Scheenbeschermers voor kickboksen | Top 3 & aandachtspunten

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 29, 2024

scheenbeschermers voor kickboksen
scheenbeschermers voor kickboksen

Kickboks scheenbeschermers kopen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten om tot de juiste keuze te komen.

Je leest hier over het nut en belang van de scheenbeschermers én waar je deze het beste kunt kopen.

Beste scheenbeschermers voor kickboksen

De volgende scheenbeschermers komen het beste uit de test qua bescherming, gebruiksgemak, prijs en kwaliteit:

joya-fightgear

1. Joya Fight Gear Shinguard

Deze scheenbeschermers zijn gemaakt van duurzaam leer en bieden je betrouwbare bescherming voor zowel het scheenbeen als voor de wreef.

Dankzij de voorgevormde pasvorm zitten ze erg comfortabel en zul je er geen hinder van ondervinden tijdens het dragen ervan.
2. Outshock scheenbeschermers

beschermen-scheenbeen

Deze scheenbeschermers van het sportmerk Outshock zijn verkrijgbaar voor zowel volwassenen als voor kinderen.

Ze zijn erg geschikt voor intensief (dagelijks) gebruik en bieden je mede door de 3 beschermingslagen en ergonomisch schuim genoeg comfort én bescherming.

Je kunt ze naast kickboksen ook gebruiken voor thaiboksen. Ze bieden je bescherming aan je gehele voet en scheenbeen en zullen tevens je tegenstander beschermen tegen de schokken van je trappen.

De beschermers bestaan voor 70% uit schuimplastic wat ervoor zorgt dat ze erg licht aanvoelen zodat je er zo min als mogelijk hinder van ondervindt tijdens jouw trappen.
adidas-scheenbescherming

3. Adidas scheenbeschermers

Naast andere vechtsport materialen zoals bokshandschoenen blinken ook de adidas scheenbeschermers uit in kwaliteit. De extra geïnjecteerde bescherming waarborgt de veiligheid van het gehele onderbeen, inclusief de wreef.

Door de klittenbandsluiting zijn ze gemakkelijk aan en uit te trekken. Daarnaast blijven ze goed op hun plek zitten tijdens de hardste en meest meedogenloze trappen trappen.

Ze zijn CE goedgekeurd en je kunt met een gerust hart kickboksen terwijl je geniet van maximale bescherming voor je schenen.
Waarom scheenbeschermers dragen bij kickboksen?

kickboxing

Kickboksen is de laatste jaren enorm populair geworden. Heb jij altijd al willen kickboksen en denk je eraan te beginnen. Of ben je al een fanatiek kickbokser opzoek naar nieuwe scheenbeschermers?

Het belangrijk om jezelf zo goed als mogelijk te beschermen tijdens het sparren, maar ook tijdens wedstrijden. Dit doe je onder andere door de juiste scheenbeschermers aan te schaffen die speciaal bedoeld zijn om mee te kickboksen.

Het is dan ook van groot belang om scheenbeschermers te dragen om zo de veiligheid van jou en jouw tegenstander te garanderen tijdens trainingen en wedstrijden.

Het maakt niet uit of je een beginnend kickbokser bent, of al veel ervaring hebt. Scheenbescherming is noodzakelijk om blessures te voorkomen. Dat geldt voor iedereen; zowel voor dames, heren als kinderen.

Wreefbescherming

scheenbeschermers-kickboks

Ook je wreef wordt flink blootgesteld tijdens het kickboksen.

Of je nu oefent op een boksdummy, of een wedstrijd tegen een ander persoon vecht. je wreef krijgt heel wat te verduren tijdens het trappen.

Om te voorkomen dat je een blessure oploopt, is een goede scheenbeschermer belangrijk. Kies daarom voor een scheenbeschermer die ook jouw wreef bedekt.

Een optie is om een scheenbeschermer aan te schaffen die werkt als een sok. Deze kun je net zoals een sok aantrekken en biedt steun en bescherming over je gehele onderbeen én voet. Zo is ook je wreef beschermt tijdens het uitdelen van trappen.

Hoe kies ik de goede maat?

dames-scheenbeschermer-kickboksen

Er zijn verschillende soorten en maten kickboks scheenbeschermers. Hoe weet je nou precies welke maat je moet aanschaffen?

Het is belangrijk dat je altijd kiest voor een beschermer die zowel jouw schenen als wreef kan beschermen.

Je kunt dus het best de lengte van jouw onderbeen én je wreef opmeten. Door jouw eigen maten op te meten, kun je altijd de juiste maat vinden en bestellen.

Schroom niet om contact op te nemen met je trainer voor advies bij het uitzoeken van de beste scheenbeschermers. Jouw trainer is doorgaans ervaren en zal je dan waarschijnlijk ook advies op maat kunnen geven.

Na het opmeten van je scheenbeen en wreef kun je in de tabel hieronder zien welke maat het beste bij je past:

MaatScheen (cm)Wreef (cm)
XS33 cm14
S35 cm16
M37 cm17
L39 cm18

Naast deze maten zijn er ook XL en in sommige gevallen XXL verkijgbaar. Voor kinderen is er eventueel XS.


Van welk materiaal zijn kickboks scheenbeschermers gemaakt?

scheenbeschermers-kickboksen

Kickboks scheenbeschermers kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. Zo kun je bescherming van leer, kunststof, katoen of kunstleder aanschaffen.

Het verschil in deze materialen zit ‘m vooral in de prijs en hardheid. Bescherming van leer is niet alleen zeer effectief, ook is het de duurste optie.

Wanneer je kiest voor kunststof, heb je variëteit in de dikte van de beschermers. Je kunt in dit geval beter voor dik materiaal kiezen om de beste bescherming te kunnen garanderen.

Tot slot

Ga nooit kickboksen zonder de juiste bescherming voor jouw schenen en wreef. Je voorkomt hiermee niet alleen zelf blessures, maar beschermt ook je tegenstander.

Maak gebruik van bovenstaande tips en informatie en schaf de beste scheenbeschermers aan.

Scheenbeschermers voor kickboksen kopen

Klik op de knop hieronder om het complete aanbod te bekijken en met elkaar te vergelijken, of bekijk onze beste kickboks scheenbeschermers:Misschien ook interessant:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *