Professionele weegschaal kopen: De beste 3

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 6, 2024

professionele weegschaal
professionele weegschaal

Een professionele weegschaal biedt je veel voordelen ten opzichte van de ‘normale weegschalen’. In dit artikel vind je de beste 3 weegschalen voor professioneel gebruik.

Voor wie is een professionele weegschaal?

Een professionele personenweegschaal kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Het kan bijvoorbeeld van pas binnen een fysiopraktijk of een sportschool.

Ook wordt het vaak gebruikt door een diëtist of gewichtsconsulent.

Maar ook wanneer je thuis jouw fysieke status wilt kunnen tracken op een nauwkeurige en betrouwbare manier, komt een professionele weegschaal goed van pas.

Beste professionele weegschalen

Geen zin in een lange zoektocht? Hieronder vind je de beste opties:

1. Tanita RD545

tanita-545-professioneel

Tanita is één van de beste én bekendste merken onder weegschalen. Zo hebben ze ook een aantal goede professionele varianten beschikbaar. De Tanita RD545 is daar één van.

Wat vooral handig is, is dat het vrij compact is qua formaat en dus makkelijk te verplaatsen. Veel andere professionele apparaten met soortgelijke ‘specs’ zijn logge, grote en complexe apparaten die minder geschikt zijn om bijvoorbeeld thuis neer te zetten.

Met de RD545 heb je vrijwel alle functies beschikbaar waarvoor een professionele weegschaal gebruikt kan worden. Het voorzien je van een verfijnde BIA-technologie.

Wat je er allemaal mee kunt meten en wegen? Wat niet kun je beter vragen. Je kunt met de weegschaal een volledige professionele analyse maken zodat je precies weet hoe jij er voor staat en waar je eventueel aan moet werken.

Functionaliteiten

Zo kun je naast de gebruikelijke functies bijvoorbeeld gebruik maken van bijzonder handige functionaliteiten zoals een vochtpercentage meter, spierkwaliteit meting en visceraal vet analyse.

Deze laatst genoemde meet jouw orgaanvet zodat je precies weet hoe je ervoor staat. Visceraal vet heeft dan ook een grote invloed op je gezondheid en kan deze negatief beïnvloeden. Het kan zich daaromook zeker lonen om deze nauwlettend in de gaten te kunnen houden.

Net zoals bij alle professionele weegschalen van Tanita kun je jouw gegevens opslaan in de speciale app zodat je deze altijd en overal inzichtelijk bij je hebt.
2. Tanita RD-953

tanita-953-professioneel

De RD-953, wederom van het hoog aangeschreven merk Tanita is een makkelijk bedienbare professionele weegschaal waarbij je gemakkelijk jouw fysieke eigenschappen kunt tracken.

Het is speciaal ontwikkeld om dit op een snelle en nauwkeurige manier te doen. Wanneer je met meerdere personen gebruik maakt van de weegschaal kun je gebruik maken van meerdere gebruikersprofielen. Zo kun je jouw gegevens opslaan en bijhouden.

Ook is het mogelijk om deze professionele weegschaal te verbinden met je telefoon of tablet via bluetooth waardoor je alles nog makkelijker en nauwkeuriger bij kunt houden.

BIA technologie

Qua ontwikkeling is het voorzien van BIA technologie zodat ‘t jou garandeert van de meest accurate meting die jij je kunt wensen. Mede dankzij deze functie mag de RD-53 zich rekenen tot één van de beste professionele weegschalen op de markt.

tanita-953

Ook kun het apparaat verbinden met jouw telefoon of tablet net zoals bij de RD545. Wanneer je op zoek bent naar een professionele weegschaal voor een niet ál te hoge prijs biedt de Tanita RD-953 je een prima uitkomst.

Je kunt ‘m verkrijgen in 4 verschillende kleuren: Zwart, rood, grijs, en wit. Bekijk het aanbod hieronder:
3. Flow Fitness BS50

flow-fitness-weegschaal

Dan hebben we een uitzondering in dit rijtje, deze weegschaal is namelijk voor de verandering niet van Tanita maar van het fitnessmerk Flow Fitness.

De Flow Fitness BlueTooth Body Analyser BS50 is dan ook speciaal ontwikkelt voor iedereen die fanatiek met zijn lichaam bezig is en de resultaten en vorderingen nauwkeurig wilt bijhouden.

Het zorgt ervoor dat je op een makkelijke manier inzicht krijgt in jouw gegevens. Of het nu je botdichtheid is of je lichaamsgewicht, je kunt het allemaal zien op deze weegschaal van professionele kwaliteit. Je kunt in je geschiedenis terugkijken zodat je niet zelf alles bij hoeft te houden.

De Flow Fitness weegschaal voorziet je van een professionele meting en is te verkrijgen voor een erg scherpe prijs:
De functies van een professionele weegschaal

Dat een professionele personenweegschaal méér doet dan alleen je lichaamsgewicht wegen dat mag duidelijk zijn.

Maar wat mag je dan zoal verwachten van een weegschaal die als professioneel bestempeld wordt?

Allerleerst is het belangrijk dat je gewicht nauwkeurig gewogen wordt. Wellicht heb je wel eens opgemerkt dat er verschil in jouw lichaamsgewicht kan zitten wanneer je ineens op een andere weegschaal gaat staan als gebruikelijk.

Dat verschil in gewicht kan aardig oplopen. Op deze manier weet je niet waar je aan toe bent en of je wel op het juiste gewicht zit.

Wanneer je een dieet volgt om af te vallen weet je hierdoor niet of je jouw voedingspatroon of schema moet aanpassen.

Je zult dan ook begrijpen dat het in veel gevallen noodzakelijk is om zeker te weten dat het gewicht dat de weegschaal aangeeft klopt. Dat is dan ook waar een professionele weegschaal tot z’n recht komt.

Lichaamsanalyse

Naast het wegen van je gewicht heeft een professionele weegschaal nog meer functies. Zo is het bijvoorbeeld een weegschaal die een lichaamsanalyse kan maken.

Hoe uitgebreid deze analyse is hangt af van het merk en type weegschaal dat je koopt.

lichaamweging

Doorgaans bestaat een dergelijke analyse uit bijvoorbeeld een vetpercentage meting, spiermassa percentage, BMI, visceraal vet en nog veel meer.

Zo’n analyse kan handig zijn als je wilt weten hoe je er fysiek voorstaat. Dit kan zijn omdat je het bijvoorbeeld in de gaten moet houden voor je gezondheid.

Maar ook kan het van pas komen als je bepaalde fysieke doelen hebt. Denk bijvoorbeeld aan het verlagen van je vetpercentage.

Het is erg lastig om in de spiegel te kunnen zien of je wel echt voorruitgang boekt. Er zijn manieren om dit te meten, maar het gebruik van een professionele weegschaal is één van de makkelijkste manieren.

Weegschaal met vetpercentage professioneel

Het professioneel opmeten van het vetpercentage is een van de belangrijkste functies van zo’n weegschaal.

Dit is de reden waarom dit soort professionele weegschalen met vetmeting vaak terug te vinden zijn in de sportscholen, bij personal trainers, en bij gewichtsconsulenten.

Het opmeten van je vetpercentage kan op meerdere manieren worden gedaan. Een personenweegschaal is echter de snelste manier. En volgens velen is dit ook de meest betrouwbare manier van meten.

Professionele kwaliteit

Een ‘professionele’ weegschaal is een groot begrip. Er is dan ook niets of niemand die een weegschaal als professioneel kan verklaren.

Doorgaans wordt er een weegschaal mee bedoelt die in elke omgeving gebruikt kan worden en over een uitgebreid aanbod aan functies beschikt. Ook moet het van duurzame kwaliteit zijn en de persoon die erop staat kunnen voorzien van accurate metingen.

Er zijn slechts enkele merken die weegschalen van dergelijke kwaliteit kunnen leveren. De meest voorkomende en bekendste merken zijn: Tanita, Omron en Medisana.

Professionele weegschaal voor gewichtsconsulent diëtist

Naast dat weegschalen van professionele kwaliteit vaak terug te vinden zijn in sportscholen en health centra, zijn ze ook erg geliefd onder gewichtsconsulenten en diëtisten.

Ben jij werkzaam als een (zelfstandige) diëtiste of gewichtsconsulent? Dan is het erg belangrijk om over een goede en betrouwbare weegschaal te beschikken.

De weegschaal zal namelijk de vorderingen bij jouw klanten meten. Het is belangrijk dat het apparaat een volledige lichaamsanalyse kan maken en het liefst ook op de gram nauwkeurig is.

Op deze manier wordt je werk stukken gemakkelijker en kun jij jouw klanten zo goed mogelijk helpen.

Een goede weegschaal hiervoor is bijvoorbeeld de Tanita RD-545.

Mocht jij een groter budget tot je beschikking hebben, dan is de deze weegschaal ook een uitstekende mogelijkheid.

Hoeveel kost een professionele weegschaal?

De prijs die loopt aardig uiteen. Het is onder andere afhankelijk van de functies die erop zitten, het merk, de aanbieder en de kwaliteit van de weegschaal.

Doorgaans betaal je voor een weegschaal van professionele kwaliteit wat meer dan een standaard personenweegschaal.

Deze prijsverschillen kunnen aardig oplopen, maar ook dit is afhankelijk van het soort weegschaal dat je koopt.
Categorieën: GezondheidMateriaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *