Focus Fitness Fox 3 iplus kopen? | Review

Laatst bijgewerkt door Casper op oktober 10, 2021

focus-fitness-3-iplus
focus-fitness-3-iplus

Is de Focus Fitness Fox 3 iplus een goede crosstrainer of niet?

Als jij overweegt om de Focus Fitness Fox 3 iplus te kopen, of hier nog over twijfelt, lees dan eerst even deze review, zodat je uiteindelijk tot de beste keuze kunt komen.

In deze review ontdek je namelijk alles wat je moet weten over deze populaire crosstrainer. Wat kan ik ervan verwachten? En voor wie is dit toestel geschikt en voor wie juist niet?

Focus Fitness Fox 3 iplus: Uitgebreide Review

Ik keek er al tijden naar uit om deze crosstrainer te reviewen. Ik ben tot nu toe altijd vrij goed te spreken geweest over de crosstrainers van Focus Fitness en was dan ook zeer nieuwsgierig geworden naar de Fox 3 iplus.

Het werd dan ook maar eens tijd voor een kritische review.. Ik had over deze crosstrainer een heleboel kunnen vertellen, maar ik heb het zo kort mogelijk geprobeerd te houden.

Zoals ik in al mijn reviews doe, zal ik deze crosstrainer beoordelen op de eigenschappen, functionaliteiten en de prijs.

Heb je te weinig tijd of geen zin om de gehele Focus Fitness Fox 3 iplus review te lezen? Geen probleem, ga dan direct door naar het eindoordeel.

De eerste indruk van de Focus Fitness Fox 3 iplus

fox-3-iplus

Het belang van een goede eerste indruk valt niet te onderschatten bij een crosstrainer.

Als het apparaat je al direct niet aanstaat dan is de kans erg groot dat je het ook niet gaat kopen.

Hoewel de eerste indruk niet allesbepalend is, speelt het wel degelijk een rol in de keuze tot de aankoop.

Mijn eerste indruk van de Focus Fitness Fox 3 iplus was alles behalve slecht.

De crosstrainer ziet er namelijk netjes uit. Het heeft een goede en nette afwerking en een stijlvol design.

Het is niet ’te druk’ en het ziet er bovendien vrij stabiel uit. Of het daadwerkelijk ook stabiel is, moet natuurlijk nog blijken. Dat lees je verderop in deze review.

iplus module

De Focus Fitness Fox 3 iplus is ‘de grotere broer’ van de Focus Fitness Fox 3.

Het grote verschil is dan ook de iplus module die erop zit. Voor zo’n 50 euro meer koop je de iplus module erbij. Maar wat is hier eigenlijk het voordeel van en wat kun je hiermee?

De iplus module die maakt het mogelijk om jouw crosstrainer te koppelen met een trainingsapplicatie.

Met zo’n app kun je trainen in een virtuele omgeving. Je kunt je beeldscherm namelijk omtoveren tot een virtueel landschap, waarin je jouw karakter ziet rennen.

Door te trainen met de iplus module wordt het allemaal een stuk vermakelijker. Als je iemand bent die zich snel verveelt tijdens het trainen, dan raad ik je ook van harte aan om de Focus Fitness Fox 3 mét iplus module te bestellen.

Die 50 euro meer is het wat mij betreft wel waard. Als je hier echter geen waarde aan hecht, dan is dit niet persé nodig.


Stabiliteit tijdens het trainen

Zoals ik met elke crosstrainer doe, beoordeel ik de Focus Fitness Fox 3 iplus ook op de stabiliteit. De stabiliteit is namelijk van essentieel belang tijdens het sporten op een crosstrainer, of op welk fitnessapparaat dan ook.

focus-fitness-apparaat

Je wilt jezelf immers veilig kunnen voelen op een crosstrainer, óók wanneer je op een wat hogere intensiteit traint. De manier om dit te testen is dan ook door op een zeer hoge intensiteit te bewegen.

frame-fox-3-iplus

Als de crosstrainer vervolgens geen centimeter beweegt, dan kun je er vanuit gaan dat de stabiliteit dik in orde is.

Dit was met de Fox 3 iplus dan ook gelukkig het geval. Het is dan ook geslaagd voor de stabiliteitstest.

Misschien is het handig om erbij te vermelden dat het apparaat zelf 48 kilo weegt en dat het belastbaar is tot een gewicht van maximaal 120 kilo.

Gewicht van het vliegwiel

Het gewicht van het vliegwiel heeft mede invloed op de stabiliteit van de crosstrainer, maar ook op de beweging. Hoe zwaarder het vliegwiel namelijk is, hoe vloeiender de beweging zal zijn.

De Focus Fitness Fox 3 iplus heeft een vliegwiel dat 7 kg weegt. Dit is overigens niet extreem veel, maar voor een crosstrainer van deze prijsklasse is dit meer dan prima.

Bovendien merk je tijdens het trainen erop dat het vliegwiel van een goede kwaliteit is, wat de beweging dus alleen maar ten goede komt.

Crosstrainer voor thuisgebruik

De Fox 3 iplus is met name bedoeld om thuis te gebruiken. Als jij opzoek bent naar een professionele crosstrainer, dan ben je bij de Fox 3 iplus dus aan het verkeerde adres.

Het verschil tussen een crosstrainer voor thuisgebruik en professioneel gebruik, zit ‘m met name hoeveel én hoevaak de crosstrainer te belasten is.

Bij een apparaat voor thuis zal je er normaal gesproken niet meerdere uren per dag op staan en dat 7 dagen per week.

In een sportschool staan er wel gedurende de hele dag mensen op het apparaat te trainen, je zult begrijpen dat deze dus veel intensiever belastbaar moet zijn.

Als je opzoek bent naar een crosstrainer voor thuisgebruik welke je gerust 4-5 keer per week kunt gebruiken, dan voldoet de Fox 3 iPlus prima aan de verwachtingen.

TIP: Check hier de huidige kortingspagina >>


Hartslag sensoren

Deze crosstrainer heeft hartslag sensoren. Ik ben hier persoonlijk nooit een erg groot voorstander van. Dit komt omdat deze sensoren je meestal geen accurate meting geven van je hartslag.

scherm-en-hartslagsensor

Echter kan het wel handig zijn, aangezien je een goede indicatie krijgt. Wat overigens wel weer een voordeel is van de Fox 3 iplus, is dat je het wél kunt koppelen met een borstband hartslagmeter, aangezien het een bluetooth functie heeft.

Mocht je hier dus veel waarde aan hechten, dan kun je een borstband erbij bestellen voor een goede en betrouwbare meting van je hartslag.

Trainingscomputer en scherm

scherm-fox-3-crosstrainer

Het display van deze crosstrainer is eigenlijk vrij doorsnee. Het heeft een scherm dat niet al te groot is, maar wel duidelijk en overzichtelijk.

Ik ben persoonlijk een groot voorstander van zulke schermen, aangezien er maar weinig knopjes op zitten, alles duidelijk aangegeven staat en daarom dus makkelijk te bedienen is.

Ik vind dat je niet te veel bezig moet zijn met de instellingen, aangezien de training voorop staat.

Gelukkig kun je met de Focus Fitness Fox 3 iplus gemakkelijk en bovendien ook snel een trainingsprogramma selecteren en dus vrijwel direct aan de slag met je training. Ideaal!

Reviews en ervaringen

Heb je na het lezen van deze review nog steeds twijfels over de fox 3 iplus? Wellicht is het dan verstandig om nog meer reviews en ervaringen te lezen over deze crosstrainer.

Zo kun je voor jezelf een goed beeld schetsen van wat je daadwerkelijk kunt verwachten van dit toestel. Dit is natuurlijk wel zo fijn alvorens je een grote aankoop doet.

Je hebt geluk, aangezien er meer dan genoeg reviews zijn te lezen over deze crosstrainer. Op deze productpagina staan er bijvoorbeeld in totaal 24 beoordelingen, met recensies erbij.

Ook op de productpagina op bol.com zijn er meer dan genoeg reviews om door te lezen. Hier staan namelijk maar liefst 104 reacties onder.

Het apparaat is hier overigens beoordeeld met 4,4 sterren op basis van al deze reviews, lang niet slecht dus!

focus-fitness-fox-3-reviews

En alsof dat nog niet genoeg was, kun je ook nog eens terecht op andere review sites.

Wat verder leuk is om te vermelden, is dat dit toestel 2 keer is uitgeroepen tot de meest gewaardeerde crosstrainer van de Nederlandse markt. Daarmee won het de felbegeerde Best Reviewed Award.

Focus Fitness Fox 3 iplus: Het Eindoordeel

En dan natuurlijk het eindoordeel van deze crosstrainer, met dé grote vraag; is de Fox 3 iPlus het geld echt waard of niet?

Als je deze gehele review hebt gelezen, dan heb je misschien al een klein vermoeden van wat het oordeel gaat zijn.. Wat mij betreft is de Focus Fitness Fox 3 het geld namelijk dubbel en dwars waard.

Het is welliswaar geen super uitgebreide of ultra luxe crosstrainer, maar er zit wel alles op wat jij nodig hebt voor een goede training in huis.

Bovendien kun je dit apparaat voor een zéér schappelijke prijs aanschaffen, wat ook niet geheel onbelangrijk is.

Wat wel even belangrijk is om te weten, is dat de prijs nog wel eens kan verschillen per aanbieder.

Klik daarom even op de knop hieronder om direct naar de laagste prijs te gaan:







Wat zijn de beste alternatieven voor de Focus Fitness Fox 3 iplus?

Als hebt besloten dat de Fox 3 iplus toch niet het ideale apparaat voor jou is, dan zul je opzoek moeten gaan naar een goed alternatief. Weet je niet waar te beginnen?

De Fox 5, Senz Sports C7000 en de Senator iplus crosstrainer zijn goede alternatieven van hoogwaardige kwaliteit.

Maar ook de Focus Fitness Fox 5 iplus en de Fox 4 zijn beide goede crosstrainers.

Heb je nog vragen omtrent de alternatieven, of andere onduidelijkheden over de Focus Fitness Fox 3 iplus? Laat dan even een reactie achter onder dit artikel.



Relevante onderwerpen:


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *