Life Fitness G7 krachtstation / homegym

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 19, 2024

life fitness g7 krachtstation homegym
life fitness g7 krachtstation homegym

Life Fitness G7 krachtstation aanschaffen?

Je leest hier alle belangrijke specificaties en komt erachter of het kopen van de Life Fitness G7 een goede keuze is of niet.

Life Fitness G7 review

life-fitness-g7-thuis

Dit krachtstation is niet zozeer bedoeld voor intensief professioneel gebruik in een sportschool, maar meer voor semi-professioneel en thuisgebruik.

Het is dan ook niet voor niks één van de best verkochte kabel stations voor in huis.

Heb jij ruimte over in je huidige homegym of wil je graag beginnen met thuis te trainen? Als je de Life Fitness G7 aanschaft dan zul je in elk geval meteen goed beginnen en met één apparaat erg veel oefeningen kunnen doen.

Hoogtes

Je hebt twee pulleys tot je beschikking welke je in hoogte kunt veranderen. Hier kun je een greep naar keuze aan bevestigen en zo ook een oefening naar keuze mee doen.

Je kunt kiezen uit 20 verschillende hoogtes. De hoogtes staan aangegeven met met een cijfer zodat je ze alle twee gemakkelijk op dezelfde hoogte kunt instellen.

Greep veranderen

De uiteinden van de kabels zijn voorzien van een zogenoemd quik connect systeem. Hierdoor kun je de greep snel en eenvoudig losmaken én vastmaken.

Hier hoef je niet mee aan te modderen en je bent er niet veel tijd aan kwijt. Tevens het in hoogte verstellen dat gaat erg makkelijk en soepel.

Er zit een draaiknop aan die je kunt uittrekken, waarna je het meteen op de gewenste hoogte kunt verstellen.

Gewichtsstapel

Alle twee de kabels van de G7 zijn voorzien van een eigen gewichtsstapel. Deze stapels lopen beide op tot 73 kg.

Bij veel krachtstations kun je er tegenaan lopen dat het maximaal instelbare gewicht veel te laag is, maar hier heb je met de G7 gelukkig geen last van.

73 kg is een mooi gewicht, waar de gemiddelde krachtsporter ruim voldoende aan heeft. Je hoeft dus niet moeilijk te gaan doen met extra dumbbells op de gewichtstapel leggen om het gewicht te verhogen.

Afmetingen

Met afmetingen van 124 cm x 177cm x 211 cm is het voor een krachtstation niet de allergrootste, maar wel dien je rekening te houden met de hoogte van het fitness station.

Meet dus van te voren of dit uitkomt met jouw plafond op de plek waar je de Life Fitness G7 wilt gaan neerzetten.

Welke oefeningen kun je ermee doen?

g7-met-bank

Leuk en aardig natuurlijk al die specificaties, maar welke oefeningen kun je er nou eigenlijk allemaal mee doen? Volgens het boekje kun je er in totaal ruim 60 oefeningen mee doen.

Beschik je echter over een fitnessbank? Dan wordt het aantal oefeningen nog veel groter.

Als je zelf al een tijdje traint en een beetje creatief bent in je trainingen dan kun je er meer dan 100 verschillende oefeningen mee doen.

Hieronder een aantal voorbeelden van de oefeningen:

  • Rugspieren: Small grip back row, cable pull down, pull-ups, chin-ups
  • Borstspieren: Chest press, chest fly’s
  • Benen: Lunges, calf raise, glute kickback, squats
  • Schouders: Shoulder press, side raise, front raise
  • Buikspieren: Leg raise, cable crunches

Bovenstaande oefeningen zijn slechts enkele voorbeelden van het uitgebreide aanbod aan mogelijkheden die het Life Fitness G7 krachtstation mogelijk maakt.

Waar bestellen?

Wil je de Life Fitness G7 kopen? Je kunt deze dan het beste bestellen aangezien het een vrij groot en log apparaat is om zelf te vervoeren. Dit scheelt je een hoop gedoe.

Daarnaast zijn er ook maar weinig fysieke winkels waar je het kunt verkrijgen. Het is wel belangrijk om even de beste prijs te vinden, zodat je niet te veel betaald. Het zou namelijk zonde zijn als je hier achteraf achterkomt.

Bekijk daarom even de huidige prijzen bij de onderstaande webshops:



Specificaties

Max. belastbaar gewicht180 kg
Lengte124 cm
Breedte177 cm
Hoogte211 cm
MateriaalStaal

Wat voor apparaat is het?

De Life Fitness G7 wordt officieel gezien als een krachtstation, wat ookwel een homegym genoemd wordt. Met een krachtstation wordt een alles-in-één fitnessapparaat bedoeld.

Hiermee kun je dus meerdere (alle) spiergroepen trainen. Het is voorzien van meerdere ‘trainingsunits’. In het geval van de Life Fitness G7 is deze voorzien van bijvoorbeeld een pull up bar, waar je jezelf aan kunt optrekken of aan kunt hangen om vervolgens leg raises te maken.

Daarnaast heb je de twee kabels welke elk als een trainingsunit gezien wordt. Aangezien ze in hoogte verstelbaar zijn kun je hier meerdere soorten oefeningen mee doen voor meerdere spiergroepen.

Kabelstation

Ook kan het gezien worden als een cable crossover, welke als kenmerk heeft dat het 2 kabelstations naast elkaar heeft.

De cable crossover wordt voornamelijk gebruikt om chest fly’s mee uit te voeren en om de armen te trainen op een gecontroleerde wijze.

Dankzij de kabels is het namelijk mogelijk om het gewicht langzaam te bewegen, wat met losse gewichten veel moeilijker is. Je voorkomt hiermee onnodige piekspanning en dit kan dus ook blessures voorkomen.

Relevante artikelen:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *