Weegschaal met lichaamsanalyse | Test | TOP 10

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 21, 2024

weegschaal met lichaamsanalyse
weegschaal met lichaamsanalyse

Weegschaal met lichaamsanalyse kopen? Met dit type weegschaal kun je erg nauwkeuring jouw fysieke vooruitgang (of achteruitgang) meten.

Meten is weten en altijd beter dan op je gevoel af gaan. Belangrijk hierbij is wel dat je beschikt over een betrouwbare lichaamsanalyse weegschaal.

In dit artikel vind je de TOP 10 beste BMI weegschalen met een complete lichaamsanalyse.

De Top 10: in het kort

medisana-bluetooth-lichaamsanalyse1. Medisana Bluetooth weegschaalBekijk prijs >>
viva-weegschaal2. Omron VIVABekijk prijs >>
fitbit-aria3. Fitbit Aria AirBekijk prijs >>
medisana-bs4404. Medisana BS 440 ConnectBekijk prijs >>
whitings-body5. Withings BodyBekijk prijs >>
Tanita RD-953 vetmeting6. Tanita RD-953Bekijk prijs >>
tanita-545-professioneel7. Tanita RD-545Bekijk prijs >>
withings body cardio8. Withings Body CardioBekijk prijs >>
omron bf5119. Omron BF511Bekijk prijs >>
silvergear_bluetooth_personenweegschaal10. Silvergear BluetoothBekijk prijs >>

Beste weegschalen met Lichaamsanalyse (getest)

Wat is de beste personen weegschaal met betrouwbare lichaamsanalyse? Wij deden voor jou de uitgebreide test. Hieronder vertel ik je er alles over en ontdek je jouw beste opties!

1. Medisana bluetooth weegschaal

medisana-bluetooth-lichaamsanalyse

Het merk Medisana is één van de betere en bekendere merken als het gaat om slimme weegschalen. Zo ook deze uitvoering met Bluetooth én lichaamsanalyse.

Je kunt je telefoon er moeiteloos mee verbinden en zo direct inzichtelijk krijgen hoe je er fysiek voor staat. Zo kun je direct zien of je vet bent kwijtgeraakt of in spiermassa bent aangekomen.

Ook kun je een doel instellen en zien hoe ver je van dit doel verwijderd bent. Dit kan enorm motiverend werken. En is bovendien erg handig.

Met de lichaamsanalyse functie kun je jouw vetpercentage, lichaamsvocht, spiermassa en botmassa inzien.

Ook kom je erachter wat jouw caloriebehoefte in rust is. Dit is dan ook een absolute must voor het spiermassa opbouwen óf kwijtraken van vet.

Deze slimme weegschaal heeft een automatische herkenning van maar liefst 8 personen. Het is dus te gebruiken voor het hele gezin. Daarnaast zijn er 30 geheugenplekken beschikbaar per gebruiker.

Je hoeft niet bang te zijn dat deze weegschaal je lichaamsanalyse verkeerd meet, want het is uitgerust met vier nauwkeurige DMS-sensoren.
2. Omron VIVA

viva-weegschaal

De Omron VIVA weegschaal is samengesteld op basis van de nieuwste technologieën. Dit om jouw lichaamsanalyse zo accuraat als mogelijk uit te kunnen voeren.

Het apparaat biedt dan ook erg nauwkeurige resultaten, die bovendien bevestigd worden door medisch goedgekeurde standaard methoden voor analyse.

Je hebt beschikking tot metingen die voorspellingen kunnen doen voor cardiovasculaire aandoeningen.

Op deze manier kan dit je dus helpen om de toekomst van je hart en bloedvaten positief te beïnvloeden. Het gaat hierbij onder andere om visceraal vet, lichaamsvet en je skeletspieren.

Een ander onderdeel van de weegschaal is het ecosysteem met OMRON bloeddrukmeters.

Met behulp hiervan krijg je beter inzicht in jouw cardiovasculaire gesteldheid. Zo kun je tijdig actie ondernemen, mocht je iets opmerken.

Het meten van visceraal vet is van groot belang. Dit is het vet dat zich rond je vitale organen verzameld.

Het kan niet alleen je bloeddruk verhogen, maar het heeft ook een negatieve invloed op je algemene gezondheid. Zaak is dus om dit goed bij te houden.

Gelukkig maken de nieuwste lichaamsanalyse technieken van deze weegschaal het mogelijk om dit allemaal op een betrouwbare manier in de gaten te kunnen houden.
3. Fitbit Aria Air Personenweegschaal

fitbit-aria

Deze weegschaal is speciaal ontworpen om samen te werken met jouw Fitbit.

Maar ook als je niet in het bezit bent hiervan kun je deze prima gebruiken om een volledige en betrouwbare lichaamsanalyse te maken.

Ook kun je ‘m bedienen vanaf je telefoon. Gewicht, BMI en vetgehalte worden allemaal opgenomen in de uitgebreide analyse. Zo weet je direct waar jij aan toe bent.

Je kunt kiezen uit de reguliere modus of de lean mode. Deze laatst genoemde is bedoeld voor mensen die aan intensieve beweging doen.

Je hebt beschikking over 8 gebruikersprofielen en de gewichten kunnen zowel in kilo’s als in pounds worden opgeslagen.

Je kunt je gewicht tracken tot de 100 gram nauwkeurig, wat voor een personenweegschaal een erg goede prestatie is.

Een nadeel is dat de analyse niet erg uitgebreid is. Zo kun je bij de lichaamsanalyse niet je vochtgehalte, botmassa, hartconditie etc. meten.

Mocht je dus waarde hechten aan een uitgebreide meting, dan kun je wellicht beter voor een andere weegschaal kiezen.

Als jij je vetpercentage en gewicht het belangrijkst vindt, dan is dit een erg goede weegschaal voor jou.
4. Medisana BS 440 Connect

medisana-bs440

Wederom een weegschaal van Medisana in de top 5. Dit zegt wel wat over de kwaliteit weegschalen die dit merk levert. De BS 440 is erg laag in prijs voor een weegschaal met lichaamsanalyse.

Hij is ietsjes minder accuraat dan de bluetooth weegschaal van Medisana, maar dat neemt niets weg van de verbluffende kwaliteit van de BS 440.

Het is dan ook niet voor niets al jaren lang een erg populaire weegschaal. Onder andere om je gewicht en vetmassa gemakkelijk mee te tracken.

Je kunt je gegevens en vorderingen gemakkelijk en snel aflezen zodat je precies weet wat jouw fysieke gesteldheid is.

Als je budget wat lager ligt is dit dan ook de meest logische en beste koop.
5. Withings Body

whitings-body

Deze weegschaal met lichaamsanalyse is van het merk Nokia. Nu staat Nokia nou niet direct bekend om hun weegschalen. Ik was dus ook erg benieuwd naar de specificaties en de prestaties van de Withings body.

Deze weegschaal maakt het mogelijk om je volledige lichaam te analyseren en de data vervolgens te verzamelen in de speciale health mate app.

Wat een grappige extra functionaliteit is, is dat het de luchtkwaliteit in je omgeving kan meten.

Hoe nauwkeurig deze functie precies werkt is niet bekend. Maar het gaat uiteraard om de lichaamswaarden die de Withings weegschaal meet.

Bij de analyse worden bijna alle waarden getoond die belangrijk zijn voor jou om te weten.

Wil je echter een meting van je hartconditie, dan kun je toch beter voor de OMRON VIVA gaan. Deze functie heeft de Withings namelijk niet.

Al met al is dit een prima weegschaal die voldoet aan de verwachtingen. Toch zitten er nog wel eens wat verschillen in de vetmeting kort na elkaar.

De vraag is dus hoe nauwkeurig deze exact is. Maar de rest van de waarden worden prima en duidelijk weergeven.
6. Tanita RD-953

Tanita RD-953 vetmeting

Tanita is tevens een groot merk op het gebied van personenweegschalen. Vooral de slimme weegschalen van dit merk vallen goed in de smaak. De betrouwbare en veelzijdige metingen zorgen ervoor dat jij perfect inzicht krijgt in jouw huidige gezondheid.

Deze weegschaal meet naast jouw lichaamsgewicht ook belangrijke waarden. Zoals je buikvet, vochtpercentage en zelfs je caloriebehoefte. Als je wilt afvallen is de Tanita RD-953 dus ook jouw beste vriend!

Je kunt eenvoudig je streefgewicht instellen. De weegschaal onthoud dit en geeft je duidelijk inzicht in jouw progressie.

Ook goed om te weten; bij Coolblue kwam dit product als beste uit de test op het gebied van geavanceerde lichaamsanalyse weegschalen.
7. Tanita RD-545

tanita-545-professioneel

Nog een veelzijdige personenweegschaal met lichaamsanalyse is de RD-545 van Tanita. Dit is een wat duurdere weegschaal en zelfs de duurste uit dit lijstje. Maar ondanks dat je wat meer betaald is hij de prijs dubbel en dwars waard. Als je natuurlijk op zoek bent naar betrouwbare metingen.

De weegschaal is populair onder gewichtsconsulenten aangezien de metingen uiterst accuraat zijn. Ook kun je een enorme hoeveelheid aan waarden opmeten met de RD-545. Naar onze mening is dit daarom één van de beste opties. Al helemaal als het prijskaartje geen rol speelt.

Het beschikt over een handgreep met touchscreen. Deze slimme handgreep kan jou direct een inzicht geven in je progressie. Bij de meeste andere weegschalen gebruik je hier doorgaans een app voor die je moet verbinden. Dit model maakt je smartphone echter overbodig, wat een hoop tijd en moeite bespaard.

We kunnen nog wel even doorgaan met het benoemen van alle eigenschappen, maar dan zijn we nog wel even bezig. Als je interesse hebt, neem een kijkje op de productpagina via de onderstaande knop.
8. Withings Body Cardio

withings body cardio

Een slimme betrouwbare personenweegschaal met app en complete lichaamsanalyse. Dat is hoe we deze weegschaal van Withings zouden omschrijven.

Deze weegschaal is behoorlijk populair en heeft veel contente gebruikers, die hem gebruiken om hun lichaamswaarden inzichtelijk te krijgen.

Het design is mooi en de weegschaal maakt de belofte waar. Wel is het zo dat de aanschafprijs redelijk fors is in vergelijking met weegschalen van bijvoorbeeld Medisana.

Vandaar dat we deze weegschaal geen hoger plekje in dit toplijstje hebben gegeven. De kwaliteit is uitstekend, maar qua prijs-kwaliteitverhouding geven we zeker de voorkeur aan de wat goedkopere modellen hierboven.
9. Omron BF511

omron bf511

Ook Omron is een grote speler als het om slimme weegschalen met lichaamsanalyse gaat. Weegschalen van dit merk komen regelmatig goed uit de onafhankelijke Consumentenbond testen.

De BF511 is het paradepaardje op het gebied van lichaamsanalyse weegschalen. Wat deze weegschaal onder andere zo goed maakt is dat het segmentale metingen mogelijk maakt. Dit betekent dat de weegschaal bijvoorbeeld jouw vocht, vet- en spierpercentage in specifieke lichaamsdelen kan opmeten.

Zo kom je er bijvoorbeeld achter wat het spierpercentage van je benen is. Of hoeveel vet je op je buik hebt. Dit zijn interessante dingen om te weten en geeft je een nog duidelijker inzicht.
10. Silvergear Bluetooth personenweegschaal

silvergear_bluetooth_personenweegschaal

Last but zeker not least komen we uit bij de Bluetooth weegschaal van Silvergear. Dit is wederom een wat goedkoper product. Toch maakt de lagere aanschafprijs hem niet bepaald minder nauwkeurig. Integendeel, de maximale afwijking van dit toestel is 0,1 kg.

In de praktijk leek dit tot onze verbazing redelijk te kloppen. Dit betekent dat je voor slechts drie tientjes een uiterst nauwkeurige weegschaal in huis haalt. Uiteraard mag de analyse van je gezondheidswaarden ook niet ontbreken.

Zo kun je jouw volledige lichaamssamenstelling opmeten. En ontdek je welk percentage van je lichaam bestaat uit vocht, spieren of vetmassa. Al met al een zeer nette weegschaal met een goede prijs-kwaliteit verhouding!
Waar moet een weegschaal met lichaamsanalyse aan voldoen?

weegschaal-met-lichaamsanalyse

Nauwkeurig

Als jij je fysieke vorderingen wilt bijhouden, moet je er natuurlijk vanuit kunnen gaan dat deze kloppen.

Er zijn genoeg weegschalen te vinden die géén nauwkeurige lichaamsanalyse hebben.

Dit zorgt ervoor dat je niet weet waar je aan toe bent en kun je beter helemaal niet meten en wegen.

Functies

weegschaal-lichaamsanalyse

Dit is afhankelijk van welke functies je wilt meten. De meest voorkomende en belangrijkste functies zijn:

  • Lichaamsvetpercentage
  • Visceraal vet
  • BMR (calorie verbruik in rust)
  • Spiermassa percentage
  • BMI meting
  • Buikvet

Naast bovengenoemde functies zijn er nog meer functies, maar dit zijn doorgaans de belangrijkste om te meten.

Makkelijk te bedienen

Je wilt niet eeuwen bezig zijn met uitvogelen hoe de weegschaal werkt. Tenminste, de meeste mensen niet.

Belangrijk is dus om een weegschaal met lichaamsanalyse te hebben die makkelijk bedienbaar is.

Scherm

Het scherm moet groot genoeg zijn en dient duidelijk te zijn af te lezen. Ook in minder fel licht.

Zeker als je minder goede ogen hebt is dit een belangrijk punt om rekening mee te houden. Sommige weegschalen hebben namelijk erg kleine schermpjes.

Gebruiksprofielen database

Het is erg handig dat de weegschaal gebruiksprofielen kan opslaan. Zeker als je met meerdere personen gebruik maakt van de weegschaal is het handig als je deze kunt onderscheiden.

Niet elke weegschaal beschikt over deze functie, dus dit is een punt om op te letten.

Heb je nog vragen over een van de weegschalen of functies? Laat dan even een reactie achter onder dit artikel!

Consumentenbond & Test aankoop

De Consumentenbond en Test aankoop zijn 2 onafhankelijke partijen die veel verschillende producten testen, met name elektronica.

In het verleden heeft de consumentenbond regelmatig personenweegschalen getest. Momenteel is er echter geen recente test van de beste slimme weegschaal, dus kun je het beste gebruik maken van onze test.


💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Gezondheid

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *