Focus Fitness Fox 5 iplus Kopen: Review

Laatst bijgewerkt door Casper op oktober 10, 2021

focus-fitness-fox-5-iplus
focus-fitness-fox-5-iplus

Wil je de Focus Fitness Fox 5 kopen, of twijfel je nog of dit wel de juiste keuze is?

In deze crosstrainer review gaan we het uitgebreid hebben over de Focus Fitness Fox 5 iplus. Heb je geen zin of tijd om mijn hele review te lezen? Ga dan direct door naar het eindoordeel.

De Focus Fitness Fox 5 iplus crosstrainer: eerste indruk

Ik heb ondertussen al heel wat crosstrainers van Focus Fitness mogen reviewen. Eerder hadden we het al over de Focus Fitness Fox 5, de iets minder uitgebreide variant van de crosstrainer waar we het vandaag over gaan hebben.

Ik kan je alvast verklappen dat ik een hoop heb te melden over deze crosstrainer.

In deze review beoordeel ik de Fox 5 iplus op een onafhankelijke manier en neem ik de eigenschappen, bevindingen en gebruikerservaringen kritisch onder de loep.

Design en uiterlijk

voorkant-fox-5-iplus

Het design is uiteraard niet het belangrijkste bij het uitzoeken van een geschikte crosstrainer voor bij jou thuis, maar het bepaald wél voor een groot deel je eerste indruk.

Ik heb in de loop der tijden wel geleerd dat je nooit op de eerste indruk moet afgaan bij je oordeel over een crosstrainer. Dat geldt overigens ook voor andere fitnessapparatuur.

De eerste indruk van de Focus Fitness Fox 5 iplus is eigenlijk niet heel bijzonder. Het is niet zo dat ik direct achterover sloeg omdat ik zo onder de indruk was, maar het apparaat ziet er zeker niet verkeerd uit.

Het ziet er dan ook ”gewoon degelijk” uit en naar mijn mening ziet het er ook uit als een typische crosstrainer van Focus Fitness, waar ik overigens goede ervaringen mee heb.


De iplus module: wat maakt de Fox 5 iplus uniek?

Wellicht heb je de ”gewone Fox 5” ook al wel voorbij zien komen. Maar wat is er dan anders aan de zogenoemde iplus module? En is dat het extra geld wel waard?

De Fox 5 iplus kost je op het moment van schrijven zo’n 50 euro meer. Het voornaamste verschil zit ‘m in de Bluetooth functie.

fox-5-iplus-bluetooth

Dankzij de speciale iplus module heb je namelijk de mogelijkheid om de crosstrainer te verbinden met je eigen apparaat, zoals je telefoon of je tablet.

Vervolgens kun trainen met een trainingsapp. Ik ben persoonlijk geen groot fan van trainen met apps.

Maar ik weet dat er een heleboel mensen zijn die dit wel geweldig vinden en hierdoor extra motivatie krijgen om te gaan trainen.

En eerlijk is eerlijk, af en toe vind ik het ook wel lekker om met behulp van een applicatie te trainen op een crosstrainer. In de sportschool is dit immers bijna nooit mogelijk.

Een ander verschil tussen de normale editie en de Focus Fitness Fox 5 iplus, is het verschil in kleur.

Daarnaast zijn er nog wat kleine verschilletjes tussen de apparaten. De iplus crosstrainer heeft net wat luxere en vernieuwde gebruiksgemakken.

Of het de 50 euro extra waard is? Hoewel ik geen groot fan van virtueel trainen met applicaties ben, is dat het wel waard.

Aangezien een crosstrainer een investering is die járen lang meegaat, betaal ik graag 50 euro extra voor meer gebruiksgemak.

Als het goed is zul je namelijk vele uurtjes door gaan brengen op de crosstrainer, die extra functies en gemakken zijn die 5 tientjes wat mij betreft dan wel waard. 😉

Focus Fitness Fox 5 iplus Review

Nu je weet wat de Fox 5 iplus uniek maakt ten opzichte van z’n voorganger, is het tijd om de eigenschappen van dit apparaat nader toe te lichten en te beoordelen.

Sporten op de Fox 5 iplus

Het belangrijkste is uiteraard het trainen op een crosstrainer. Een apparaat kan er namelijk nog zo mooit uitzien, als je er niet ”lekker op kunt trainen”, houdt het wat mij betreft al op.

Een crosstrainer waarbij het trainen erop te wensen overlaat, is wat mij betreft een miskoop.

Één van de belangrijkste aspecten, wat de kwaliteit en het comfort van je training grotendeels zal bepalen, is de lengtepas van de crosstrainer.

Dit betekent simpelweg de lengte van de ”stappen” die je zet.

De Fox 5 iplus heeft een lengtepas van 47 cm. Dat is wat mij betreft een erg fijne lengte en maakt comfortabel en effectief trainen dan ook goed mogelijk.

Bovendien is de lengtepas verstelbaar naar jouw eigen wens, waardoor je het precies goed kunt afstellen aan de hand van jouw lichaamslengte en voorkeuren.

Als je dus nog niet veel ervaring hebt met een crosstrainer, kun je voor jezelf uittesten wat jij het fijnste vindt.

De lengtepas is overigens niet het enige wat het comfort van ’t sporten op de Focus Fitness Fox 5 iplus bepaald.

Er zijn namelijk nog meer aspecten die hier een rol in spelen, welke we hieronder bespreken.

Lees hier meer gebruikservaringen over dit toestel >>

Nooit meer vervelen tijdens het sporten

Vroeger kon sporten op een apparaat nog wel eens saai zijn. Veel mensen zagen er dan ook tegenop om hun sportkleding aan te moeten trekken, plaats te nemen op het toestel en vervolgens een tijd lang voor zich uit te moeten staren.

iplus-scherm

Tegenwoordig leven we echter in de luxe dat dit niet meer nodig is. Je kunt jezelf namelijk prima vermaken met je favoriete vermaak.

En dan heb ik het niet eens over muziek luisteren met oortjes of een koptelefoon.

Nee, dan heb ik het over TV kijken. Met behulp van de handige wieltjes aan de voorkant van de Focus Fitness Fox 5 iplus kun je de crosstrainer namelijk eenvoudig verplaatsen en bijvoorbeeld voor je tv neerzetten.

Maar het is ook mogelijk om een serie of film te bekijken via jouw tablet of telefoon. Deze kun je op de tablet houder leggen.

Er is vanaf nu dus echt geen reden meer om jezelf te vervelen tijdens een workout!

Verfijnde handgrepen

Bij een crosstrainer zijn goede handgrepen van grote waarde. De Focus Fitness Fox 5 iplus heeft vernieuwde handgrepen.

Je kunt deze beetpakken op maar liefst 7 verschillende plekken. Op deze manier kan iedereen wel een fijne positie voor de armen vinden en de training stukken leuker en effectiever maken.

Ook kun je de focus op verschillende spiergroepen verleggen. Door de handgrepen bijvoorbeeld hoger beet te pakken, spreek je jouw schouders weer meer aan.


Voetpedalen met extra veel comfort

Ook de voetpedalen zijn vernieuwd en voorzien van extra dikke ”cushion pads”. Hiermee worden kussentjes bedoeld die een verende werking hebben.

cushion-pads

Op een crosstrainer heb je eigenlijk al nauwlijks tot geen schokbelasting, maar met deze kussentjes op de voetpedalen wordt dat nóg minder.

Bovendien is een ander voordeel dat deze verende werking er voor zorgt dat je je kuitspieren net wat meer meetraint dan dat je normaal gesproken zou doen. Win-win dus!

Constructie van de Focus Fitness Fox 5 iplus

Een goede constructie is belangrijk bij een fitnessapparaat, zo ook bij een crosstrainer.

Wanneer we kijken naar de constructie van de Focus Fitness Fox 5 iplus, kunnen we concluderen dat deze er stevig uitziet.

Maar is de crosstrainer dan ook echt stevig en stabiel? Jazeker, het bewijs hiervoor is namelijk de maximale belastbaarheid van maar liefst 150 kg.

Dit is echt ongekend voor een crosstrainer van deze prijs. Meestal zijn het alleen de professionele crosstrainers die over dit soort indrukwekkende eigenschappen beschikken.

Ervaringen en reviews van gebruikers

Omdat je vaak niet in staat bent om een crosstrainer uitvoerig fysiek uit te testen, ben je vaak aangewezen op de reviews en ervaringen van gebruikers die jou voorgingen.

Mensen die de Fox 5 iplus al gekocht hebben kunnen jou dan ook het beste vertellen of het apparaat een goede koop is.

Wanneer je zoekt naar reviews kun je hier verschillende van vinden. Je kunt bijvoorbeeld terecht op deze officiële productpagina, waar tal van ervaringen zijn te lezen.

Ook op de productpagina op bol.com staan er op dit moment 15 reviews van gebruikers.

Hoeveel kost de crosstrainer?

Op het moment van schrijven ligt de adviesprijs van de Fox 5 iplus rond de 800 euro.

Qua prijs valt de crosstrainer dan ook in het middensegment. Het is niet ’t aller goedkoopste apparaat voor thuisgebruik, maar ook zéker niet de duurste.

Of het de prijs echt waard is, lees je hieronder:

Oordeel: Focus Fitness Fox 5 iplus kopen of niet?

fox-5-iplus-reviews

De grote vraag is natuurlijk of de Fox 5 iplus het kopen wel écht waard is.

Als je mijn hele review hebt gelezen, dan kun je misschien wel concluderen dat ik vrij goed te spreken ben over deze crosstrainer.

Het is voorzien van veel gebruiksgemakken, je kunt er goed en veilig op trainen en is zeer zwaar te belasten.

Bovendien kun je er op trainen met behulp van applicaties, wat lang niet op elke crosstrainer mogelijk is.

De Fox 5 iplus is wat mij betreft het kopen dan ook zeker waard.

Ben je op zoek naar de beste huidige prijs? Let dan even goed op. Er zijn namelijk meerdere winkels die dit apparaat aanbieden. De prijzen kunnen daardoor nog wel eens verschillen.

Klik daarom even op de blauwe knop hieronder, zodat je niet teveel betaald:
Relevante pagina’s:


Heb je nog vragen over deze crosstrainer, of wil je zelf bepaalde ervaringen of bevindingen delen? Laat dan even een reactie achter onder dit artikel!0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *