Kickboks zak kopen? Koopadvies & Beste 3

Laatst bijgewerkt door Casper op oktober 31, 2021

kickboks-zak-kopen
kickboks-zak-kopen

De wereld van de vechtsporten was zelden op zo een populair niveau als dat het nu is. Meer en meer mensen wagen zich aan verschillende soorten vechtsporten, zowel in de sportschool als thuis.

Hierdoor zijn mensen ook meer op zoek naar trainingsmaterialen hiervoor. Niet alleen handschoenen en gewichten, maar vooral ook bokszakken worden veel verkocht.

Ook onder kickboksers is het steeds gebruikelijker om een bokszak thuis te hebben.

Dat is heel logisch, want kickboksen is immens populair. Veel mensen pakken het op en voor velen is het ook niet meer weg te denken in hun leven.

Maar wat zijn nou de criteria waar je op moet letten bij het aanschaffen van een kickboks zak? En zit er echt zo veel verschil tussen de verschillende zakken?

Hieronder gaan we je meenemen op een ontdekkingsreis om erachter te komen waar je precies op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe kickboks zak.

Kickboksen als sport

Kickboksen is toch wel compleet unieke vechtsport. Bij zo een unieke vechtsport horen natuurlijk ook gewoon eigen training spullen.

Je gaat immers ook niet mountainbiken op een stadsfiets, toch?

Kickboksen is een vechtsport waarbij er gebruik wordt gemaakt van zowel trappen als stoten. De van oorsprong van deze uit Japan en Amerika komende vechtsport leent de stoten uit boksen en zijn trappen uit karate en taekwondo.

Het kickboksen dat wij hier kennen is vooral afgeleid van de Japanse versie. Hierdoor heeft kickboksen hier verrassend veel weg van Thaiboksen. Hiermee bedoelen we dat het gebruik van vuisten, knieën en benen is toegestaan.

Doordat je dus meer mag gebruiken dan alleen je vuisten, moet je meerdere stoottechnieken trainen. Hierdoor kun je dus niet zomaar elke bokszak gebruiken.

Stel je voor dat je op een kleine bokszak aan het plafond jouw trappen moet oefenen. Als je verkeerd oefent met de verkeerde materialen dan is het mogelijk om snel geblesseerd te raken.

Wat voor spullen zijn van belang?

kickboxing

Je kunt je voorstellen dat als je begint met kickboksen, je handschoenen nodig hebt. Dat is logisch, want je gaat ook gebruik maken van je vuisten.

Maar je zult meer nodig hebben. Het is bijvoorbeeld ook van belang dat je goede scheenbeschermers hebt. Als je geen goede scheenbeschermers hebt kun je je schenen goed blesseren en bezeren.

Probeer nooit te bezuinigen als het aankomt op bescherming, want goedkoop is duurkoop.

Naast dat de goede scheenbeschermers van belang zijn is het ook verstandig de juiste kickboks zak uit te kiezen. Maar waar moet je op letten?

Lengte van de bokszak

In tegenstelling tot een bokszak voor traditionele boksers moet een kickboks zak wel lang zijn. De standaard kickboks zak is daarom ook 180 cm lang.

Dit is, naast de simulatie van een mens, noodzakelijk om goed alles te kunnen oefenen.

Stoten oefenen kan nog wel op een korte bokszak, maar als je je trappen gaat oefenen is het echt belangrijk een goede lengte te hebben. Je wilt namelijk op de juiste manier kunnen oefenen met minimaal risico op blessures.

Materiaal van de bokszak

De stof waarvan de kickboks zak gemaakt is, is ook van belang. Dit klinkt vrij vanzelfsprekend.

Doordat de bokszak tegen een stootje (letterlijk) moet kunnen zijn deze vaak van bisonyl.

Bisonyl is een kunststof die bijvoorbeeld ook gebruikt wordt voor het maken van vrachtwagenzeilen. Het materiaal is stevig, waterbestendig en gemakkelijk schoon te houden.

Een bokszak is vaak gevuld met kleine stukjes lycra (een elastische stof) en katoen.

Doordat het gevuld is met deze stoffen is het van belang dat je op de vochtigheid let.

Als je bijvoorbeeld jouw bokszak buiten laat hangen waar hij verregent dan kan het zijn dat de vulling gaat schimmelen.

Naast dat dit zorgt voor een smerige bokszak kan het de kwaliteit aantasten.

Verschil tussen hangend en staand

bokszak-training

Als je denkt aan een bokszak dan denk je al gauw aan een grote, zware zak die aan het plafond bevestigd is.

In veel gevallen koopt men inderdaad hangende bokszakken. Er bestaan echter ook zogeheten bokspalen.

Een bokspaal is, zoals je waarschijnlijk al vermoedt, een bokszak die je niet hoeft op te hangen, maar op een stevig statief staat.

Men kiest soms voor een staande bokszak, omdat deze makkelijker op te bergen is en vaak ook iets stabieler is. Een bokspaal heeft ook het handige voordeel dat je hem niet hoeft op te hangen aan het plafond.

De hangende bokszak is een bokszak die je aan het plafond of balk bevestigd. Deze grote, hangende zakken zie je vaak ook bij sportscholen en bij sommige mensen thuis hangen.

Als je de bokszak aan het plafond hangt moet je er wel op letten dat je deze goed bevestigd. De beugels waaraan jouw bokszak hangt moet namelijk aan een stevige houten balk hangen, of in een betonnen plafond.

Dit zorgt ervoor dat de bokszak gegarandeerd stevig blijft hangen!

Maar welke werkt nou het beste voor jou?

Dit zijn de beste kickbokszakken

We weten nu een hoop over kickboksen en de kickboks zakken die daarbij komen kijken. Maar het is natuurlijk wel van belang dat jij de perfecte kickboks zak krijgt die past bij jouw behoeften.

Daarom hebben wij hieronder een paar, hoog aangeschreven kickboks zakken op een rijtje gezet.

Legend Pro Line

legend-kickboks-zak

Door de naam krijg je al het idee dat je goed zit. De Pro Line bokszak van het Amsterdamse merk Legend leeft op tegen zijn naam.

Het is ontwikkeld in samenwerking met de beste (kick)boksers van het land. De bokszak is handgemaakt van het supersterke Legend Absorb.

Dit is een speciaal ontworpen gelaagd systeem van binoyl, waardoor hij, naar eigenzeggen, onverwoestbaar sterk is!

Het is naast een super stevige bokszak ook nog een stijlvolle bokszak om te zien. Met een matte coating is hij klaar voor het opvangen van jou stoten en trappen.

De ophanging is extra verstevigd en de bokszak is zelf dubbel gestikt, waardoor hij, naast zijn materiaal, ook stevig gemaakt is. Je krijgt een garantie van 3 jaar, maar dat zul je niet snel nodig gaan hebben!Victory Sports Bokszak

victory-sports-bokszak

De eerste bokszak die we gaan behandelen is de bokszak van het merk Victory Sports. De ruige, donkerblauwe bokszak is niet alleen een topper om te zien, maar ook om op te trainen.

Gemaakt van stevig bisonyl is deze bokszak bestand tegen alle trappen en stoten die jij kunt geven. De boks zak heeft een lengte tot 180 cm en is daardoor uitermate geschikt voor kickboks training.

Met een gewicht van 55 kg hangt de bokszak stevig op zijn plek en weet je zeker dat je een succesvolle training zult hebben.

De bokszak is extra stevig wat uitscheuren voorkomt en is gevuld met schone textiel mix. Dit zorgt voor de een goede hardheid die jouw stoten prima kan absorberen.

De 4-puntsketting zorgt ervoor dat je hem stevig aan een balk of aan jouw plafond kunt hangen.JKBOXINGThe Giant

the-giant-kickboks-paal

Nu hebben we wel twee hangende kickboks zakken gezien, maar hoe zit het dan met de bokspalen? Dat is waar we deze bokspaal introduceren.

Deze boks paal kan zeker tegen een stootje! Gemaakt van stijlvol zwart kunstleer, is deze bokspaal geschikt jong en oud, beginner en gevorderd. Met een totale hoogte van 180 cm is het de perfecte trainingspartner voor iedere kickbokser.

De voet van 30 cm hoog heeft een diameter van 70 cm, waardoor hij stevig op de grond staat. De basis is tevens ook verzwaard.

Hierdoor kun je alles geven en weet je zeker dat hij overeind blijft. In tegenstelling tot de hangende bokszakken kun je deze dus makkelijk verplaatsen én hoef je geen stevige balk of betonnen plafond te hebben. Ideaal voor degene die niet wilt boren!Slotwoord

We zijn er dus achter gekomen dat er veel verschillende soorten bokszakken zijn die gericht zijn op kickboksers. Door de unieke combinatie van trappen en stoten moet je dus een speciale bokszak hebben van 180 cm.

Door deze lengte kun je namelijk jezelf van een succesvolle training garanderen. Als je jouw trappen gaat oefenen op een te kleine bokszak dan loop je vergroot risico op blessures.

De bokszakken en palen zijn ontworpen om jouw klappen en trappen te absorberen. Dit betekent echter dat je alsnog moet opletten dat je de juiste spullen gebruikt.

Maak altijd gebruik van goede, stevige scheenbeschermers en goede handschoenen. Door dit te doen minimaliseer je de kans op blessures. Dit alles bij elkaar opgeteld gaat ervoor zorgen dat jouw kickboks carrière een topper zal worden!💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Materiaal

Casper

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek. Voor Fit Voor Alles helpt Casper zijn lezers bij het verlenen van passend advies op het gebied van fitnessapparatuur, fitness, afvallen en supplementen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *