Stootkussens voor boksen kopen? Dit zijn de top 5 beste

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 3, 2024

stootkussen boksen
stootkussen boksen

Boks stootkussens zijn een veel gebruikt trainingsmateriaal tijdens trainingen van vechtsporten zoals boksen. In dit artikel kom je erachter welke verschillende varianten er zijn en waar je deze kunt kopen.

De beste stootkussens voor boksen

Wij zochten voor jou de beste stootkussens voor bokstrainingen uit. De onderstaande producten kwamen als beste uit de test op basis van de belangrijkste eigenschappen.

Welke eigenschappen dat zijn bespreken we verderop in de artikel. Laten we eerst een kijkje nemen naar de top 5:

1. Beste stootkussen voor aan de muur – Muay Thai Muur Stootkussen

muur_stootkussen_muay_thai

Als je voor jezelf wil trainen, kan een stootkussen aan de muur erg handig zijn. Dit stootkussen kan dan goed van pas komen.

Met behulp van schroeven en ringetjes kan je het kussen makkelijk aan de muur bevestigen. Het kussen heeft een afmeting van 20 × 20 × 10 centimeter.

Het kussen mag dan wat aan de kleine kant zijn, maar het zorgt er wel voor dat je nauwkeuriger wordt in de manier waarop je te werk gaat.
2. Beste handpads – HAMMER Boxing Set Handpads

HAMMER Boxing Set Handpads

Trainen kan alleen, maar met een partner trainen is natuurlijk nog veel leuker. De juiste handpads mogen dan natuurlijk niet ontbreken. Deze handschoenen zijn ergonomisch vormgegeven en mogen dus ook niet ontbreken in je collectie.

Dankzij de vorm van deze Hammer Boxing handschoenen kunnen de klappen goed opgevangen worden. Door de zwarte stip is er ook een duidelijk mikpunt.

Kortom: dit zijn de ideale handschoenen voor het trainen van je vechtkunsten met een partner.
3. Beste trapkussens – Super Pro Combat Gear Trapkussen

Super Pro Combat Gear Trapkussen

Een echte vechtsporter kan het natuurlijk niet alleen met stoten doen. Ook trappen is namelijk onderdeel van een goede vechttechniek. Het is dan ook niet zo raar dat een trapkussen niet mag ontbreken.

Het is belangrijk om een kussen van goede kwaliteit te hebben en met dit trapkussen van Super Pro Combat Gear haal je ook zeker een goed trapkussen in huis. Het kussen is duurzaam en bovendien gevuld met een foam dat de impact van de trappen goed op weet te vangen.

Voor zowel amateurs als professionals is dit trapkussen de beste keuze. Het kussen is ook nog eens in verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor het perfect aan kan sluiten op de rest van je interieur.
4. Stootkussens voor beginners en kinderen – Outshock Stootkussen boksen 500

Stootkussen boksen 500

Als je net nieuw bent in de vechtsport, dan kan het nog behoorlijk lastig zijn om de juiste spullen te vinden. Het ene voldoet misschien niet aan je verwachtingen, terwijl het andere juist weer te hoog gegrepen is.

Dit stootkussen is voor beginners erg geschikt. Je kan hier goed de nieuwe technieken op leren en zo jezelf verbeteren. Dankzij de dikke laag schuim is het stootkussen voorzien van een goede schokdemping.

Bovendien is het kussen erg duurzaam en hoef je dus niet erg snel een nieuw stootkussen te kopen. Als beginnende vechtsporter is dit stootkussen meer dan geschikt om te gebruiken.
5. Bokspads voor ervaren vechtsporters – Boks pads voor halfgevorderden 500

Boks pads voor halfgevorderden 500

Ook als je al wat meer ervaring hebt in de vechtsport, is het belangrijk om van goed materiaal voorzien te zijn. Zo zijn goede bokspads bijvoorbeeld van groot belang.

Voor het ontwikkelen van de nauwkeurigheid, snelheid en kracht zijn deze bokspads meer dan geschikt.

De pads zijn voorzien van maar liefst 5 verschillende dichtheden en bieden zo een meer dan goede schokdemping. Het klittenband zorgt er bovendien voor dat er sprake is van een goede grip.
Verschillende soorten boks stootkussens

stoot-kussens-boksen

Er worden meerdere soorten stootkussens voor boksen gebruikt. De stootkussens dienen als bescherming voor de bokser en vooral trainer.

Verschillende technieken van stoten vereisen verschillende soorten kussens. De meest gebruikte stootkussens zijn degene die de handen van de coach beschermen.

Deze worden handpads genoemd. Andere stootkussens die veel gebruikt worden voor (kick)boksen zijn de zogenaamde trapkussens, de wall-bag en de leverstootkussens.

Handpads

handpad-kussens

Handpads worden gedragen door een coach of trainingspartner tijdens een bokstraining.

De coach of trainingspartner vangt de stoten van de bokser op door middel van de kussens op zijn handen.

Door constant de positie van de handen te veranderen traint de bokser vooral zijn reactie snelheid en de snelheid en kracht van zijn handen en armen. Aan de achterkant van de pad zit vaak een handvat waar de hand in gestopt kan worden.

Trapkussen

achterkant-trapkussen

Een trapkussen wordt meer gebruikt voor een training die gericht is op het lichaam. De coach/trainingspartner houdt het trapkussen stevig voor zich vast om de stoten van de (kick)bokser op te vangen.

Op de achterkant van het stootkussen boksen zitten handgrepen waardoor het kussen stevig vastgehouden kan worden.

Tevens kunnen ze door deze handgrepen op elke gewenste houding vastgehouden worden, zodoende kan de bokser verschillende manieren van stoten toepassen.

Wall bag (stootkussen voor aan de muur)

wall-bag-stootkussen

De naam wall bag zegt al hoe het gebruikt wordt. Het is een soort combinatie van een bokszak en stootkussen.

De wallbag moet namelijk statisch aan een muur bevestigd worden. Met dit soort boks stootkussens kun je op makkelijke wijze upper cuts en hoeken trainen.

leverstoot kussen

lever-stoot-kussen

De leverstoot kussens worden gebruikt om de stoot naar de lever te oefenen. De leverstoot is een geduchte stoot die een tegenstander kan uitschakelen.

Het kussen heeft een ronde vorm en wordt door de trainer/trainingspartner vastgehouden ten hoogte van zijn/haar lever om een stoot op te vangen.

Gebruik van stootkussens in andere sporten

Ook in andere vechtsporten wordt veel gebruik gemaakt van stootkussens. Je moet dan denken aan sporten waar veel gebruik gemaakt wordt van stoot- of trapbewegingen; zoals kickboksen, thaiboksen, taekwondo en karate.

De trapkussens komen origineel uit deze takken van de vechtsport.

Waar moet je op letten bij het kopen van stootkussens?

Als je boks stootkussens wilt kopen dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.

Vroeger werden bokszakken vooral gemaakt van leer. Dit is vanwege het feit dat leer een product is wat sterk is maar ook soepel blijft. Een stootkussen krijgt het een en ander te verduren. Is het materiaal zwak of juist te stug, dan zal het snel scheuren.

Grote stootkussens worden tegenwoordig meestal gemaakt van bisonyl. Dit is een sterk geweven soort PVC doek.

Leer wordt echter ook nog steeds gebruikt voor boks stootkussens. De hand kussens en leverstoot kussens zijn dan ook veelal nog gemaakt van leer.

Als je een stootkussen wilt kopen voor boksen, let er dan op van wat voor materiaal het gemaakt is. Goedkopere merken maken veelal gebruik van kunststof wat snel slijtage vertoont en scheurt.

De stootkussens dienen ter bescherming van trainer/coach/trainingspartner. Daarom is het van belang dat de kussens voldoende padding bevatten om de stoten op te vangen.

Uiteraard zijn ook zaken als het formaat, de hardheid en de prijs-kwaliteitverhouding belangrijk om op te letten.

Dit zijn dan ook punten die wij hebben meegenomen in onze zoektocht naar de beste stootkussens.

Klik hieronder om het beste aanbod te bekijken en met elkaar te vergelijken:

Ook interessant voor jou:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *