Dun lichaam met dikke buik? Zo los je het op

Laatst bijgewerkt door Casper op mei 16, 2021

dun-lichaam-dikke-buik
dun-lichaam-dikke-buik

Heb je een dun lichaam maar een dikke buik en wil je hiervan af? Dan sta je voor een mooie uitdaging. Hoewel het lastig kan zijn om van een dikke buik af te komen, is het niet onmogelijk. Dus lees snel verder voor tips en trucs.

Een dun lichaam met dikke buik

Het eerste dat je moet weten is dat buikspieroefeningen en cardio je niet zullen helpen. Ook is het onmogelijk om alleen buikvet te verbranden. Feitelijk is het alles of niets als het aankomt op vetverbranding.

En als jij van je dikke buik af wilt komen, dan kies je voor alles. Dat houdt in dat je én aan krachttraining zal moeten doen én op je eten moet letten.

Waarom krachttraining?

Bij krachttraining ontwikkel je jouw spieren. Je spiermassa vergroten helpt om je stofwisseling te verhogen. Zelfs als je slaapt verbruik je meer calorieën als je meer spiermassa hebt.

En hoewel plaatselijk afvallen een mythe is, helpt meer spiermassa wel bij vetverbranding. Niet alleen op je buik maar over je gehele lichaam.

Waarom op je eten letten?

Ieder pondje gaat door het mondje is natuurlijk een enorm cliché. Helaas zit er wel een kern van waarheid in.

Als je langere tijd meer calorieën eet dan dat je verbrandt, dan wordt je te dik. En niet alleen op je buik.

Toch ligt het wel heel sterk aan het soort eten dat je naar binnen werkt. Een dun lichaam met een dikke buik ontstaat echter niet alleen door teveel eten of drinken.

Waarom een dun lichaam en toch een dikke buik?

Waarschijnlijk begrijp je heel goed dat ieder lichaam anders is. Het ligt dan ook voor de hand dat dit ook geldt voor de vetopslag. Dit is de plaats waar jouw lichaamsvet zich ophoopt.

Bij jongere vrouwen is dit meestal rond de benen, heupen en billen. Bij mannen en bij vrouwen rond de overgang, is dit vaak rond de buik. Dit heeft allemaal een reden, waarover meer hieronder.

Dikke buik en hormonen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom iemand een dun lichaam heeft met een dikke buik. Eén van die redenen heeft te maken met je hormonen. En dan vooral het hormoon cortisol.

Hoewel je lichaam dit hormoon nodig heeft om goed te kunnen functioneren, kan teveel cortisol een dikke buik veroorzaken.

Oorzaken van verhoogde cortisol afgifte

Stress zorgt voor een verhoogde cortisol afgifte. Er zijn echter ook andere oorzaken:

Teveel suikers en snelle koolhydraten

Snelle koolhydraten en suikers vind je onder andere in snoep, frisdrank, witte pasta, witte rijst, honing enzovoorts.

Als je korte, lichamelijke topprestatie moet leveren dan kan dit nuttig zijn. Als je een dun lichaam hebt en een dikke buik, dan wil je dit echter zoveel mogelijk vermijden.

Ouder worden

Oudere mannen maken minder testosteron aan en oudere vrouwen minder oestrogeen. Cortisol wordt mede hierdoor meer afgegeven. Dit zorgt er onder andere voor dat vetopslag voornamelijk op de buik plaatsvindt.

Zo kun je van een dun lichaam met een dikke buik af komen

Om van een dikke buik af te komen kun je het beste verschillende oorzaken tegelijkertijd aanpakken.

Allereerst zorg je ervoor dat je zo min mogelijk stress hebt. Dus voldoende slaap nemen, regelmatig ontspannen en verstandig trainen. Een goede training hoeft echt geen uren te duren. Gewoon rustig opbouwen en consistent volhouden.

Vervolgens let je op je eten. Zo min mogelijk suikers en geen snelle koolhydraten meer. Kies voor volkoren producten en eet rustig en geconcentreerd.

Drink geen suikerhoudende dranken, maar vooral veel water. En heb vooral geduld. Een dikke buik op een slank lichaam, is niet binnen een maand weg. Dit kan echt wel even duren. Maar houd vol, dan lukt het je vast!

Wil je direct goed beginnen en ontdekken hoe jij jouw lichaam kan transformeren? Download dan even de Gratis Droog Trainen Kick-start:

Tijdelijk Gratis: de Droog Trainen Kick-start

Klik hieronder om direct je Gratis download te claimen:

droogtrainen-cover-man-vrouw-covers

💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Gezondheid

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *