VirtuFit iConsole CTR 2.1 Review – Het kopen waard?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 21, 2023

VirtuFit iConsole CTR 2.1 test review
VirtuFit iConsole CTR 2.1 test review

De VirtuFit iConsole CTR 2.1 is een erg populaire crosstrainer voor thuisgebruik. Overweeg jij deze crosstrainer te kopen? Of twijfel je nog?

Lees dan eerst even mijn VirtuFit iConsole CTR 2.1 review en kom erachter of deze crosstrainer het kopen wel écht waard is..

Mijn eerste indruk van de VirtuFit iConsole CTR 2.1

virtufit-iconsole-ctr-21-ergometer-crosstrainer

De eerste indruk van de VirtuFit iConsole CTR 2.1 is niet al te slecht. Het ziet er uit als een typische crosstrainer van VirtuFit.

Deze zijn over het algemeen netjes afgewerkt en zien er degelijk en verzorgd uit. Het apparaat is zwart met groene tinten en is niet al te groot.

Het ziet er dan ook uit als een typische crosstrainer voor thuisgebruik. Hoewel met het uiterlijk van deze crosstrainer niet veel mis is, gaat het uiteindelijk om de ”specs” en de functies van de crosstrainer.

Want je wilt natuurlijk wel een crosstrainer in huis halen waar je goed op kunt trainen en waar je voldoende mogelijkheden mee hebt.

Het is dan ook geen apparaat dat je voor de sier in huis neerzet, althans daar ga ik vanuit 😉.

De CTR 2.1 is momenteel één van de meest gewaardeerde crosstrainers van de Nederlandse markt. De grote populariteit is vooral te danken aan de comfortabele training die dit trainingsmaatje mogelijk maakt.

Ook het grote aantal trainingsprogramma’s (24) en de mogelijkheid om virtueel met de Kinomap app te trainen werken ongetwijfeld mee.

Bovendien zit er veel variatie tussen de programma’s. Zo heb je bijvoorbeeld een speciaal Body Fat Programma tot je beschikking. Dat is natuurlijk ideaal als je wilt afvallen.

Naar mijn mening is dit een van de betere crosstrainers van dit moment. Zeker als je kijkt naar de scherpe prijs van het toestel..

Voordelen:

  1. Veel variatie tussen de programma’s
  2. Je kunt virtueel trainen met apps
  3. Natuurlijke en realistische loopbeweging met veel comfort
  4. Ideaal voor afvallen, conditie opbouwen en revalidatie
  5. Meest gewaardeerde crosstrainer van de Nederlandse markt

Nadelen:

  1. Geen verstelbare lengtepas
  2. Niet inklapbaar
  3. Best kort snoer


Let op: mocht je deze crosstrainer willen kopen, maak dan even gebruik van de exclusieve kortingspagina via de knop hieronder:


Over de VirtuFit iConsole CTR 2.1 

Ik zou je enorm veel over de VirtuFit iConsole CTR 2.1 kunnen vertellen. Het is een leuke en bijzondere crosstrainer met een aantal opmerkelijke functies en eigenschappen.

Of deze goed of slecht zijn ontdek je in de rest van deze review.

Om het niet al te lang te maken zal ik je alleen de belangrijkste, noodzakelijke en bijzondere functies en features van deze crosstrainer vertellen.

Een van de weinige ”virtuele crosstrainers”

Heb je wel eens gehoord van een virtuele crosstrainer? De kans is groot van niet. Dit is namelijk (nu nog) een relatief onbekend begrip.

Waar er wel al een langere tijd virtuele hometrainers en loopbanden bestaan, blijven de crosstrainers om de één of andere reden toch wat achter.

virtufit-iconsole-ctr-21-crosstrainer-sporten

VirtuFit vond dat het tijd was om dat te veranderen en kwam daarom met de iConsole CTR 2.1 crosstrainer.

Wat erg bijzonder is aan deze crosstrainer is dat je het kunt koppelen met diverse trainingsapplicaties.

Misschien heb je wel eens gehoord van dit soort apps, waarmee je in een virtuele wereld kunt trainen. Nadat je de crosstrainer hebt verbonden bouw je jouw telefoon, tv of tablet scherm om tot een ware virtuele trainingsomgeving.

trainingsapp-kinomap-crosstrainer

Je ziet jouw karakter lopen op het scherm in een door jouw gekozen locatie. Je hebt keuze tussen super veel routes, namelijk álle routes over de wereld. Via Google Maps kun je een locatie uitkiezen en vervolgens hier gaan hardlopen.

Veel fitnessapparaten hebben slechts toegang tot één fitness applicatie. Maar met de VirtuFit iConsole CTR 2.1 heb je meer dan genoeg keuze.

Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van het welbekende Kinomap, Fit Hi way, of de iConsole app.

Interne hartslagmeter

Een hartslag functie is nooit verkeerd op een fitnessapparaat. Vooral voor iedereen die alles nauwkeurig wilt kunnen tracken is dit een leuke functie om erbij te hebben.

interne-hartslag-sensoren

Natuurlijk kun je hiervoor ook een sporthorloge of een borstband gebruiken, maar een interne hartslagmeter is net zo makkelijk.

Je hoeft hierdoor van te voren niks in te stellen of te koppelen. Het enige wat jij namelijk hoeft te doen is de sensoren beethouden.

Na enkele tellen krijg je een nauwkeurige indicatie van je huidige hartslag. Hier kun je vervolgens je huidige tempo op aan (laten) passen.

TIP: hier bekijk je de huidige kortingspagina >>


Weerstand en programma’s

Als je een gloednieuwe crosstrainer hebt dan wil je deze natuurlijk ten volle benutten. Het is daarom ook belangrijk dat je voldoende uitdaging kunt blijven houden in jouw trainingen.

ctr-crosstrainer-beeldscherm

Goedkopere crosstrainers hebben vaak een beperkt aantal programma’s en weerstanden tot beschikking. Ook crosstrainers uit het middensegment, zoals de VirtuFit iConsole CTR 2.1, hebben vaak niet erg veel mogelijkheden.

Gelukkig heeft de CTR 2.1 dit wél. Je hebt in totaal keuze uit maar liefst 24 verschillende programma’s en 32 weerstanden.

Met zo’n programma kun je de trainingscomputer jou laten trainen. Deze bepaald voor jou de weerstand en de afwisseling hierin.

Je kunt bepaalde programma’s uitzoeken voor jouw specifieke doelen, zodat je zo effectief mogelijk aan de slag kunt.

Hoe stabiel is de VirtuFit iConsole CTR 2.1?

virtufit-crosstrainer-thuis

Wat mij betreft ook een heel belangrijk aandachtspunt bij de crosstrainer is de stabiliteit. Bij een loopband is dit wat minder belangrijk, aangezien deze niet zo snel om zal vallen.

Een crosstrainer is daarentegen al vrij snel wankel als je op hoge intensiteit traint. Vandaar dat deze altijd even een test moet doorstaan om erachter te komen hoe het zit met de stabiliteit.

De test is eigenlijk heel simpel. Wat je doet is op de crosstrainer gaan staan en op maximale intensiteit tekeer gaan.

Als de crosstrainer vervolgens netjes op zijn plek blijft staan, dan kun je er van uitgaan dat je te maken hebt met een stabiel apparaat.

Ik kan je vertellen dat de VirtuFit iConsole CTR 2.1 met vlag en wimpel voor deze test is geslaagd.

Kun je comfortabel sporten op de CTR 2.1 crosstrainer?

Een ander belangrijk aandachtspunt is hoe comfortabel een crosstrainer traint. Hier zitten aanzienlijke verschillen tussen per merk en toestel.

De VirtuFit iConsole CTR 2.1 heeft een vloeiende beweging en een fijne lengtepas, die geschikt is voor alle lichaamslengtes.

Eventueel zou je de pedalen zelfs kunnen verstellen om het nog wat fijner voor jezelf te maken.

Over comfort is er dus eigenlijk vrij weinig te klagen over dit apparaat.

Wat zijn de grootste nadelen?

Je hebt kunnen lezen dat ik best positief ben over de VirtuFit iConsole CTR 2.1. Toch zijn er (net zoals bij elk toestel) wel wat nadelen te bedenken..

Als er alleen maar voordelen zouden zijn, dan was de keuze natuurlijk snel gemaakt. Helaas is er geen enkel apparaat dat helemaal perfect is.

virtufit-ergometer-crosstrainer

Hoewel het er niet veel zijn, zijn er toch wel degelijk een aantal zaken die ik graag net wat anders had gezien bij de VirtuFit iConsole CTR 2.1.

Zo werkt het bijvoorbeeld met netstroom. Hierdoor ben je verplicht om gebruik te maken van een stroompunt.

Hoewel dit met bijna alle crosstrainers voor thuisgebruik het geval is, is het toch jammer, aangezien je hierdoor minder vrijheid hebt in de plek waar je het toestel neerzet.

Daarnaast heeft het geen USB poort, mocht je dit graag willen. En ook geen verstelbare lengtepas.

Hoewel dit laatst genoemde niet echt een probleem is, aangezien de pedalen wel verstelbaar zijn en de paslengte voor bijna iedereen wel geschikt is.

Tot slot niet echt een nadeel, maar toch iets om rekening mee te houden: de CTR 2.1 is namelijk niet de meest luxe crosstrainer die je kunt bedenken.

Alle benodigde en handige zaken zitten er wel op, maar luxe extra’s zoals bijvoorbeeld interne speakers zijn niet inclusief. Dat mag je overigens ook niet verwachten voor deze prijs.

Ervaringen & reviews van gebruikers

virtufit-iconsole-ctr-21-reviews

Voordat je een crosstrainer koopt is het handig om nog even de ervaringen en reviews van gebruikers te checken.

Ik doe dit zelf ook altijd voordat ik een (grote) aankoop doe. Hoewel je vaak goede garantieregelingen hebt bij de aankoop van fitnessapparatuur, kan het je toch een miskoop (en dus een hoop gedoe) schelen.

Als je gaat zoeken naar de gebruikerservaringen van de ”VirtuFit iConsole CTR 2.1 Ergometer Crosstrainer” dan kun je hier genoeg van vinden.

Dat is dan ook een groot voordeel van een populair apparaat. Veel mensen gingen jou al voor en kunnen je dus vertellen of dit toestel echt een goede koop is.

Op deze pagina zijn er momenteel maar liefst 26 reviews te vinden. De meeste reviews zijn lyrisch over de CTR 2.1 ergometer en bevelen dit apparaat dan ook van harte aan.

En nog veel meer reviews..

Ook op andere sites zijn er genoeg ervaringen te lezen over dit apparaat. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je informatie te kort komt.

Mocht je behoefte hebben om nóg meer gebruikerservaringen te lezen dan kun je eens een kijkje nemen op de productpagina van bol.com. Hier zijn 28 reviews te lezen en wordt ‘t product beoordeeld met 4,5 ster.

Ten slotte zijn er nog meer review websites waar je terecht kunt om ervaringen te bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld terecht op besteproduct.nl of kieskeurig.nl.

Ik raad je aan om de ervaringen even door te nemen, zodat je weet wat je kunt verwachten. Klik hier om naar de reviews te gaan >>

Conclusie: kopen of niet?

Na het lezen van mijn review kun jij de beste keuze maken of de VirtuFit iConsole CTR 2.1 al dan niet de moeite waard is voor jou.

Naar mijn mening haal je met deze crosstrainer een erg mooi, handig en functioneel apparaat in huis.. Waarmee je alles tot je beschikking hebt om jouw fysieke doelen te behalen.

Of dat nu afvallen, een betere conditie en/of een betere gezondheid is.

Het is makkelijk te gebruiken, fijn om mee te trainen en met behulp van de applicaties maak je jouw trainingen bovendien stukken leuker.

Ook niet geheel onbelangrijk: de crosstrainer is voor een erg mooi prijsje te verkrijgen! Er zijn maar weinig crosstrainers van deze kwaliteit met zo’n lage prijs.

Let wel even goed op als je deze crosstrainer koopt. Er zijn namelijk meerdere aanbieders en daardoor verschillen de prijzen nog wel eens.

Bovendien is er een kortingspagina beschikbaar. Maak daar dus even gebruik van en voorkom dat je te veel betaald.

Via de onderstaande knop bekijk je direct de beste huidige prijs:Goede alternatieven voor dit apparaat

Is de VirtuFit iConsole CTR 2.1 Ergometer Crosstrainer toch (net) niet de ideale crosstrainer voor jou?

Een aantal goede alternatieven zijn:


Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de montage?

De gemiddelde duur van de montage is 45 minuten. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat de crosstrainer (zoals aanbevolen) met twee personen gemonteerd wordt.

Waar kan ik de handleiding online vinden?

Mocht je van tevoren even de handleiding door willen nemen, dan kun je hier de Nederlandse editie downloaden.

Wat is de adviesprijs van de CTR 2.1?

De adviesprijs bedraagt doorgaans 799 euro. Echter kun je de crosstrainer via deze pagina voor 100 euro minder bestellen.


Relevante artikelen:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *