Creatine van de Action, een goede keuze of niet? (Review)

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 20, 2024

creatine-action

Ben je van plan om creatine van de Action te kopen, maar twijfel je nog over de kwaliteit van dit potje?

In dat geval ben je op de goede plek aangekomen. In deze review ga ik je namelijk vertellen over de ervaringen met de Action creatine van het merk Bodymass.

Je komt erachter hoe deze creatine zich verhoudt ten opzichte van andere merken en of het een verstandig idee is om dit supplement te gebruiken of niet.

Allereerst: wat is creatine & is het effectief?

creatine-action

Als jij deze review leest ga ik er vanuit dat jij wel zult weten wat creatine is en wat de werking hiervan is.

Toch zal ik dit nog even kort toelichten, voordat we verdergaan met de review van de Action creatine.

Creatine is wereldwijd een zeer populair supplement onder krachtsporters. Creatine wordt veelal gebruikt ter bevordering van krachttoename en om spierverzuring uit te stellen.

Op basis van diverse wetenschappelijke onderbouwingen kunnen we er vanuit gaan dat creatine één van de meest effectieve legale supplementen is.

Bovendien is zo’n potje erg goedkoop. Deze kun je vaak kopen voor een prijs tussen de 10 en de 20 euro.

Echter spant Action de kroon, met een belachelijk lage prijs, waarover hieronder meer.

Hoeveel kost creatine bij de Action?

Zoals gezegd is de Bodymass creatine bij de Action dus erg goedkoop vergeleken met andere merken.

Dit roept bij veel mensen al snel argwaan op. Want laten we eerlijk zijn; goedkope producten zijn vaak van mindere kwaliteit. Dit is eigenlijk met bijna alles zo.

Dat is dan waarschijnlijk ook de reden waarom je deze review leest, je hebt nog (grote) twijfels over de kwaliteit van de Action creatine.

En geheel begrijpelijk ook. bij supplementen is het belangrijk dat de werking goed is en dat ‘t doet wat het beloofd.

Anders heb je er namelijk niks aan en is het niet alleen zonde van je geld, maar ook blijven je resultaten in de sportschool achter.

De prijs van een potje Bodymass creatine is momenteel 4,59. Hiervoor krijg je 300 gram. Als je bedenkt dat een gemiddelde dosering tussen de 3 en de 6 gram is, zul je begrijpen dat je hier wel even mee kunt doen.

Wanneer we dit vergelijken met andere bekende creatine soorten, zoals bijvoorbeeld de Creatine Monohydrate van XXL Nutrition is dat aanzienlijk goedkoper.

Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om welke van de beste kwaliteit is, waarover later meer.Creatine monohydraat van de Action

De creatine van de Action is creatine monohydraat. Je vraagt je wellicht af wat dit exact inhoudt.

Monohydraat is een vorm van creatine, net zoals je nog vele andere vormen hebt. Echter hebben diverse onderzoeken uitgewezen dat hier nauwelijks verschil tussen zit.

Deze verschillende soorten creatine lijken dus veelal een ‘marketing truc’ te zijn van grote bedrijven in de fitnessindustrie, om op die manier méér geld te kunnen vragen voor een ‘facy creatine soort’.

Ik raad je dan ook aan om altijd voor creatine monohydraat te kiezen. Dit is de goedkoopste optie en voldoet aan de verwachtingen.

Poeder of capsules?

action-creatine-capsules-poeder

De Action verkoopt meestal creatine in poedervorm, maar er af en toe kun je ook capsules creatine kopen bij de Action.

Voor welke je kiest zal voor de werking nauwelijks tot geen verschil maken. Het zal dus met name van jouw persoonlijke voorkeur afhangen voor welke vorm je kiest.

Over het algemeen zijn de capsules net wat duurder dan creatine poeder. Ik gebruik mede daarom liever poeder.

Maar een voordeel van capsules is daarentegen bijvoorbeeld weer dat je deze gemakkelijker mee kunt nemen.

Vergelijking met andere merken & aanbieders

creatine-supplementen-vergelijken

Het is een zeer interessante vergelijking: creatine van de Action vs creatine van andere merken.

Om het even gemakkelijk en overzichtelijk te houden heb ik alleen de vergelijking getrokken tussen de XXL creatine en de Action creatine.

Als ik het potje van de Action namelijk met élk ander merk moet vergelijken dan zou dit een lange review worden.

De vergelijking was overigens erg lastig, aangezien ik geen laborant ben en dus geen lab testen of iets dergelijks heb kunnen nemen. Ik vertel dit dus puur vanuit mijn persoonlijke ervaring.

Er wordt vaak beweerd dat er geen enkel verschil zit tussen de verschillende merken en soorten creatine.

Dit zou ik graag willen geloven, echter heb ik in de praktijk wel degelijk gemerkt dat ik op het ene merk creatine wat ‘beter ga’ dan op de andere.

Tussen de XXL Nutrition creatine en de Action creatine merkte ik overigens geen mega groot verschil. Wel had ik het idee van de creatine monohydrate mij net wat meer kracht gaf dan de Action creatine.

Maar bedenk wel dat dit mijn ervaringen zijn. Dit zou bij jou of bij elk ander persoon dus weer anders kunnen zijn.

De conclusie over creatine van de Action

Als je deze gehele review hebt gelezen dan kun je concluderen dat de Action creatine niet veel onder doet voor andere merken.

Ik merkte zelf qua werking niet super veel verschil tussen de Action creatine en de creatine monohydrate van XXL. Toch merk ik bij die laatst genoemde wel net wat betere zichtbare resultaten.

Dat is dan ook de reden dat ik nog dagelijks de creatine Monohydrate van XXL gebruik.. Dit potje voeg ik meestal aan een grotere bestelling supplementen toe.
💡 Misschien vind je dit ook interessant:Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze review! Heb je nog vragen over de creatine van de Action? Of wil je jouw eigen ervaringen delen? Laat dan even een reactie achter onder dit bericht!

Categorieën: Supplementen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

2 reacties

barn · januari 27, 2022 op 1:51 pm

Sorry, maar dit is toch wel de meest slecht onderbouwde review die ik ooit heb gelezen. “Ik ga beter” op andere creatine.

    Casper · januari 27, 2022 op 4:43 pm

    Hey Bart, dank voor je reactie. Ik deel mijn persoonlijke ervaring en mening in deze review. En een mening/ervaring hoeft – als je het mij vraagt – niet per se onderbouwd te worden. Alsnog bedankt voor je feedback.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *