard? Daarover gaan we het later in dit artikel hebben. Laten we eerst even kijken naar de verschillende soorten eiwitshakes die de AH verkoopt.

Tip: bekijk hier de beste eiwitshakes van dit moment


Welke soorten zijn er te koop?

melkunie-protein-shake

Het aanbod eiwitpoeder bij de AH verschilt nog wel eens van tijd tot tijd. Enkele merken zien we gedurende het gehele jaar in de schappen liggen.

Andere merken komen en gaan. De bekendste shakes die je in deze supermarkt terugziet zijn zonder twijfel de Melkunie protein shakes en de Vifit eiwitshakes.

Bij de eerste genoemde gaat het niet om poeder. Dit is een kant en klare shake die te verkrijgen is in verschillende smaken en formaten.

De eiwitshakes van Vifit zijn wel in poedervorm te verkrijgen. Dit poeder bevat 20 gram eiwitten per portie (1 maatschep).

eiwitpoeder-ah-vifit

Het kost 14,95 per 350 gram en is te verkrijgen in enkele verschillende smaken. De shake is geschikt om te nemen na het sporten, om spierherstel te bevorderen.

Naast eiwitten bevat de shake ook nog een aantal vitaminen en mineralen, zoals bijvoorbeeld calcium en magnesium, zoals je dat mag verwachten van goede kwaliteit eiwitpoeder.

Hoewel er met de voedingswaarden niet veel mis is, is de prijs opvallend duur vergeleken met veel van de alternatieven.

Hoe is de kwaliteit van proteïne poeder uit de supermarkt?

Aangezien steeds meer winkels proteïne poeder aan gaan bieden, kan het wel eens lastig zijn om te filteren op de kwaliteit. Zelfs de Kruidvat en de Action bieden tegenwoordig eiwitpoeder aan. En ook kun je dus eiwitpoeder bij de Jumbo kopen.

Maar, waar kun je het poeder nou het beste kopen?

Om de kwaliteit goed te kunnen beoordelen, kijken we vaak naar een aantal criteria. De shake moet bijvoorbeeld bestaan uit een hoogwaardige eiwitbron.

Daarnaast kijken we naar de toevoegingen. Idealiter bevat het poeder weinig tot geen kunstmatige toevoegingen. Wat de voedingswaarden betreft, zien we het liefst een shake met een zo laag mogelijk suikergehalte.

Verder spelen natuurlijk ook de smaak en de oplosbaarheid een rol. Een shake moet lekker zijn en ook niet gaan klonteren tijdens het shaken.

Als je wilt gaan bakken met het poeder, is het ook belangrijk dat het poeder hier geschikt voor is.

En ten slotte kijken we naar de algemene prijs- kwaliteitverhouding. Hoeveel shakes koop ik voor welke prijs? En is dat de prijs wel waard?

Deze test hebben we uiteraard ook met het eiwitpoeder van de AH uitgevoerd. Al met al kwam het eiwitpoeder vrij goed naar voren op de bovenstaande criteria.

Echter blijven we bij de conclusie dat het toch aan de duurdere kant is. Ons advies zou dan ook zijn om voor een goedkoper alternatief te kiezen, waarover hieronder meer.

Zijn er goede alternatieven?

afvallen-met-shakes-ervaringen

Als je het AH eiwitpoeder te duur vindt, of gewoon op zoek bent naar een geschikter alternatief, hoef je gelukkig niet lang te zoeken.

Zoals we eerder al zeiden is er meer dan genoeg keuze beschikbaar. Natuurlijk moet je dus wel even filteren op de kwaliteit van de shakes.

Qua alternatieven kunnen we eigenlijk twee goede shakes aanraden:

Waarom eiwitpoeder gebruiken?

Eiwitpoeder kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Meestal wordt het gebruikt ter ondersteuning van spieropbouw en herstel.

Vooral na het sporten is het enorm handig om een shake te drinken. Je hebt dan makkelijk en snel een flinke dosis eiwitten binnen, zodat je goed kan herstellen van je training.

Ook tijdens het afvallen komt eiwitpoeder tot z’n recht, aangezien eiwitten bijdragen aan het vetverlies. Ten slotte kun je het AH eiwitpoeder ook gebruiken om te bakken. Hier kun je allerlei lekkere en gezonde baksels van maken.

Wil jij afvallen, of juist spiermassa opbouwen? Kies je doel hieronder en ga direct goed van start met de Gratis Kickstart:


Wat is jouw doel?

Maak een keus hieronder en ontvang direct een Gratis Kick-start!💡 Misschien vind je dit ook interessant:


Categorieën: Supplementen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *