Tunturi Cardio Fit T10 loopband – Review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 14, 2023

tunturi-cardio-fit-t10_review
tunturi-cardio-fit-t10_review

Ben je op zoek naar een geschikte loopband voor thuis, die niet veel ruimte in beslag neemt? Dan kom je mogelijk al gauw uit bij de Tunturi Cardio Fit T10. Dit is een zeer compacte loopband, met een bijzonder ontwerp.

Ook de eigenschappen van deze loopband zijn bijzonder. In deze review nemen we het apparaat voor je onder de loep en vind je tot slot de laagste prijs van dit moment.

Tunturi Cardio Fit T10: in het kort

tunturi-cardio-fit-t10_zijkant

Zoals gezegd is het ontwerp van deze loopband alles behalve standaard. De loopband is speciaal ontworpen om zo compact mogelijk te zijn en dat is aan alles terug te zien.

De gebruikelijke armsteunen zien er bijvoorbeeld anders uit. Dat komt omdat je deze op kunt vouwen. Ook zit het display op een ongebruikelijke plek.

Gelukkig heeft Tunturi voor alles een passende oplossing bedacht. Het is even wennen, maar alles werkt naar behoren. Het gebruiksgemak is meer dan prima en je krijgt er een fijne compacte loopband voor terug.

Natuurlijk is het geen super luxe loopband. En ook voor sprinten is het apparaat niet perfect, aangezien het maximaal 12 km/u kan.

Desalniettemin is het een aanrader voor iedereen die regelmatig thuis wilt hardlopen en weinig ruimte kwijt wilt zijn aan apparatuur.

Redenen om te kopen ✅

  1. Zeer compact formaat en bovendien volledig inklapbaar
  2. Hele schappelijke prijs
  3. De demping is uitstekend, waardoor je minder kans hebt op blessures
  4. De loopband maakt weinig geluid
  5. Dankzij de handige transportwieltjes en het ultra lichte gewicht verplaats je ‘m heel gemakkelijk

Redenen om niet te kopen ❌

  1. Met max. 12 km/u is hij niet geschikt voor sprinttrainingen
  2. Niet veilig te gebruiken als je zwaarder dan 110 kg bent
  3. Géén interne hartslagsensoren


Prijsvergelijking

Heb je interesse in deze loopband? Klik dan op de knoppen hieronder om de huidige prijzen en koopvoorwaarden te vergelijken.


Diepgaande review: belangrijkste eigenschappen

Nu je op de hoogte bent van de voor- en nadelen gaan we eens wat dieper op deze loopband in. Wat kun je er nou exact van verwachten?

Het gemis van de nodige functies

Ieder voordeel komt natuurlijk met z’n nadeel. Het minimalistische design en compacte formaat is in veel situaties natuurlijk super fijn.

Maar wat wel jammer is, is dat deze loopband hierdoor een aantal functies mist. Op de meeste loopbanden is het bijvoorbeeld de standaard dat het interne hartslagsensoren heeft. De Tunturi T10 heeft dat helaas niet.

Gelukkig valt dit gemis wel mee, omdat deze hartslagsensoren vaak toch verre van accuraat zijn.

Voor de rest heeft de loopband geen Bluetooth en is het scherm niet verlicht, waardoor het in sommige gevallen wat minder goed af te lezen is.

Volledig op te vouwen na gebruik

cardio_fit_t10_loopband_opgeruimd_in_huis

Wat dan wel weer heel erg goed is, is de opvouwbaarheid van deze loopband. Met één simpele beweging vouw je de loopband op, waardoor hij super plat is. Hierdoor kun je ‘m op de kleinste plekjes opbergen.

Mocht je vooralsnog dus geen loopband gekocht hebben vanwege het ruimtegebruik, dan biedt de Tunturi T10 de ideale uitkomst.

Bovendien is hij dus lekker licht en ook nog eens voorzien van transportwieltjes, wat het opruimen alleen maar sneller en gemakkelijker maakt.

Trainingscomputer op een ongebruikelijke plaats

display_t10_tunturi

De trainingscomputer bevindt zich op de meest loopbanden recht voor je. Op de Tunturi Cardio Fit T10 is dat even wat anders.

Omdat je de armsteun naar beneden kunt klappen, was het natuurlijk geen verstandig idee om hier een trainingscomputer op te monteren.

Uit noodzaak heeft Tunturi dan ook gekozen voor een opvallende plek. Namelijk aan de voorzijde van het loopvlak.

Dit kan in het begin ietwat onwennig zijn, maar het werkt prima. Ook heeft Tunturi iets bedacht zodat je niet constant hoeft te bukken om het apparaat te bedienen. Namelijk een afstandsbediening.

Gelukkig zit er wel een bidonhouder op de armsteun, zodat je wel kunt blijven drinken tijdens het sporten.

Geschikt voor hardlopen én wandelen

Deze loopband heeft een startsnelheid van 1 km/u. Dat betekent dus dat je hier ook op kunt wandelen. De maximale snelheid is 12 km/u, wat een mooi jog tempo is.

De gemiddelde hardloop snelheid ligt rond de 11 km/u. Voor de meeste mensen is dit dus een mooie snelheid. Kortom, het is een wandelband en hardloopband in één.

Het ontwerp en de bouwkwaliteit

tunturi-cardio-fit-t10_opgevouwen

Om deze loopband zo licht mogelijk te houden, is er gekozen voor kunststof als materiaal. Opzich niets mis mee, want dit maakt de loopband duurzaam en stevig genoeg.

Hij weegt slechts 36 kg, wat uitzonderlijk licht is voor een loopband. Ook is het formaat kleiner dan gemiddeld.

Doordat deze Tunturi loopband zo compact en licht mogelijk gemaakt is, is hij echter wel wat minder zwaar belastbaar. Het apparaat is volgens Tunturi belastbaar tot 110 kg. Zolang je minder weegt is er dus niets aan de hand.

De demping is dik in orde

tunturi_t10_loopvlak

Wat vaak het geval is bij kleinere en lichtere loopbanden, is dat de demping sterk te wensen overlaat. Dit heeft als gevolg dat het veel geluid maakt en ook de gewrichten meer belast worden dan nodig.

Gelukkig is dat de bij Tunturi Cardio Fit T10 niet het geval. De T-Flex mat van 15 mm dempt alle stappen die je zet, zodat je veilig en geruisloos kan hardlopen.

Volledig voorgemonteerd

Nog een groot pluspunt is het feit dat deze loopband volledig voorgemonteerd in de verpakking zit. Nadat je pakketje gearriveerd is bij jou thuis kun je dus direct aan de slag.

Je haalt de loopband uit de doos, doet een paar simpele handelingen en kunt vervolgens direct werken aan jouw gezondheid.

Eindoordeel: wel of niet kopen?

Is de Tunturi Cardio Fit T10 het kopen dan echt waard, of niet? Als je het ons vraagt is dit een heel fijn apparaat voor iedereen die een loopband voor in de kleine ruimte zoekt.

Hij is geschikt voor wandelen en hardlopen, heeft goede demping en is gemakkelijk in gebruik. Ook is hij duurzaam en bovendien heel goed betaalbaar.

Dit alles maakt het een goede koop voor de thuissporter die zich meerdere keren per week wilt uitleven op de loopband, om ‘m vervolgens weer keurig op te kunnen ruimen.

Kopen voor de beste prijs

Wil je deze loopband kopen? Zorg er dan even voor dat je de laagste prijs van dit moment vindt. Er zijn namelijk meerdere aanbieders, waardoor de prijzen nog wel eens verschillen.

Ook zitten er verschillen tussen de service, levering en garantievoorwaarden van de aanbieders. Verzeker jezelf dus even van de beste koopvoorwaarden en klik op de knop hieronder:
Relevante artikelen:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *