Focus Fitness Fox 4 crosstrainer: Review

Laatst bijgewerkt door Casper op juli 9, 2021

focus-fitness-fox-4
focus-fitness-fox-4

Overweeg je om de Focus Fitness Fox 4 te kopen, of twijfel je nog welke crosstrainer het beste bij je past en ben je nog aan het oriënteren naar de beste mogelijkheden?

Hoe dan ook, in deze uitgebreide Fox 4 review hopen we je goed op weg te helpen en een duidelijk beeld te kunnen schetsen van deze crosstrainer.

Eerste indruk van de Focus Fitness Fox 4

Op het eerste gezicht zie je dat de Focus Fitness Fox 4 er net wat anders uitziet dan de andere crosstrainers van Focus Fitness.

Dit komt met name doordat het een zogenoemde front driven crosstrainer is.

Dat betekend dat het vliegwiel zich aan de voorkant van het apparaat bevindt.

fox-4-uitgezoomd

Voor de rest ziet het toestel er gewoon uit als een degelijke en ”standaard” crosstrainer, niet heel veel bijzonders dus.

Het heeft geen high-tech uitstraling of wat dan ook. Wat mij betreft is dat geen probleem. Ik houd namelijk wel van degelijkheid als het gaat om fitnessapparatuur.

Met de eerste indruk is dus niet heel veel mis, maar hoe zit het dan met de rest van de Fox 4?


Wat maakt de Fox 4 anders?

Voordat we dieper ingaan op de specifieke eigenschappen van deze crosstrainer, willen we het graag even hebben over het grote verschil met de andere Focus Fitness crosstrainers.

Want naast de Focus Fitness Fox 4 zijn er nog een aantal andere crosstrainers van hetzelfde merk, waarvan de meeste niet te vergelijken zijn met dit toestel.

Eigenlijk heb ik de voornaamste verschillen zojuist al benoemd. Dat is onder andere het uiterlijk en design en daarnaast het feit dat het toestel ”front driven” is.

Trainen met een applicatie is niet mogelijk

Trainen met een applicatie zeg je? Ja zeker, als je dit nog niet kent: dit is tegenwoordig echt een ware hype en het is bij steeds meer fitnessapparatuur mogelijk om middels een dergelijke fitnessapp te trainen.

Hoewel ik eigenlijk vrijwel nooit gebruik maak van een fitnessapp, weet ik dat er een hele hoop mensen zijn die hier wel met veel plezier gebruik van maken.

Het kan je crosstrainer training namelijk een stuk leuker en uitdagender maken. Als jou dit ook wat lijkt dan heb ik slecht nieuws voor je: dit is namelijk niet mogelijk met de Fox 4.

Als je dit dus toch graag wilt, dan zul je echt op zoek moeten gaan naar een alternatief.

Focus Fitness Fox 4 iplus review: de eigenschappen

Nu je weet wat de Focus Fitness Fox 4 uniek maakt ten opzichte van de andere apparaten van hetzelfde merk, is het tijd om ons te richten op de eigenschappen van dit toestel.

Thuis fit worden met trainingsprogramma’s

Allereerst de trainingsprogramma’s die op de Fox 4 beschikbaar zijn; dit vind ik persoonlijk altijd een belangrijk punt.

Met een trainingsprogramma kun je namelijk heel gericht trainen voor een bepaald doel en je hoeft dan zelf niets meer te veranderen aan de instellingen.

fox-4-trainingscomputer

De trainingscomputer zal dan namelijk jouw weerstanden automatisch aanpassen aan de hand van een uitgekozen doel waar je naartoe werkt.

Op de Focus Fitness Fox 4 heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 12 dergelijke voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Er zit overigens meer dan voldoende variatie tussen deze programma’s. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale aanpasbare programma’s.

Het persoonlijke programma is mijn favoriet. Hiermee kun je namelijk jouw training geheel naar je eigen wens inrichten, zodat je precies voor jouw fysieke doel kunt trainen, ideaal!

Het gewicht en de belastbaarheid

Naast de trainingsmogelijkheden vind ik het gewicht een belangrijke factor bij het uitzoeken van een crosstrainer.

Waarom ik het gewicht zo interessant vind? Dat is niet omdat ik graag een lichte crosstrainer heb die ik op kan tillen.

Maar waar het gewicht wél de moeite waard voor is, is de stabiliteit die hierbij komt kijken. Vrijwel altijd betekend een hoger gewicht namelijk een betere stabiliteit.

Als de crosstrainer stabiel is dan kun je er verantwoord en veilig op trainen zonder je zorgen te hoeven maken.

fox-4-vliegwiel

Afijn, de Focus Fitness Fox 4 weegt 67 kg. Dat is vrij netjes en zorgt ervoor dat de stabilieit ruim voldoende is.

Bovendien heeft het een zeer stabiele constructie. Mede dankzij deze stevige constructie is het te belasten tot 135 kg. Ook het maximaal belastbare gewicht is dus meer dan prima.

Tenzij je meer dan 135 kg weegt uiteraard, dan kun je het beste op zoek gaan naar een goed alternatief.

De Focus Fitness Fox 4 is voorzien van een degelijke constructie. Het is dankzij deze stabiele constructie mogelijk om een persoon tot 135 kg te laten trainen op deze crosstrainer.


Lengtepas van de crosstrainer

Tot slot een andere eigenschap die ik heel belangrijk vind bij het reviewen van een crosstrainer. Dan heb ik het namelijk de lengtepas.

De lengtepas bepaald in grote mate het comfort van de ”stappen” die je zet en indirect dus eigenlijk ook hoe effectief je kunt sporten.

lengtepas-crosstrainer

De lengtepas bedraagt 50 cm, wat voor vrijwel iedereen een goede lengte zal zijn.

Wat dan wel weer nadelig is, is dat de lengtepas niet verstelbaar is. Mocht 50 cm dus niet comfortabel voor jou aanvoelen, dan kun je het helaas niet verstellen naar een andere lengte, dat is toch wel jammer!

Hoe zit het met de prijs van deze crosstrainer?

Allemaal leuk en aardig die eigenschappen, maar wat kost dit apparaat nou eigenlijk?

De prijs van de Focus Fitness Fox 4 iplus is momenteel 499,- euro. In vergelijking met de eenvoudigere uitvoering, de Fox 3, is dat 100 euro meer.

Of het de prijs waard is? Wat mij betreft wel, tenzij je graag traint met een applicatie.

Maar als je toch niet van plan bent om gebruik te maken van het trainen met een applicatie, dan kun je wat mij betreft de Fox 4 prima aanschaffen. Maar dat blijft uiteraard een persoonlijke kwestie.

Je moet overigens zeker weten dat trainen met een app niks voor jou is, het is namelijk niet mogelijk om een losse iplus module aan de Fox 4 toe te voegen.

Focus Fitness Fox 4: Ervaringen en Reviews lezen

Voordat je een grote aankoop doet, zoals bijvoorbeeld een crosstrainer, is het gebruikelijk en verstandig om allereerst wat reviews en gebruikerservaringen te lezen.

Wie kan jou namelijk beter vertellen hoe een crosstrainer bevalt en hoe het presteert dan iemand die het daadwerkelijk al in gebruik heeft genomen?

Gelukkig hoef je niet heel lang te zoeken naar Fox 4 reviews. Hier zijn er namelijk méér dan zat van.

Op deze officiële productpagina alleen al staan bijvoorbeeld pagina’s vol met reviews van gebruikers.

En als dat nog niet genoeg is, dan kun je natuurlijk ook nog altijd terecht op de officiële productpagina van dit apparaat op bol.com.

Conclusie: Fox 4 crosstrainer kopen of niet?

focus-fitness-fox-4

En dan zijn we alweer belandt bij de conclusie van dit apparaat.

De grote vraag is dan eigenlijk ook of de Fox 4 het kopen waard is, of dat je het beter kunt laten voor wat het is en op zoek kunt gaan naar een alternatief.

Als je deze gehele review hebt gelezen, dan heb je denk ik wel kunnen concluderen dat ik vrij goed te spreken ben over de crosstrainer.

Het apparaat is niet super uitgebreid, maar dat hoeft ook helemaal niet.

Je hebt genoeg trainingsprogramma’s om effectief te trainen, het is voorwielaangedreven (wat het een stuk leuker maakt) én het is stabiel genoeg voor een veilige training. Wat wil je dus nog meer?

Lijkt deze crosstrainer jou ook een geschikt toestel voor bij jou thuis? Let dan even goed op.

Deze crosstrainer wordt namelijk bij meerdere winkels aangeboden, waardoor de prijs nog wel eens kan verschillen.

Klik daarom even op de knop hieronder om direct de beste prijs te bekijken:


Wat zijn de beste alternatieven voor de Fox 4?

Als je toch afziet van deze crosstrainer, wat zijn dan de beste alternatieven om uit te kiezen en zijn die er überhaupt wel?

Goede alternatieven zijn er zeker en hier hoef je gelukkig dan ook niet lang voor te zoeken.

Je hebt bijvoorbeeld een aantal andere Focus fitness crosstrainers, welke erg geliefd zijn.

Een aantal goede alternatieven zijn:

En anders kun je natuurlijk nog altijd even een kijkje nemen in ons artikel: Beste crosstrainers voor thuis


Tot slot

Ik hoop dat je dankzij deze review een goed beeld hebt gekregen van de Focus Fitness Fox 4 en dat je een goede keuze hebt kunnen maken!

Mocht je nog vragen hebben over dit apparaat, laat mij dit dan even weten door een reactie achter te laten onder dit artikel. Ik beantwoord je vragen graag!

Vergeet niet de laagste prijs te checken via een van de blauwe knoppen op deze pagina. Voor nu wens ik je alvast veel sport plezier toe!

Meer reviews:


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *