MSM poeder kopen? Dit zijn de beste MSM supplementen

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op juni 1, 2024

Beste MSM supplement kopen
Beste MSM supplement kopen

Heb je interesse in MSM poeder? Dan wil je uiteraard alleen het beste supplement kopen. In deze review vertellen we je welke supplementen dat zijn. 

Ook gaan we dieper in op de werking van MSM poeder, de voordelen ervan en eventuele bijwerkingen. En we kijken naar de ervaringen van andere gebruikers ervan.

Ben jij er klaar voor om te ontdekken wat de beste keuze is op het gebied van MSM poeder? Laten we dan snel beginnen!

Wil je direct het aanbod vergelijken? Klik dan hier.

Wat is MSM en wat is de werking?

MSM supplement werking

We beginnen natuurlijk bij het begin: wat is MSM? Eigenlijk is het een organisch zwavel dat een van de bouwstenen is van de eiwitten in je lichaam. Het zou veel positieve voordelen opleveren. 

Zo werkt MSM onder andere ontstekingsremmend, pijnstillend en versnelt ze het proces van wondgenezing. Bovendien wordt het snel opgenomen in het lichaam en in de huid.

De reden dat MSM zo populair is, is omdat het diep in je huid kan doordringen. Zonder je huid daarbij te beschadigen, zoals veel andere pijnstillers wel doen.

Het is daardoor een pijnstiller die effectief en veilig is en geen vervelende bijwerkingen teweegbrengt.

MSM komt in veel soorten voedsel voor: denk aan vers, onbewerkt en ongekookt voedsel, zoals rauwe vis en rauw vlees. Wanneer we dit voedsel bereiden, gaat veel MSM verloren. 

Verder kun je het halen uit fruit, vis, noten, peulvruchten en melk. Maar je moet enorme hoeveelheden voedsel tot je nemen om voldoende MSM binnen te krijgen.

Dat is dan ook de reden dat veel mensen MSM poeder als supplement nuttigen. En we vertellen je daar graag wat meer over.

Wat is de werking?

Man cardio fitness

Naast een ontstekingsremmende en pijnstillende functie, is MSM belangrijk bij meer lichaamsfuncties. Eigenlijk bij een heleboel.

Zo speelt het een rol bij de aanmaak van collageen, bindweefsel en kraakbeen. Ook houdt het de huid elastisch en is het goed voor je haar en nagels.

Veel sporters gebruiken MSM poeder om hun uithoudingsvermogen te vergroten en hun spieren te ondersteunen.

Je hebt er bijvoorbeeld – net als bij magnesium – minder spierpijn door. Dat komt doordat je spieren sneller herstellen dankzij dit stofje. 

Ook loop je minder kans op spierontstekingen, omdat MSM een gunstige invloed heeft op het afvoeren van afvalstoffen in het lichaam. Dat is heel belangrijk voor een goede gezondheid. 

Anderzijds laat je lichaamsweefsel dankzij MSM makkelijker gezonde voedingsstoffen door. Het werkt dus twee kanten op.

En dat is nog lang niet alles. MSM is actief bij nog veel meer lichamelijke processen. Daarom kunnen we wel stellen dat elk mens er iets aan heeft.

Of je MSM nu uit voeding haalt of een supplement slikt om een eventueel tekort aan te vullen. Dat maakt verder niet uit.

De grootste voordelen van MSM poeder

Wat zijn dan de grootste voordelen van MSM poeder? Om dat vast te stellen gaan we nog wat dieper in op de werking ervan.

 • Het gaat pijnklachten tegen
 • Je ervaart er minder vermoeidheid en schade van de spieren door
 • Het bevordert de haargroei
 • Het zuivert je blaas en urinewegen
 • Je bloedcirculatie wordt er beter door
 • Het verhoogt je weerstand
 • Het kan bepaalde allergieën verminderen
 • Het is gunstig voor je huid (voor de elasticiteit, maar het vermindert ook rimpels)
 • Je haar en nagels worden er sterker en mooier van
 • Je weerstand wordt er beter door
 • Het beschermt en ondersteunt je dikke darm, omdat het een laagje eromheen aanbrengt
 • Je zuurstofinname wordt er beter door
 • Het voorkomt dat rode bloedcellen stollen

Heeft een MSM supplement bijwerkingen?

Klinkt als een geweldig supplement, dat MSM poeder. Maar zijn er dan helemaal geen bijwerkingen?

Toch wel, maar niet veel hoor. Er is eigenlijk maar één duidelijke bijwerking die we even moeten noemen.

In het begin moet je lichaam er namelijk wel even aan wennen. Dat betekent dat MSM een laxerende werking kan hebben. Dit is niet heel heftig, maar die bijwerking kan wel optreden.

Heb je problemen met je schildklier? Dan is het verstandig om te overleggen met een arts. Van bepaalde vitamines en mineralen is bekend dat ze de opname van schildkliermedicijnen vertragen. Dit kan ook het geval zijn met MSM.

Voor wie is dit supplement geschikt?

MSM supplement huid en nagels

Wil jij ook MSM poeder gebruiken om je lichaam te ondersteunen? Je bent nu op de hoogte van eventuele bijwerkingen. Dus laten we doorgaan met het volgende onderdeel. 

Want voor wie is dit supplement zoal geschikt?

De mensen die het meeste baat hebben bij MSM poeder, zijn bijvoorbeeld mensen met een instabiele bloedsuikerwaarde. Als je veel schommelingen ervaart, kan MSM ervoor zorgen dat dit stabiliseert. 

Een bijkomend voordeel is dat je minder snel trek hebt in ongezonde snacks, waardoor je gemakkelijker op gewicht blijft of zelfs afvalt als je dat wilt.

Het supplement is ook heel geschikt voor mensen die aandacht aan hun schoonheid willen besteden. Zoals je inmiddels weet heeft MSM een gunstige invloed op onder andere huid, haar en nagels.

En heb je last van allergieën? Ook dan kun je baat hebben bij MSM poeder. Bijvoorbeeld in het geval van astma, contact allergie, hooikoorts, een voedselallergie of inhalatie allergie. 

MSM verlicht de allergische reacties in je lichaam. De stoffen die de allergische reactie veroorzaken, worden zo sneller afgevoerd.

Tot slot moet je weten dat MSM kan helpen bij bepaalde longaandoeningen. Dankzij MSM neemt je lichaam namelijk beter zuurstof op.

Je kunt daardoor niet alleen beter inademen. Zuurstof kan vervolgens ook beter door je lichaam stromen!

Ervaringen en resultaten van gebruikers

Als we kijken naar de ervaringen van andere mensen met MSM poeder, dan zijn deze veelal positief. Bezoeken we bijvoorbeeld een forum over gezondheid en supplementen, dan wordt MSM vaak benoemd.

Zelf zijn we ook fan van MSM supplementen. Niet van allemaal, natuurlijk. Maar van enkele zeker.

Als je fanatiek sport heeft MSM namelijk een gunstige werking op allerlei processen in het lichaam, zoals je inmiddels weet.

En het feit dat je MSM poeder gewoon online bestelt, maakt het erg toegankelijk. Bovendien is het verkrijgbaar in verschillende vormen.

MSM poeder wordt hierbij het vaakst genoemd. Maar ook MSM capsules zijn populair, als we de ervaringen van andere mensen online bekijken.

Is een MSM supplement veilig?

Waar sommige mensen zich online afvragen of MSM wel veilig is, volgen geruststellende antwoorden van experts. Een MSM supplement is veilig, zolang je je houdt aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. 

Neem je een normale dosering, dan is dat helemaal in orde. Het heeft overigens ook geen nut om een hogere dosering in te nemen. Je ervaart dan niet meer voordelen dan gewoonlijk.

Wel wordt gewaarschuwd voor het gebruik ervan door bepaalde groepen mensen. Zo zouden zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven beter geen MSM kunnen nemen. 

Ook bij het gebruik van bloedverdunners wordt het afgeraden. Dan kan MSM namelijk maagklachten en/of diarree veroorzaken.

Twijfel je over de veiligheid van MSM in jouw persoonlijke situatie? Dan is het altijd verstandig om eerst te overleggen met een arts of voedingsdeskundige. Hij of zij kan jou hier meer over vertellen.

MSM supplement: poeder of tabletten?

MSM poeder of capsules

En zou je dan MSM poeder moeten bestellen of voor capsules of tabletten moeten gaan? Daar heb je namelijk de keuze uit als je een MSM supplement wilt kopen.

De vraag ‘poeder of tabletten’ kunnen we niet eenduidig beantwoorden. Het hangt een beetje af van wat je zelf prettig vindt. 

Zo wordt MSM poeder vaak beter opgenomen door het lichaam dan een tablet of capsule. Het is bovendien in de meeste gevallen een puur supplement. Natuurlijk moet je wel altijd de voedingswaarden bekijken om hier zeker van te zijn.

Daarentegen slik je een tablet of capsule vaak sneller en gemakkelijker door. Deze hoef je namelijk niet door een drankje te mixen, net zoals bij collageen poeder het geval is. Ook kun je een tablet of capsule gemakkelijker meenemen voor onderweg.

Dus de vraag is vooral: wat wil jij?

Waar kun je MSM supplementen kopen?

Heb je besloten welke vorm van dit supplement het meest geschikt is voor jou? Dan wordt het tijd om een bestelling te plaatsen, als je dat wilt. 

Dat kan natuurlijk gewoon online bij je favoriete supplementenwinkel. Ook bij drogisterijen en bijvoorbeeld bij het Kruidvat is MSM te koop. 

Bij de volgende aanbieders weet je in elk geval zeker dat je een goede aankoop doet.
Meer supplementen:


Categorieën: Supplementen

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *