Aquabag / waterbag kopen? Oefeningen & beste koop

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 11, 2024

aquabag kopen
aquabag kopen

Ben je op zoek naar een aqua bag (ookwel water bag)? Je leest hier waar je deze het beste kunt kopen. Ook lees je over de voordelen en welke oefeningen je er mee kunt doen.

Wat is een aquabag?

aquabags-kopen

Een aquabag is een bijzonder trainingsmiddel en nog niet erg veel mensen zijn er bekend mee. Toch is het enorm functioneel om mee te trainen.

Niet alleen biedt het nieuwe uitdagingen maar het zorgt ook nog eens voor een extra trainingsprikkel.

Beste aquabags kopen

Zo goed als alle aquabags die je kunt kopen zijn van het zelfde merk: Ultimateinstability. Er zijn wel enkele andere merken verkrijgbaar, maar dit is veruit de bekenste variant.

Je kunt ze helaas in vrijwel geen enkele sportwinkel kopen. Gelukkig kun je ze wel gewoon online bestellen. Je kunt de bags verkrijgen in de maten M, S en L.

Mocht je het handig vinden om te kunnen zien hoeveel water er in de bag zit, dan kun je kiezen voor een doorzichtige variant. Dit kan erg handig zijn.

hieronder kun je het aanbod en de beste prijzen met elkaar vergelijken:

aquabag
bolBekijk aanbod en prijs >>
fitnesskoerier-ervaringBekijk aanbod en prijs >>In combinatie met Hydrovest

aquabag-hydrovest

Het Hydrovest is een vest wat je aan kunt trekken en waar je de waterbag achterop kunt vastmaken. Dit zorgt ervoor dat alleen al door ermee te lopen jij je evenwicht zult trainen.

Je kunt dit vest met de waterbag achterop dragen om elke oefening die je doet nóg uitdagender te maken. Het Hydrovest focust zich op de dynamische stabiliteit.

Het is voor iedereen te gebruiken op zijn eigen niveau. Het wordt dan ook voor verschillende doeleinden gebruikt.

Zo zijn er bijvoorbeeld crossfitters die ‘t dragen tijdens de trainingen, maar ook mensen tijdens een revalidatie proces om de spieren te versterken.

Aqua balls

Naast aqua bags zijn er ook aquaballs verkrijgbaar. Deze zijn voor sommige oefeningen weer handiger te gebruiken. Zo kan je deze bijvoorbeeld makkelijker vastpakken met 1 hand.

aquaballs

Daarnaast zijn veel buikspieroefeningen makkelijker uitvoerbaar met aqua balls. Wil je je training dus nóg completer maken? Dan doe je er goed aan ook deze erbij te nemen. Je kunt ze verkrijgen in verschillende maten.

Nieuwe manier van trainen

aquabag-training

De aqua bag biedt een nieuwe vorm van trainen aan, wat naast functioneel ook nog eens erg leuk is. Het is belangrijk om je trainingen af te wisselen en divers te houden.

Andere bags zoals de powerbag en de Bulgarian bag worden al een tijdje gebruikt, maar deze is nóg uitdagender.

Dit is goed voor je lichaam zodat het zich niet te veel aan past aan je huidige trainingsmateriaal, maar het houdt ook het plezier van het sporten erin.

Ik vind het persoonlijk altijd leuk om op nieuwe manieren te trainen. De aqua bag kwam dan ook als geroepen.

Dieper gelegen spieren

Met ‘normale’ oefeningen zonder waterbag zul je nooit echt de dieper gelegen spieren aanspreken. Dat is echter zonde, want ook deze spieren hebben training nodig. Dit zijn namelijk de belangrijkste spieren van je lichaam.

Doordat de aqua bag ten dele gevuld is met water, beweegt het water waardoor je lichaam extra hard moet werken om de aquabag in balans te houden.

Zelf vullen naar keuze

Hoe minder water er in de bag zit, hoe minder balans je zal hebben, hij is dan weliswaar lichter, maar de oefening wordt alleen maar zwaarder.

Je kunt de aqua bag dan ook zelf vullen naar keuze. Er wordt een pomp bij geleverd waarmee je dit kunt doen.

In het filmpje hieronder kun je zien hoe makkelijk het is om de bag te vullen met water.

Oefeningen met een aquabag

Met de waterbag heb je enorm veel keuze uit oefeningen. Eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken of je kan het met de aquabag doen. Het is eigenlijk al een oefening op zich om de bag in beide handen recht proberen te houden.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van oefeningen met de aquabag:

1. Aquabag lunges

Ze zien er vrij makkelijk uit, maar het zal uitdagend genoeg zijn om je bovenlichaam recht te houden tijdens de lunge.

Je gehele core zal extra hard moeten werken om je lichaam in evenwicht te houden. Ik vind dit zelf een heerlijke oefening.2. aquabag press

Een erg fijne oefening voor je schouders. Zowel om kracht als de schouder mobiliteit te verbeteren. Je kunt er voor kiezen om de press zittend of staand uit te voeren.

Als je staat zul je je buikspieren nog wat meer trainen omdat je evenwicht meer bewaard moet worden.3. Aquabag front squat

De squat kennen we natuurlijk allemaal. Maar probeer het maar eens met een aqua bag in je handen! Een erg leuke oefening ondanks dat ‘t best pittig is.


Meer functional training materiaal

Is de aquabag toch niks voor jou, of wil je meer lezen over trainingsmateriaal voor functional training? Bekijk dan de artikelen hieronder:


Categorieën: MateriaalTraining

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *