Tunturi FitRun 30 Review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 13, 2023

tunturi fitrun 30
tunturi fitrun 30

Ben je op zoek naar een waardige loopband om regelmatig thuis hard te lopen? Ongetwijfeld heb je al gemerkt dat het aanbod groot en divers is. Er zijn veel loopbanden op de markt, waarvan de Tunturi FitRun 30 er één is.

Heb jij je oog laten vallen op de Tunturi FitRun 30? Lees dan eerst deze review, waarin we deze loopband uitvoerig onder de loep nemen en beoordelen.

Je komt erachter of het een geschikt apparaat voor jou is, wat de voor- en nadelen zijn én wat de beste prijs is. Lees dus snel verder!

Tunturi FitRun 30 in het kort

joggen op tunturi fitrun 30

De Tunturi FitRun 30 is een hardloopband uit het lagere prijssegment. De adviesprijs ligt rond de 590 euro, wat erg goedkoop is voor een loopband van dit kaliber.

Bovendien is hij regelmatig afgeprijsd, waardoor het zelfs nóg minder kost.

Voor deze prijs hoef je overigens geen professioneel model te verwachten. Hoewel hij meer dan genoeg trainingsprogramma’s heeft, laat deze loopband op sommige punten toch echt te wensen over.

Dat hoeft overigens niet direct een probleem te vormen. Voor iedereen die een eenvoudige loopband voor regelmatig gebruik zoekt voldoet de FitRun 30 prima.

Maar zoek je een wat professioneler toestel dat zwaar belastbaar is? Dan is deze loopband hoogstwaarschijnlijk niet de ideale match voor jou.

Desalniettemin is het een betrouwbaar, duurzaam en comfortabel apparaat dat de verwachtingen meer dan waar maakt. Met de FitRun 30 train jij jezelf gemakkelijk fit en gezond dankzij de vele trainingsprogramma’s.

Redenen om te kopen ✅

 1. Veel trainingsprogramma’s voor deze prijsklasse (20)
 2. De demping op het loopvlak is goed
 3. Lekker compact en ook nog eens inklapbaar
 4. Ook geschikt voor wandeltrainingen
 5. Je kunt ‘m met diverse apps gebruiken
 6. Scherp geprijsd

Redenen om niet te kopen ❌

 1. Doordat de maximum snelheid 12 km/u is, is hij niet geschikt voor sprinttrainingen
 2. Niet geschikt voor intensief gebruik (max. 2u per dag)
 3. Laag hellingpercentage van 3%
 4. Niet geschikt voor personen van zwaarder dan 100 kg
 5. De hartslagmeter lijkt niet altijd even accuraat


Prijsvergelijking:

Let op: heb je interesse in deze loopband? Check dan even de laagste prijs via de onderstaande knoppen:


Belangrijkste eigenschappen van deze loopband

Je hebt nu globaal een goed beeld gekregen van de FitRun 30. Daarom is het nu tijd om wat meer de diepte in te duiken.

Wat kun je nou exact verwachten? De belangrijkste specificaties lichten we hieronder nader aan je toe.

Constructie en design

Te beginnen met de constructie en het ontwerp van deze loopband, wat zeker niet onbelangrijk is. Qua design wil je natuurlijk een mooie loopband. Hij moet immers wel bij jou thuis pronken.

De FitRun 30 ziet er netjes en fraai uit. Hij heeft een doffe zwarte kleur met witte tinten, waardoor hij vrijwel geen enkele kamer misstaat.

Qua constructie is de bouwkwaliteit minder dan gemiddeld. Ik wil hiermee niet zeggen dat het een fragiel apparaat is, integendeel. Hij is stevig genoeg om jarenlang mee te gaan en ook voelt alles heel stabiel aan.

Echter is het maximaal belastbare gewicht slechts 100 kg, wat toch even een domper is als je zwaarder bent. Mocht je minder dan 100 kg wegen, dan is dit geen probleem.

Houd er daarnaast rekening mee dat je deze loopband niet al te lang kan belasten. Het is aangeraden om ‘m niet meer dan 2 uur per dag te gebruiken.

Zolang je je hier aan houdt is het een betrouwbare aankoop voor de langere termijn.

Trainingsprogramma’s

Zoals ik in de inleiding al aangaf heeft dit mooie toestel 20 programma’s. Dat is behoorlijk wat voor een hardloopband uit deze prijsklasse. Dit kwam dan ook als een aangename verrassing.

Dit aantal trainingsprogramma’s zorgt er namelijk voor dat je genoeg kan afwisselen. Zo zijn er bijvoorbeeld 3 hartslagprogramma’s, zodat je exact op de gewenste hartslag traint.

Mocht je nou nog meer trainingsmogelijkheden willen, dan kun je ‘m ook nog eens met diverse fitnessapps gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld virtuele routes lopen.

Het loopvlak van de FitRun 30

fitrun 30 loopvlak

Een van de belangrijkste dingen om op te letten bij de aanschaf van een loopband is het loopvlak. Daarbij zijn 2 dingen het belangrijkst.

Allereerst de demping. Gelukkig zit dat wel goed bij de FitRun 30. Ondanks dat het een vrij compacte loopband is, is de demping uitstekend. Je voelt duidelijk dat het loopvlak vooraan aardig veert. Dit ontlast jouw gewrichten en pezen.

Ook de breedte is belangrijk om op te letten. Deze loopband heeft een breedte van totaal 72 cm, wat ruim voldoende is om comfortabel te joggen.

Trainingscomputer en display

fitrun 30 trainingscomputer

Als we een blik werpen op de trainingscomputer zien we een uitgebreid bedieningsconsole, met een relatief klein display.

Dat het display aan de kleinere kant is, is voor mij persoonlijk geen enkel probleem. Het is namelijk wel goed af te lezen. Dat komt onder andere door de blauwe verlichting van het display.

Wat ik als groot voordeel zie, is dat deze loopband diverse sneltoetsen heeft. Zo hebben 15 verschillende trainingsprogramma’s ieder een sneltoets en kun je ook de snelheid regelen met sneltoetsen.

Opklapbaar

tunturi fitrun loopband opgevouwen

Als je krap zit in de ruimte, dan is het al een voordeel dat de FitRun 30 niet veel plek in beslag neemt. Vergeleken met de gemiddelde loopband is hij namelijk relatief klein.

Maar wil je nou nóg meer ruimte besparen? Ook dat kan. Dit is namelijk een opklapbare hardloopband.

Dat betekent dat je het loopvlak vanaf de achterkant omhoog kunt duwen en vast kunt zetten. Hierdoor wordt hij nog een stuk kleiner.

Monteren

Het monteren is toch wel iets waar sommigen tegenop kijken. En ik snap het. Niemand zit namelijk te wachten op een ellendig lange montage.

Gelukkig is dat bij deze loopband dan ook niet nodig. Het enige wat je hoeft te doen is een aantal schroeven erin draaien met het meegeleverde gereedschap. Bovendien is de handleiding heel goed te volgen.

De gemiddelde montagetijd is 20 minuten met 1 persoon.

Ervaringen met de Tunturi FitRun 30

Omdat deze loopband ondertussen alweer een behoorlijke tijd op de markt is, zijn er meer dan genoeg ervaringen online te vinden.

Ook ik heb deze natuurlijk even voor je doorgenomen, om deze review zo compleet mogelijk te maken. Soms staan tussen de reviews namelijk nog zaken waar ik zelf niet aan gedacht had.

Nadat ik alle ervaringen gelezen had, was het voor mij duidelijk. De meeste mensen zijn zeer positief over deze loopband.

Voornamelijk de stabiliteit, het trainen met apps en het gebruiksgemak vallen erg goed in de smaak.

Eindoordeel en beste prijs bekijken

Je weet nu exact wat je mag verwachten van de FitRun 30 van Tunturi. Laten we vooropstellen dat het een waardige loopband voor thuisgebruik is, met meer dan genoeg trainingsprogramma’s.

Mogelijk zijn de minder hoge belastbaarheid en de lagere hellingshoek een nadeel. Ook is het wellicht jammer dat je niet kunt sprinten, mocht je dat willen.

Als deze minpunten voor jou te overzien zijn, dan is deze loopband zeker een aanrader. Je haalt namelijk voor een scherpe prijs een mooie en functionele loopband in huis, die ruimschoots aan de verwachtingen voldoet.

Klik op de knop hieronder en bekijk direct de beste prijs van dit moment:
Waardige alternatieven:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *