Keto shake kopen? Top 3 koolhydraatarme shakes

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op december 30, 2023

keto shakes waar op letten
keto shakes waar op letten

Wil je een keto shake kopen, maar weet je niet welke je het beste kunt nemen? Wanneer je het keto dieet volgt, vermijd je koolhydraten zoveel mogelijk. Het wordt ook wel een koolhydraatarm dieet genoemd.

Keto shakes zijn laag in koolhydraten, maar wel hoog in eiwitten. Je zou het dus ook een eiwitshake kunnen noemen.

Deze eiwitten zorgen ervoor dat jij je lang verzadigd voelt, wat enorm helpt met afvallen.

Zoek je een lekkere, koolhydraatarme shake? In dit artikel zetten we de top 3 keto shakes van dit moment op een rij.

De Top 3 keto shakes

Het vinden van een goede keto shake is zo makkelijk nog niet. Maar hier helpen we je graag een handje bij.

Bij het selecteren van de top 3 koolhydraatarme shakes hebben wij onder andere gekeken naar de voedingswaarden, de kwaliteit en de smaak van het product.

Je vindt onze top 3 hieronder!

1. Slimfast – Advanced Keto Fuel Shake

SlimFast advanced keto fuel shake

Wanneer je het ketogeen dieet volgt, kun je niet zomaar iedere shake nemen.

Aangezien je maar maximaal 50 gram koolhydraten per dag binnen mag krijgen, moet je jouw maaltijden goed uitbalanceren.

Gelukkig past de Advanced Keto Fuel Shake van Slimfast qua voedingswaarden perfect in jouw dieet.

Deze koolhydraatarme shake is suikervrij en uitsluitend gemaakt van ingrediënten die toegestaan zijn tijdens het keto dieet. Bovendien is het product verrijkt met zink om je lichaam te helpen bij het afbreken van vetten.

Deze low carb shake van Slimfast is verkrijgbaar in 3 lekkere smaken: creamy vanilla, smooth mocha en rich chocolate. Er wordt geadviseerd om twee scoopjes van het product te gebruiken.

Voedingswaarden per 1 dosering (32 gram):

 • Calorieën: 199 kcal
 • Koolhydraten: 3,7 gram
 • Vetten: 16 gram
 • Eiwitten: 10 gram
2. Mattisson – Vegan Keto Meal Shake

Mattisson Vegan Keto Proteine Shake

Zoek je een vegan eiwitshake voor tijdens het keto dieet? Deze plantaardige keto shake is speciaal ontwikkeld voor een koolhydraatarm dieet.

De verhoudingen tussen eiwitten, vetten en koolhydraten zijn perfect uitgebalanceerd. De vet-eiwitverhouding is 3 op 1. Daarnaast bevat het kant-en-klare poeder geen lactose en geen suikers

De keto shake is verkrijgbaar in 1 smaak: chocolade hazelnut. Het drankje heeft een romige textuur en een lichtzoete smaak.

Dit komt door het toegevoegde avocado-oliepoeder en kokosmelkpoeder. Deze ingrediënten maken deze vegan low carb shake lekker en uniek.

Voedingswaarden per 1 dosering (65 gram):

 • Calorieën: 370 kcal
 • Koolhydraten: 3,9 gram
 • Vetten: 28,3 gram
 • Eiwitten: 11,6 gram
3. Bulk – Complete Keto Shake

Bulk Keto Shake

Deze keto shake is ideaal voor fanatieke sporters die het ketogeen dieet volgen.

Het product is zo gemaakt dat het perfect aansluit op het dieet, maar ook is er rekening gehouden met het opbouwen en behouden van spiermassa.

Deze keto shake bevat de meeste koolhydraten van de shakes in dit rijtje. Maar ook de meeste eiwitten: namelijk 21,9 gram. Dit maakt het drankje enorm eiwitrijk.

Voor sporters wordt er aangeraden om dagelijks 1 tot 3 porties van het product te nemen. Dit doe je wanneer je maar wilt. Je kunt het als ontbijtshake nemen, maar ook als post-workout drankje.

Voedingswaarden per 1 dosering (50 gram):

 • Calorieën: 232 kcal
 • Koolhydraten: 7,4 gram
 • Vetten: 10,6 gram
 • Eiwitten: 21,9 gram
Aandachtspunten bij het kiezen van een keto shake

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het kopen van een keto shake.

Het is natuurlijk het allerbelangrijkst dat de koolhydraatarme shake aansluit op je dieet en niet te veel koolhydraten bevat. Maar ook moet je letten op de suikers.

Hieronder bespreken we de volgens ons belangrijkste aandachtspunten bij het kiezen van een low carb shake.

Kijk altijd goed naar de voedingswaarden

Keto shake maken

Tijdens het keto dieet bestaat jouw voedingspatroon vrijwel alleen uit vetten en eiwitten. Je mag wel koolhydraten en suikers binnenkrijgen, maar niet veel.

Voordat je een keto shake aanschaft, is het belangrijk om goed naar de voedingswaarden te kijken. Ga niet zomaar af op het label, maar kijk altijd op het etiket. Sommige producten zeggen wel dat ze keto-friendly zijn, maar soms is dit helemaal niet zo.

Check daarom altijd goed de hoeveelheid koolhydraten en suikers. Er geldt eigenlijk: hoe minder koolhydraten en suikers, hoe beter. Maar vergeet ook niet om naar de vetten en eiwitten te kijken.

Wil je afvallen? Dan kun je een keto shake gebruiken als afslankshake of maaltijdvervangende shake. Let er dan vooral op dat het drankje niet te veel calorieën bevat.

Zoek je een budget afslankshake? Kijk dan eens bij de Kruidvat. Hier zijn regelmatig keto shakes in het assortiment te vinden.

Let op de toegestane en verboden keto voedingsmiddelen

Wanneer je het keto dieet volgt, zijn er een aantal voedingsmiddelen die je beter kunt vermijden. Denk bijvoorbeeld aan tarwe en bepaalde fruitsoorten.

Dit lijkt misschien een open deur, maar kijk bij het kiezen van koolhydraatarm drinken ook altijd of er geen ‘verboden’ voedingsmiddelen aan zijn toegevoegd.

Conclusie

Met de informatie uit dit artikel weten wij zeker dat jij een goede keto/koolhydraatarme shake uit gaat kiezen.

Wees alert op de voedingswaarden en laat je niet verleiden door mooie verpakkingen. Bekijk onze top 3 keto shakes nogmaals en ga voor de beste variant die aansluit op jouw doelen!Misschien ook interessant:


Categorieën: Supplementen

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *