Bokszak voor buiten? Aandachtspunten, Opties & Advies

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 19, 2023

bokszak-buiten
bokszak-buiten

Een bokszak buiten gebruiken, wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken? Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over het buitengebruik van een bokszak.

Je komt erachter of er zoiets bestaat als een weerbestendige bokszak en wat de beste materialen zijn om buiten te gebruiken.

Weerbestendige bokszak voor buiten

Op onze website vind je allerlei relevante informatie over het gebruik van een bokszak.

Zo hebben we beschreven hoe je een bokszak in huis op moet hangen; je kunt dit aan een muur doen, of aan het plafond.

Het is echter ook mogelijk om een bokszak buiten op te hangen, maar daarbij moet je wel rekening houden met enkele aandachtspunten.

In dit artikel bespreken we graag alles omtrent het buiten gebruiken van een bokszak. We bespreken welke bokszakken hiervoor geschikt zijn, hoe je de bokszak op kunt hangen en wat het voordeel is van het gebruik van een bokszak voor buiten.

Uiteraard bespreken we daarbij ook wat de nadelen zijn, aangezien het buiten gebruiken van een bokszak niet geheel zonder risico’s en nadelen is.

Wanneer is een bokszak geschikt voor buiten?

boksen-gebruiken

Heb je besloten dat je graag een bokszak buiten op wenst te hangen? Dan is het van essentieel belang dat je hier de juiste bokszak voor uit kiest.

Niet elke bokszak kan namelijk zomaar buiten gebruikt worden. Sterker nog; nagenoeg geen enkele bokszak kan permanent buiten blijven hangen.

Het nadeel van een bokszak in de buitenlucht is dat de bokszak met vocht te maken krijgt. Dit vocht is niet alleen van invloed op de buitenkant van de bokszak, maar ook zéker op de binnenkant van de bokszak.

Het vocht kan namelijk aan de binnenkant voor schimmel zorgen, waardoor je de bokszak in sommige gevallen weg kunt gooien.

Het advies is dus om niet zomaar een bokszak permanent buiten op te hangen.

Wat je wel kunt doen? Daarover vertellen we je hieronder graag meer.

Van welk materiaal moet een bokszak voor buiten gemaakt zijn?

Als je toch een bokszak buiten wilt gebruiken, heb je meerdere mogelijkheden.

Het advies is sowieso om voor een bokszak te kiezen met een omhulsel van bisonyl. Dit materiaal is makkelijk schoon te maken en is ook bestand tegen vocht.

De buitenkant van de bokszak is hierdoor prima beschermd tegen de weersomstandigheden, maar dat geldt zéker niet voor de binnenkant.

Ongeacht voor welk materiaal je kiest; de binnenkant van de bokszak gaat vochtig worden en kan daardoor gaan schimmelen.

Mocht je per sé toch de bokszak buiten op willen hangen, dan kan je in ieder geval het beste voor een bisonyl omhulsel gaan.

Tegelijkertijd moet je je goed beseffen dat het níet aan te raden is om de bokszak permanent buiten te laten hangen.

Hoe kan je alsnog een bokszak buiten gebruiken?

opgehangen-bokszak

Het is gelukkig wel mogelijk om alsnog een bokszak buiten te gebruiken. Hoe je dat kunt doen?

Nou, het is van belang dat je ná de training de bokszak direct weer binnen neer legt.

Tijdens de training heeft het vocht niet zo’n invloed op de binnenkant van de bokszak.

Tijdens het trainen kan je de bokszak dus prima buiten laten hangen, maar ná de training moet de bokszak zo snel mogelijk naar binnen gehaald worden.

Hierbij moet je wel op de bevestiging van de bokszak letten. Je moet immers de bokszak óók buiten op een stevige manier ophangen.

Gelukkig hebben enkele slimme koppen daar een handige uitvinding voor gedaan; een staande bokszak.

Deze bokszak kan je na afloop van de training moeiteloos weer mee naar binnen nemen. Wil je het helemaal makkelijk voor jezelf maken? Kies dan voor een staande bokszak met wieltjes!

De voordelen van een bokszak buiten✅

  • In de frisse lucht is het heerlijk sporten
  • Je kunt het boksen moeiteloos combineren met andere krachttraining; bijvoorbeeld opdrukken
  • Je hebt hoogstwaarschijnlijk in de buitenlucht méér ruimte dan in jouw huis

De nadelen ❌

  • De bokszak kan niet permanent buiten blijven hangen
  • De bokszak moet je elke keer na de training weer mee naar binnen nemen
  • Je moet extra aandacht besteden aan een veilige constructie van de bokszak, kies daarom bij voorkeur voor een staande bokszak

Al met al is het zeker mogelijk om een bokszak buiten te gebruiken, maar dit kent wel de nodige haken en ogen.

Zorg er in ieder geval altijd voor dat je de veiligheid in het oog houdt; hang een bokszak buiten niet zomaar op aan een schutting, maar zorg altijd voor een veilige constructie.

Neem daarnaast de bokszak ná de training altijd weer mee naar binnen, zodat de binnenkant van de bokszak niet kan gaan schimmelen.

Bokszak voor buiten kopen?

Nu je weet waar je op moet letten bij het gebruik van een bokszak voor buiten, kun je opzoek gaan naar een goede en geschikte koop.

Het beste aanbod kun je hieronder direct met elkaar vergelijken:Misschien ook interessant:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *