Slam man kopen? Bruce Lee Slam Man Review (Bokspop)

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 6, 2023

dummy-hoogtes
slam-man

Wil je een slam man (bokspop) of Bruce Lee bokspaal kopen? Op deze pagina lees je over de voordelen van deze materialen, waar je ze kunt kopen en hoe de Bruce Lee bokspaal en de slam man het doen tegenover materialen van andere merken. Lees dus snel verder!

Bruce Lee slam man

slaan-tegen-slam-man

Als je (kick)boksen of een ander soort vechtsport beoefend, dan weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om te trainen op een realistische manier.

Natuurlijk zijn reguliere bokszaktrainingen altijd goed en effectief om je skills, conditie en snelheid te verbeteren en/of om deze op peil te houden.

Toch kun je vaak niet álles uit dit soort trainingen halen. Het is nou eenmaal anders als er een écht persoon tegenover je staat.

Niet voor niets wordt sparren nog altijd gezien als een noodzakelijk onderdeel van de training voor elke vechtsporter.

Helaas is het niet altijd mogelijk om te sparren met een partner. Vandaar dat de Bruce Lee slam man in het leven is geroepen.

Deze boksdummy is ontwikkelt voor elke vechtsporter die alles uit zijn of haar trainingen wil halen.

Gerichte stoten uitdelen op de Bruce Lee slam man

bokspop-stoot

De naam van de Bruce Lee slam man doet al enigszins vermoeden wat dit voor materiaal is.

We hebben hier namelijk te maken met een zogenoemde boksdummy. Dit is een pop welke als een soort bokszak kan fungeren.

De slam man is dusdanig ontwikkeld dat het een echt persoon perfect nabootst. Hierdoor is het mogelijk om gerichte stoten uit te delen op de romp óf op het hoofd van de slam man.

De slam man voelt realistisch aan als je erop slaat en het zal niet direct terug veren. Dit maakt het dé ideale trainingspartner als er niemand is die in levende lijve met jou kan sparren.

Of je nou aan boksen, kickboksen, MMA of aan karate doet, de slam man kan bij al deze varianten gebruikt worden.

Hoeveel kost de slam man?

De prijs van de slam man verschilt per tijd en per aanbieder. Het varieert zo’n beetje tussen de 300 en de 500 euro.

Dit zijn doorgaans gemiddelde prijzen voor een bokspop en de slam man verschilt hier in dus niet veel van andere merken.

Er zijn echter meerdere varianten van de slam man te koop. Je kunt namelijk kiezen uit verschillende lengtes. Vanzelfsprekend zullen de prijzen hierin ook verschillen.

Wil je de prijzen met elkaar vergelijken? Bekijk dan hieronder de verschillende aanbieders.

Waar kun je het kopen?

Voordat je de slam man gaat kopen kan het handig zijn om de prijzen en het aanbod bij de verschillende shops met elkaar te vergelijken.

Hieronder kun je de verkooppunten bekijken. Klik op de knop om direct naar de huidige prijs te gaan:Bruce Lee bokspaal kopen

bruce-lee-bokspaal

Als je niet per sé hoeft te trainen met een bokspop, maar je zoekt wel een geschikte ‘sparringpartner’, om bijvoorbeeld thuis te boksen, dan is het ook een mogelijkheid om een Bruce Lee bokspaal te kopen.

De Bruce Lee bokspaal is een stevige bokspaal die uitermate populair is onder veel vechtsporters. Het is dan ook één van de betere alternatieven voor de slam man.

Bovendien is het stukken goedkoper, wat ook een goede beweegreden zou kunnen zijn om voor de bokspaal te kiezen in plaats van voor de slam man.

Klik hieronder om het aanbod bokspalen van Bruce Lee te bekijken:


Slam man vs BOB XL

Een andere populaire bokspop naast de slam man is BOB XL. Vaak wordt er dan ook getwijfeld welke van deze twee er beter is.

Het is een lastige vergelijking tussen deze twee bokspoppen en het zal dan ook voornamelijk van jouw trainingsbehoeftes afhangen welke jij geschikter vindt.Andere bokspoppen

Behalve de slam man en de Bob XL is het aanbod wat betreft een ander soort bokspoppen niet heel erg uitgebreid te noemen.

Dit zijn dan ook met afstand de bekendste in hun soort en staan onder veel vechtsporters bekend om de goede kwaliteit.

Echter is het ook mogelijk om een dummy van een ander merk aan te schaffen. Wat typerend is aan dit soort poppen, is dat ze vrijwel allemaal een ‘echte naam’ dragen, zoals bijvoorbeeld: Bob, Hank of Cees.

Daarentegen is de benaming ”slam man” vrij onpersoonlijk te noemen. Maar dat doet natuurlijk niks af van de kwaliteit.

Over het merk Bruce Lee

Bruce Lee is een bekend merk dat zich richt om boksmateriaal, zoals bokshandschoenen, bokszakken, stootkussens, scheenbeschermers, bokshelmen en nog veel meer.

Het merk is vernoemd naar één van de grootste oosterse vechtsport-acteurs van de 20e eeuw.

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *