Kickboks handschoenen voor dames kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 26, 2024

kickboks handschoenen dames
kickboks handschoenen dames

Heb je (nieuwe) kickboks handschoenen voor dames nodig?

Alles wat je moet weten om een zo goed mogelijke keuze te maken voor kickboks handschoenen dames vind je hier.

Functies en belang van kickboks handschoenen

kickboks-handschoenen-dames

Of je nou pas bent begonnen met een sport, of er al een tijdje mee bezig bent. De juiste (boks)materialen vinden is en blijft altijd lastig, vooral voor beginners.

Kickbokshandschoenen zijn essentieel als je deze sport beoefend, of het nou als hobby is of in een professionele setting.

Vaak zal je trainer je niet eens mee laten doen als je zonder handschoenen komt opdagen, of je moet ze ter plekke lenen. Het is natuurlijk veel fijner om je eigen te hebben.

binnen-handschoenen-vrouw

Ten eerste heb je binnenhandschoenen. Deze zijn vooral bedoelt voor beginners, ook al kan iedereen ze gebruiken. Ze vangen namelijk het zweet op, waardoor je daadwerkelijke handschoenen frisser blijven.

Ook kunnen ze verstevigend werken voor je polsen. Tijdens het boksen vangen je polsen flink wat klappen op. En vooral als ze daar nog niet gewend aan zijn kunnen ze gaan kneuzen of zwikken. Deze handschoenen kunnen dat risico wat beperken.

De belangrijkste functie van kickbokshandschoenen is natuurlijk de klappen verzachten, voor jou en je tegenstander.

De kussentjes zorgen ervoor dat de slagen worden gedempt en dus minder hard aankomen. Zo bescherm je je eigen vuisten, en het lichaam van je tegenstander. De veiligheid van iedereen is natuurlijk het belangrijkste.

Bekijk ook: Bokszak kopen

De soorten bokshandschoenen voor vrouwen

vrouw-met-bokshandschoenen

Voordat je impulsief de eerste de beste bokshandschoenen koopt, moet je weten welke verschillende soorten er verkrijgbaar zijn.

Er zijn namelijk veel verschillende vechtsporten, en daarom net zoveel verschillende handschoenen.

Bokshandschoenen zijn over het algemeen groter en ronder dan kickbokshandschoenen. De vulling is zachter en daardoor wat boller. Ook is de handschoen verder op de arm verlengd.

MMA-handschoenen zijn juist weer veel dunner en dus minder schokdempend. De vingers hebben er ook meer bewegingsvrijheid, omdat die sport dat van je eist. De vingertoppen zijn dan ook niet bedekt.

Het is belangrijk de juiste soort te gebruiken om het beste uit jezelf en de sport te kunnen halen. Daarnaast komt het de veiligheid ook ten goede.

Bekijk ook: Bokszak training

Verschil heren- en dames kickbokshandschoenen

vrouwlijke-kickbokser

Veel mensen maken onderscheid tussen heren kickbokshandschoenen en dames kickbokshandschoenen. Er zitten hier echter nauwelijks verschillen in.

Het enige waarin ze van elkaar kunnen verschillen is dan ook de maat.

Dames hebben over het algemeen kleinere handen en slankere vingers. De kickbokshandschoenen voor vrouwen hebben daarom een kleine handkooi, om de vingers beter te omhelzen en daarmee ook beschermen.

Ook zijn kickbokshandschoenen voor dames over het algemeen iets lichter.

Het gewicht van de handschoenen hangt af van het gewicht van de kickbokser, en omdat dames vaak aan de lichtere kant vallen volgen de handschoenen hetzelfde patroon.

Het gemiddelde gewicht handschoenen wat vrouwen dragen is 340 gram, tegenover de 443 gram voor mannen.

Hoe vind ik de juiste maat kickbokshandschoenen?

vrouwlijke-bokser

Het vinden van de juiste maat in alles is altijd een groot gedoe. Gelukkig is er voor kickbokshandschoenen een handige richtlijn die je precies vertelt waar je op moet letten.

Allereerst moet je weten dat de maat van kickbokshandschoenen aangegeven is op het gewicht ervan. Dit wordt gebruikelijk aangegeven in OZ, oftewel ounces.

Eén ounce is ongeveer 28 gram. De maten van kickbokshandschoenen variëren van 8 oz tot en met 18 oz.

Om jouw gepaste maat te meten, dien je te kijken naar twee factoren. Om te beginnen, je gewicht in kilo’s. Daarnaast moet je je handomvang meten.

Dit doe je vlak onder je knokkels, zonder je duim mee te meten. Om het je makkelijk te maken, is hieronder een tabel te zien. Lees simpelweg jouw metingen af en bepaal jouw maat.

Gewicht (kg)Handomvang (cm)Maat (oz)
40-5014-178
50-6017-1910
60-7519-2212
75-8522-2414
85-9224-2616
92>26 >18

Als je gewicht en handomvang in verschillende categorieën vallen, probeer dan beide maten uit en voel welke het meest comfortabel is. Het beste is altijd om hierbij je trainer om hulp te vragen.

Om je polsomvang hoef jij je niet druk te maken. Deze is namelijk verstelbaar met klitteband.

Waar kopen?

Kickboks handschoenen voor dames kopen? Bekijk en vergelijk de prijzen hieronder:

Bol.comBekijk aanbod >>
Decathlon.nlBekijk aanbod >>
dames-kickboks-handschoen
Relevante onderwerpen:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *