Flow Fitness Kingston i – Review & Test

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 12, 2023

flow fitness kingston i review
flow fitness kingston i review

De Flow Fitness Kingston i is een relatief populaire loopband uit het middelste prijssegment. Wat mag je verwachten van deze loopband en is het wat voor jou? In deze diepgaande review kom je erachter!

Flow Fitness Kingston i: in het kort

Het gaat hier om een vrij compacte loopband. Daarnaast is hij ook nog eens volledig inklapbaar, waardoor je slechts een minimale hoeveelheid ruimte kwijt bent. Dit maakt ‘m enorm geschikt voor in de kleinere ruimte.

De loopband is vanwege het ruimtebesparende ontwerp net iets minder zwaar en intensief belastbaar als veel andere loopbanden uit dezelfde prijsklasse.

Maar indien je niet van plan bent om ‘m meerdere uren per dag te gaan gebruiken, hoeft dat geen groot probleem te zijn.

De trainingsmogelijkheden zijn vrij compleet. Zo heeft hij een hellingfunctie en voldoende programma’s. Wat wel jammer is, is dat het grootste gedeelte van die programma’s uit intervalprogramma’s bestaan. Dit maakt ‘m net wat minder ideaal voor de duursporter.

Omdat hij een minimale snelheid van 1 km/u heeft kun je ‘m óók gebruiken voor wandeltrainingen. De snelheid gaat tot 16 km/u. Als je voor de iets uitgebreidere variant (de Flow Fitness Kingston Pro i) kiest, dan is de maximale snelheid 18 km/u.

Deze loopband is geschikt voor de thuissporter die op zoek is naar een betrouwbare loopband voor intensieve trainingen. Wil je er met meerdere personen dagelijks gebruik van maken? Dan is het een minder ideale keus.

Dit zijn de voordelen ✅

  1. Deze loopband kan verbinding maken met diverse apps
  2. Door de minimale snelheid van 1 km/u ook geschikt voor wandeltrainingen
  3. Hij heeft een hellingfunctie tot 12%
  4. Regelmatig in de aanbieding
  5. Volledig inklapbaar

Dit zijn de nadelen ❌

  1. Minder geschikt voor intensief gebruik
  2. Het grootste gedeelte van de programma’s zijn intervalprogramma’s
  3. Geen sneltoets voor een cooldown
  4. De piepjes van de toetsen maken best wat geluid


Let op: heb je interesse in deze loopband? Verzeker jezelf dan van de beste prijs via de knop hieronder:


Diepgaande review

Je weet nu globaal de belangrijkste voor- en nadelen van deze loopband. In de rest van de review gaan we hier iets dieper op in. Ook licht ik de belangrijkste eigenschappen aan je toe. Op die manier weet je exact wat je in huis haalt.

Het loopvlak van deze loopband

Het loopvlak is misschien wel het belangrijkste onderdeel op een loopband. Dit bepaald namelijk jouw comfort én veiligheid.

Vooral de demping is een belangrijk aspect. Hoe beter de demping is, hoe minder kans je loopt op blessures. De afmetingen van het loopvlak bepalen grotendeels je loopcomfort.

achterkant flow fitness kinston

Het loopvlak had met 45 cm wat mij betreft wel iets breder gemogen. Toch doet het hiermee niet veel onder voor veel andere loopbanden uit dezelfde prijsklasse.

Qua demping heeft hij 2 demping lagen, waarvan je voelt dat ze hun werk doen. Toch had dit wat mij betreft wel ietwat beter gemogen. Maar nu is het wel zo dat compacte loopbanden vrijwel altijd een iets mindere demping hebben.

Trainingsprogramma’s

kingston i loopband app

In totaal heb je de keus uit 24 verschillende trainingsprogramma’s. Dat is behoorlijk wat en je zou dan ook denken dat er genoeg keus is.

De programma’s zijn in elk geval geschikt voor ieder niveau, van beginner tot gevorderd. Maar wel is het zo dat het vrijwel allemaal (in totaal 20) intervalprogramma’s zijn.

Dat is mogelijk toch wel even een tegenvaller als je niets met intervaltraining hebt.

Hellingspercentage

helling flow fitness loopband

Naast de programma’s kun je jouw trainingen ook functioneler en leuker maken door bergopwaarts te lopen. Dat kan omdat de Flow Fitness Kingston i een loopband met hellingfunctie is.

De hellingshoek kun je eenvoudig elektrisch verstellen met behulp van de handige sneltoetsen.

Hoe stevig en duurzaam is deze loopband?

Omdat deze loopband volledig op te vouwen is en ook niet zo fors is gebouwd, is hij wat minder zwaar belastbaar dan we gehoopt hadden.

Toch heeft hij een draaglast van 130 kg, wat voor de meesten alsnog meer dan voldoende is. Qua intensiteit kan je ‘m tot 2 uur per dag gebruiken.

Indien de Flow Fitness Kingston i wordt gedeeld door meerdere fanatieke hardlopers is dat dus mogelijk te weinig.

Hoe zit het met de prijs van deze loopband?

De adviesprijs van deze loopband bedraagt 899 euro. Wanneer je kiest voor z’n grotere broer ligt deze op de 999 euro. Als je ziet wat je ervoor terugkrijgt zijn dat geen slechte prijzen.

Gelukkig is er regelmatig een aanbieding beschikbaar, waardoor je een goede deal kunt scoren. In sommige gevallen bespaar je wel tot honderden euro’s op je aankoop. Hier bekijk je de beste deal van dit moment >>

Hartslag meten

Als je je hartslag accuraat bij wilt houden, kun je natuurlijk een hartslagmeter gebruiken. Mocht je daar echter geen zin in hebben, dan heb ik goed nieuws.

Tijdens het sporten kun je namelijk jouw hartslag meten met de interne hartslagsensoren waarmee de Kingston i is uitgerust.

Minimale en maximale snelheid

Zoals eerder gezegd is de minimale snelheid 1 km/u en de maximale snelheid 16 km/u. Hij is geschikt voor wandelen en joggen.

Ook kun je op ietwat hogere snelheid joggen. Maar écht voluit sprinten? Dat zal voor de meesten onder ons niet mogelijk zijn.

Dat is dus toch wel even iets om in je achterhoofd te houden..

Compatibel met apps

Een enorm groot voordeel is dat de Kingston i loopband te gebruiken is met diverse applicaties. Je kunt bijvoorbeeld de iConsole+ app gebruiken.

iconsole app flow fitness kingston pro i

Hiermee krijg je een duidelijk inzicht in jouw prestaties op de hardloopband. Maar nog leuker vind ik dat je ‘m kan gebruiken met de Kinomap app.

Dit is een uitgebreidere app, waar je ook virtuele routes mee kan lopen. Je kunt zelfs online lopen met en tegen anderen!

Volledig inklapbaar

Zoals eerder aangehaald is de Flow Fitness Kingston i dus een inklapbare loopband. Meestal kun je het loopvlak omhoog klappen, zodat hij in de lengte een stuk kleiner wordt.

Maar dan nog neemt de loopband in de hoogte vrij veel ruimte in..

Bij deze loopband werkt het echter iets anders. Hierbij kan je namelijk ook de armsteun naar beneden klappen, waardoor je een stuk meer ruimte bespaard.

Vlotte eindmontage

eindmontage van de kingston i loopband

Ik was aangenaam verrast om te horen dat de montage een klusje is van slechts 5 minuutjes. Dit klusje kan bovendien geklaard worden door slechts 1 persoon.

Nadat het pakketje bezorgd is kun je ‘m uitpakken, snel monteren en direct uitproberen. Lekker makkelijk dus!

Verschil met de Flow Fitness Kingston Pro i

Zoals ik eerder al zei heeft deze loopband dus nog een grotere broer; de Flow Fitness Kingston Pro i. Op het eerste gezicht zijn de verschillen minimaal.

De verschillen zitten ‘m dan ook vooral in de eigenschappen. Zo kan z’n grotere broer bijvoorbeeld 2 km/u harder. En ook heeft hij 4 trainingsprogramma’s meer om uit te kiezen. Houd hierbij wel rekening met een hogere prijs. Hij kost ongeveer 100-150 euro meer.

Omdat je een loopband koopt met het oog op meerdere jaren, is deze upgrade eventueel het overwegen waard, afhankelijk van jouw wensen en eisen.

Gebruikerservaringen

Wat me opviel was dat de meeste mensen zeer positief zijn over de Flow Fitness Kingston i. De enkele minpunten die in de beoordelingen naar voren komen heb ik reeds vermeldt.

De gemiddelde score is dan ook 5/5 sterren. Dat is een indrukwekkende score en zegt wat mij betreft veel over de kwaliteit van deze loopband.

Als zoveel mensen er tevreden over zijn zegt dat toch wel wat over deze trainingsmaat.

Het is altijd verstandig om zelf nog even de ervaringen door te nemen voordat je ‘m koopt.

Flow Fitness Kingston i: eindoordeel & beste prijs

Op basis van de belangrijkste eigenschappen mogen we concluderen dat de Flow Fitness Kingston i het kopen zeer zeker waard is.

Het is een loopband van betrouwbare kwaliteit, dat jou alles biedt om te werken aan je gewichtsverlies en conditie. Als je thuis aan je gezondheid wilt werken is de Flow Fitness Kingston i dus je ideale trainingspartner.

Iedere loopband heeft natuurlijk ook z’n mindere kanten.. In deze review hebben we de mogelijke minpunten ook besproken, zodat je een eerlijk en compleet beeld hebt van deze Flow Fitness loopband.

Nu is de keuze dus aan jou. Is dit de ideale loopband voor jou en overweeg je ‘m te kopen? Let er dan wel goed op dat je ‘m koopt voor de laagste prijs. Klik daarom op de knoppen hieronder en vind de beste deal.Veelgestelde vragen

Voor wie is deze loopband geschikt?

Deze loopband is geschikt voor de beginnende en ervaren thuissporter, die niet van plan is om er langer dan 2 uur per dag gebruik van te maken.

Wat zijn de beste alternatieven?

De beste alternatieven voor deze loopband zijn de Flow Fitness DTM300i en de Flow Fitness DTM400i.

Waar vind ik de beste aanbieding?

Klik op de blauwe knop hierboven om de beste deal van dit moment te vinden.


Gerelateerde artikelen:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *