Multigym / Multi Station voor Fitness kopen

Laatst bijgewerkt door Casper op april 21, 2021

multi-station-fitness-multigym
multi-station-fitness-multigym

Met een fitness multi station, ook wel een multigym genoemd kunnen meerdere apparaten bedoeld worden.

Echter hebben ze allemaal één ding gemeen. Zoals de naam namelijk al aangeeft gaat het hier om fitnessapparatuur dat voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. In dit geval voor meerdere oefeningen.

Als jij geen budget en/of ruimte hebt om voor iedere spiergroep een ander apparaat aan te schaffen, is het raadzaam om op zoek te gaan naar een multigym dat aan jouw wensen voldoet.

In deze koopgids laat ik je kennis maken met alle multifunctionele stations die we kennen, zodat je de meest geschikte uit kunt zoeken!

Inhoudsopgave

Een fitness multi station om thuis te trainen

Dat thuis sporten steeds populairder wordt, is één ding dat zeker is. Trainen in huis kent namelijk veel voordelen.

Echter zijn er ook mogelijke nadelen. Zo kun je bijvoorbeeld niet profiteren van de professionele apparatuur, zoals je die in de sportschool vindt.

Ook lopen velen tegen het probleem aan dat er thuis beperkte mogelijkheden zijn. Natuurlijk kun je met je eigen lichaamsgewicht trainen, maar om echt sterker te worden en spiermassa op te bouwen is trainen met zware weerstand vereist.

Gelukkig zijn er tegenwoordig volop mogelijkheden beschikbaar om thuis tóch een complete training voor elkaar te krijgen. En dat zonder je hele zolder, kelder of garage om te toveren tot thuis fitness.

Een fitness multi station biedt jou namelijk deze mogelijkheid! De multi gyms zijn enorm veelzijdig en geschikt voor meerdere doeleinden.

Of je nu functionele kracht op wilt bouwen, spiermassa op wilt bouwen of een fitter lichaam wilt krijgen, zo’n station schept voor jou de ideale omstandigheden.

Welke soorten kennen we?

Zoals gezegd heb je dus meerdere keuzes. Er zijn bijvoorbeeld de welbekende krachtstations, maar ook zijn er powertowers, racks en nog veel meer.

Hieronder vind je alle mogelijkheden en kun je daar de specifieke koopgids voor bekijken. Ontdek snel welk station het beste aan jouw wensen voldoet!

De homegyms

weimar-krachtstation-homegym-hg5

De homegym wordt ook wel een krachtstation genoemd. Vaak wanneer men spreekt over een fitness multi station bedoelt men eigenlijk een homegym.

Dit zijn veruit de meest veelzijdige krachtapparaten op de markt. Waarom? Omdat je met deze stations letterlijk iedere spiergroep aan kunt spreken.

Mogelijke nadelen zijn de wat duurdere prijzen en het feit dat er (meestal) vrij beperkte mogelijkheden zijn om de beenspieren te trainen.

Ook zijn deze multigyms ietwat duurder en nemen ze meer ruimte in beslag. Al met al blijft het een absolute aanrader voor eenieder die op zoek is naar een apparaat voor een volledige home workout!

Via de knop hieronder ontdek je de specifieke aandachtspunten en de beste opties van dit moment.Power towers

power-tower-dip

De power tower wordt ook vaak een multigym genoemd. Deze ”krachttorens” zien we tevens bij veel mensen thuis terug.

Het is een erg geliefd toestel vanwege de vele trainingsmogelijkheden dat het jou te bieden heeft. De power tower is voornamelijk geschikt voor het maken van dips, pull ups en leg raises.

Maar in veel gevallen kun je er bijvoorbeeld ook push-ups mee maken. Hoewel de power tower net wat minder veelzijdig is dan de eerder genoemde homegym, is het toch een goede optie.

Vooral voor iedereen die niet al te veel ruimte kwijt wilt zijn aan het station en een wat kleiner budget heeft. Tevens is een power tower een mooie aanvulling op andere multigyms.Power cages

body-solid-rack

De power cage, ook wel een power rack genoemd, is een compleet fitness rack dat voorzien is van mogelijkheden om te squatten, deadliften en vaak ook bankdrukken.

Het zijn vooral de grote compound oefeningen die goed mogelijk zijn met deze robuuste constructie. Een van de grote voordelen ten opzichte van de andere multi fitness stations is dat de cage de ideale omstandigheden biedt voor free weight training.

Dankzij deze kooi constructie ben jij namelijk in de mogelijkheid om met zware gewichten te trainen op een veilige en verantwoorde manier.

Tevens kun je je er meestal aan optrekken, kun je er dip bars aan bevestigen en is het vaak uit te breiden met extra trainingsunits, voor nóg meer mogelijkheden.

Klik even op de knop hieronder voor meer informatie en de beste deals.Multifunctionele halterbank

universele-bank

Hoewel je zou denken dat een bench press enkel en alleen geschikt is om mee te bankdrukken, hoeft dat niet altijd zo te zijn.

Niet als jij beschikt over een multifunctionele bench tenminste. Met dit multistation ben je namelijk in staat om nog meer oefeningen te doen.

Zo zijn er bijvoorbeeld bankjes met leg curl en preacher curl bankjes. Bovendien kun je de leuning verstellen, zodat je er bijvoorbeeld ook shoulder presses mee kunt doen.

Buikspieren trainen is ook mogelijk, waardoor je al vrij snel een hele complete training uit kunt voeren op zo’n bankje.

Wellicht dat het voor de meesten net niet voldoende is voor het gehele lichaam, maar het is in ieder geval een mooie en multifunctionele aanvulling op jouw equipment!Functionele trainers

bodysolid-trainer

En tot slot zijn er de functionele trainers. Deze multi fitness stations worden ook wel fitness kabelstations genoemd.

Het bestaat uit 2 pulleys, welke in hoogte verstelbaar zijn. Aan de pulley kun jij een kabelaccessoire naar keuze hangen, zodat je heel gericht de juiste oefeningen uit kunt voeren.

Dankzij de verstelbaarheid van het station is het een extreem functioneel apparaat, waarmee je iedere spiergroep aan kunt spreken.

Of je nu je onderlichaam of je bovenlichaam wilt versterken, allemaal is het mogelijk. Bovendien kun je naast de kabels meestal ook profiteren van een pull-up bar die eraan bevestigd zit.

Dit station is vaak wel wat aan de duurdere kant, maar het is en blijft de perfecte aanvulling voor jouw homegym!Welk multistation past het beste bij mij?

Vraag jij je af welke multigym nou het allerbeste bij jou past? Welke jij moet kopen?

Het kan natuurlijk lastig zijn om het juiste station te kiezen en daarom helpen we jou hier graag een handje bij.

In het bovenstaande overzicht heb je de verschillende stations kunnen bekijken, inclusief de voordelen en nadelen. Op basis daarvan kun je beslissen welke het beste bij jou past.

Mocht je hierna nog steeds twijfelen, dan raden we in de meeste gevallen aan om een krachtstation aan te schaffen.

Waarom? Omdat dit echt een alles in één apparaat is, waarmee je jouw hele lichaam op een functionele manier kunt versterken.

Voor eenieder die wat minder budget en/of ruimte heeft, raden we een power tower aan. Deze zijn vaak al vanaf zo’n 150 euro te verkrijgen en kosten bovendien helemaal niet veel ruimte.

Als jij bent van het trainen met de zware gewichten, biedt een power cage jou de beste mogelijkheden.

Heb je al het een en ander staan in jouw fitnessruimte? Dan is een functionele trainer mogelijk een mooie aanvulling op jouw huidige equipment!


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *