Tunturi FitRun 50i – Review & ervaringen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 5, 2023

tunturi fitrun 50i
tunturi fitrun 50i

De Tunturi FitRun 50i zou een degelijke en betrouwbare loopband voor de ervaren thuissporter moeten zijn. Maar is deze loopband wel écht zo goed?

In deze review werpen we een objectieve en kritische blik op deze populaire loopband, zodat je ontdekt of het een goede keus voor jou is.

We bespreken de voor- en nadelen, de belangrijkste eigenschappen én voor wie de FitRun 50i het meest geschikt is.

De Tunturi FitRun 50i in het kort

fitrun 50i loopband

Als we de Tunturi FitRun 50i in het kort zouden moeten samenvatten, zouden we het beschrijven als een nette en degelijke loopband, geschikt voor de beginner én gevorderde.

Eigenlijk beschikt het over bijna alle functies die je mag verwachten van een loopband uit deze prijsklasse. Op sommige vlakken scoort het toestel echter net wat beter en op sommige punten net wat minder goed.

Voor deze prijs krijg je in elk geval waar voor je geld. De loopband is bijvoorbeeld voorzien van enorm veel trainingsprogramma’s.

Ook is het geschikt om op te sprinten en voor interval trainingen. Op het gebied van trainingsmogelijkheden heb je dan ook niet veel te klagen.

Bovendien is deze loopband heel geschikt om intensief te belasten. Met een gerust hart kun je er iedere dag meerdere uren gebruik van maken. Dit maakt ‘m ook geschikt voor gebruik met meerdere personen.

Al met al dus een complete loopband voor een niet al te gekke prijs.

✅ Voordelen

  1. Schappelijke aanschafprijs
  2. Veel trainingsprogramma’s
  3. Intensief belastbaar
  4. Makkelijke bediening
  5. Populair en goed beoordeeld door gebruikers

❌ Nadelen

  1. Vrij groot formaat
  2. Niet bruikbaar met de apps Zwift en Kinomap
  3. Beeldscherm mocht wat groter zijn

Let op: klik op de knop hieronder om de Fitrun 50i voor de laagste prijs (met korting) te bestellen:


Tunturi FitRun 50i: Diepgaande review

Je weet nu in grote lijnen wat je kunt verwachten van deze loopband. Nu is het tijd om wat dieper op de belangrijkste eigenschappen in te gaan.

En nee, we bespreken geen nietszeggende cijfertjes en specificaties. Alleen de belangrijkste dingen die je moet weten voor de aankoop ontdek je hieronder.

Trainingsmogelijkheden

bedieningspaneel 50i loopband

De trainingsmogelijkheden zijn natuurlijk waar je het uiteindelijk voor doet. Tuurlijk, een mooi design is zeker leuk meegenomen maar daarvoor koop je geen loopband.

Zoals ik in de inleiding al aangaf heb je meer dan genoeg trainingsmogelijkheden. Je kunt je voorstellen dat je met 44 verschillende programma’s en een maximale snelheid van 16 km/u meer dan genoeg kunt variëren.

Daar komt nog eens bovenop dat je ook nog eens met apps kunt trainen. De Fitshow app kun je bijvoorbeeld gebruiken om je trainingen mee uit te breiden.

Helaas kun je onze favoriete apps Kinomap en Zwift niet gebruiken, maar we mogen al blij zijn dat deze loopband überhaupt de mogelijkheid heeft om met apps te trainen. Dat is namelijk niet vanzelfsprekend.

Voor de rest is het nog goed om te weten dat je kunt trainen met helling. De loopband heeft een hellingshoek van 12%, waarmee je een lichte bergklim simuleert. Goed voor de bovenbenen!

Het loopvlak

loopvlak tunturi fitrun 50i

Wat betreft het loopvlak is het belangrijk dat de demping goed is. De Tunturi FitRun 50i heeft een zogenoemd T-flex dempingsysteem.

Dat klinkt leuk en aardig, maar functioneert het ook goed?

Ik moet zeggen dat de demping me niets tegenviel. Toegegeven, ik heb wel eens betere dempingsystemen meegemaakt, maar dat was met name het geval op professionele loopbanden.

Ook is het loopvlak breed genoeg. Ik ben vergeten om het op te meten, maar het is zeker breder dan 40 cm.

Bedieningsgemak & display

display tunturi loopband

Niemand wilt een loopband die moeilijk te bedienen is. Een loopband waarbij je eerst 5 minuten bezig bent met de instellingen, voordat je eindelijk kunt gaan lopen is niet fijn.

Gelukkig is dat bij de Tunturi FitRun 50i ook niet nodig. Het beschikt namelijk over een duidelijk bedieningspaneel met veel sneltoetsen.

Vrijwel elk trainingsprogramma heeft bijvoorbeeld z’n eigen sneltoets. Je hoeft dus niet eerst een menu door te lopen. Nee, met letterlijk 1 druk op de knop start jij direct jouw favoriete programma.

Verder zitten er ook nog sneltoetsen op de armsteunen die jouw training een stuk aangenamer maken. Hiermee kun je de snelheid en de helling bedienen.

Omdat de sneltoetsen best veel ruimte in beslag nemen, is er helaas nog weinig ruimte over voor een groot display. Deze is dan ook wat aan de kleine kant.

Dat is wel mogelijk een nadeel. Gelukkig is het wel duidelijk afleesbaar, dankzij de blauwe achtergrond met witte cijfers.

Stabiliteit, belastbaarheid & duurzaamheid

De Tunturi FitRun 50i weegt zelf 64 kg en is belastbaar tot 125 kg. Opvallend is dat de meeste loopbanden uit deze prijsklasse net wat zwaarder belastbaar zijn.

Opzich geen groot probleem, tenzij je zwaarder dan 125 kg weegt.

Omdat deze loopband vrij zwaar is, is het in elk geval heel stabiel. Wel jammer dat het niet waterpas te verstellen is, dus je moet wel even goed opletten waar je ‘m neerzet.

Het liefst plaats je ‘m uiteraard op een vlakke ondergrond, zodat je kunt genieten van ultieme stabiliteit. Dit komt de veiligheid en comfort namelijk ten goede.

De montage

Laten we er vooral niet omheen draaien; de montage is niet bepaald het leukste gedeelte van de aanschaf van een loopband voor thuis.

Het leukste moment is dat de bezorger voor de deur staat met het grote pakket en deze naar binnen brengt.

Helaas kun je dan nog niet direct beginnen, maar moet je eerst nog even de handen uit de mouwen steken.

Gelukkig is de montage van de Tunturi FitRun 50i heel goed te doen en duurt het niet zo lang.

Ik denk dat de meeste binnen het halfuur klaar zullen zijn, mits je met meer dan 1 persoon bent.

Eindoordeel: is de Tunturi FitRun 50i het kopen waard?

fitrun 50i opgevouwen

Dan blijft er nu natuurlijk nog één hele belangrijke vraag over. En dat is of de Tunturi FitRun 50i het kopen écht waard is, of juist niet.

Is deze loopband de adviesprijs waard, of kun je beter nog even verder zoeken?

Naar onze mening is de FitRun 50i z’n prijs zeker waard. Het beschikt namelijk over mega veel trainingsmogelijkheden en ook is het enorm gemakkelijk en comfortabel in gebruik.

Ik zou deze loopband echter niet aanbevelen voor professioneel gebruik. En ook als je maar 1 keer per week of minder traint, kun je wellicht beter een goedkoper model zoeken.

Maar voor diegene die regelmatig of op dagelijkse basis thuis willen trainen is dit toestel heel geschikt. Wat ook mooi is, is de scherpe prijs. Je betaald zeker niet teveel.

Let wel even goed op als je interesse hebt in deze loopband. Er is namelijk een kortingspagina beschikbaar, waarop je minimaal 100 euro bespaard.

Klik dus even op de knop hieronder om de laagste prijs te bekijken:
Meer loopbanden:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *