Flow Fitness DTM300i – Review & Ervaringen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 3, 2023

flow-fitness-dtm300i
flow-fitness-dtm300i

De Flow Fitness DTM300i is een compacte loopband in het middelste prijssegment. Hoewel deze loopband vrij populair is voor thuisgebruik, is het lang niet voor iedereen even geschikt.

In deze review ontdek je of de DTM300i het beste bij jou past, of dat je beter naar een alternatief kunt zoeken.

Flow Fitness DTM300i – voor wie geschikt?

flow-fitness-runner-dtm300i_onder_bed

In het kort is de Flow Fitness DTM300i met name geschikt voor iedereen die ruimte wilt besparen. Hoe dat zo? Nou, deze loopband heeft een extreem compact formaat en daarnaast kun je ‘m ook nog eens volledig opvouwen.

Het toestel is in opgevouwen toestand extreem plat, waardoor je ‘m gemakkelijk onder je bed of bank schuift.

Dit maakt ‘m ideaal voor in de kleinere ruimte, of voor iedereen die niet teveel ruimte wilt opofferen aan een fitnessapparaat.

Waar je wel goed rekening mee moet houden, is dat de DTM300i een redelijk beperkte maximum snelheid heeft, tot slechts 12 km/uur.

Dat is voor sommigen jammer, aangezien het hierdoor niet geschikt is om sprintjes op te trekken. Ook het aantal trainingsprogramma’s is niet bijzonder groot. Hoewel de meeste beginners hier wel genoeg aan zullen hebben.

✅ Voordelen

  • Plat en opvouwbaar
  • Te verbinden met Fitshow app
  • Zeer eenvoudige montage
  • Overzichtelijk touchscreen

❌ Nadelen

  • Niet geschikt voor intensief gebruik
  • Niet zoveel programma’s
  • Beperkte maximum snelheid (12 km/u)

Prijsvergelijking:


Een nadere blik op de Flow Fitness DTM300i

flow_fitness_inklapbare_loopband

Hieronder werpen we een kritische blik op de DTM 300i van Flow Fitness, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Trainingsmogelijkheden

Laten we beginnen met een van de belangrijkste eigenschappen van een loopband, namelijk de trainingsmogelijkheden.

Een mooi design en luxe features zijn namelijk leuk en aardig, maar uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om het daadwerkelijke hardlopen.

Dus hoe zit het daarmee?

Zoals gezegd is de maximale snelheid dus 12 km/uur. Qua programma’s heb je niet enorm veel keus, maar zit er wel voldoende afwisseling tussen de programma’s.

Er zit ook een helling op. Hoewel deze niet heel hoog is vergroot het toch maar weer eens je trainingsmogelijkheden.

Ook kun je trainen op basis van je hartslag. Dankzij de interne hartslagsensoren krijg je tijdens het hardlopen een indicatie van je huidige hartslag.

Mocht je een nog accuratere meting willen dan kun je ‘m verbinden met een hartslagband.

Wandelen en joggen

Deze loopband is geschikt voor wandel- en jogtrainingen. De Flow Fitness DTM300i is niet voor niets een populaire loopband onder veel wandelaars.

Je kunt ‘m gebruiken vanaf een lage minimale snelheid en de snelheid vervolgens met kleine stapjes verhogen.

De gemiddelde hardloopsnelheid ligt rond de 11 km/u. Dit maakt ‘m tevens geschikt voor looptrainingen op een matig intensief tempo.

Simpele bediening

dtm300i_bedieningsconsole

Wat we erg goed vinden aan de DTM300i is de simpele bediening van het display. Het is uitgerust met een touchscreen, welke erg overzichtelijk is.

Hoewel het display wel wat klein is, is het allemaal duidelijk af te lezen. De cijfers worden in het wit weergegeven op een zwarte achtergrond.

Boven het scherm zit een tablethouder, waar je jouw tablet of telefoon in kunt leggen tijdens het trainen. Zo kun je bijvoorbeeld filmpjes of series kijken tijdens je sportmoment.

Het mooie is dat het scherm nog steeds zichtbaar is zodra je jouw tablet of telefoon hierin plaatst.

Gebruikerservaringen & reviews

Zoals ik al eerder aangaf is de Flow Fitness Runner DTM300i best populair, wat erin resulteert dat er voldoende mensen zijn die een review achtergelaten hebben over het toestel.

Bij deze webshop zijn er bijvoorbeeld meer dan 45 reviews te lezen. Wat opvallend is, is dat vrijwel alle reviews vrij positief zijn. Toch is deze loopband helaas niet meer verkrijgbaar bij Coolblue.

Dit betekent dat de meeste mensen tevreden zijn met hun aankoop, op enkele uitzonderingen na.

Het wordt beoordeeld met een score van een 9 uit de 10. Dit is dus een uitstekende score.

Nadat we alle gebruikerservaringen doorgenomen hebben, kunnen we vooral concluderen dat men goed te spreken is over het gemakkelijke gebruik en het minimalistische design.

Eindoordeel: het kopen waard of niet?

Is de Flow Fitness DTM300i het dan waard om te kopen of niet? Zoals je hebt gelezen hangt dat dus van een aantal factoren af.

Mocht je het niet erg vinden om niet voluit te kunnen sprinten en geen enorme keuze aan trainingsmogelijkheden te hebben, dan is de Flow Fitness DTM300i een geschikte loopband voor jou.

Met name als jij zoekt naar een hele compacte loopband zonder al teveel toeters en bellen komt dit apparaat goed tot z’n recht.

Het is zo compact dat je het op de kleinste plekjes op kunt bergen. En dat is natuurlijk goed nieuws voor iedereen met beperkte ruimte tot de beschikking.

Let even goed op als je deze loopband wilt kopen aangezien er meerdere aanbieders zijn. Zorg daarom dat je de beste prijs van dit moment vindt.

De beste prijs vind je via de knop hieronder:Waardige alternatieven

Natuurlijk is de Flow Fitness Runner DTM300i niet voor iedereen de juiste match. Een alternatief met ietwat meer trainingsmogelijkheden is z’n grotere broer; de Flow Fitness DTM400i.

Ben je op zoek naar een soortgelijk compacte loopband met veel meer trainingsmogelijkheden? Dan is de Senz Sports M2000 een uitstekend alternatief.


Meer alternatieven:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *