Dumbbells bij Decathlon kopen – Domyos halters & gewichten

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 21, 2023

domyos gewichten van decathlon
domyos gewichten van decathlon

Wil je dumbbells of andere gewichten bij Decathlon kopen? Decathlon biedt verschillende soorten gewichten aan; van dumbbells tot aan halterschijven, barbells en kettlebells.

Er zijn zelfs complete haltersets te verkrijgen. Vrijwel alle gewichten zijn van het huismerk Domyos. Maar welke kan ik nou het beste kiezen? En zijn Decathlon dumbbells überhaupt wel van degelijke kwaliteit?

Het antwoord vind je op deze pagina. Lees snel verder!

Halters aanschaffen bij Decathlon? Het aanbod vergeleken

Met halters bedoelen we de losse gewichtsstangen. Deze zijn er zowel in korte als in lange variant.

De langere variant noemen we ook wel de barbell en de kortere variant noemen we ook wel dumbbells.

Maar daarnaast zijn er nog meer soorten gewichten om mee te trainen. En Decathlon heeft vrijwel alles in huis. Hieronder vind je het volledige aanbod:

Vaste dumbbells

biceps-trainen-dumbbell

Allereerst zijn er vaste dumbbells. Hiermee bedoelen we korte halters waarbij je het gewicht niet kunt verstellen. Het voordeel hiervan is dat je geen tijd kwijt bent met het bevestigen van de halterschijven.

Het nadeel is dat je voor ieder gewicht één set dumbbells moet kopen indien je met meerdere gewichten wilt trainen.

Decathlon heeft wat lichtere gewichtjes, voor de absolute beginner. Van 1 t/m 5 kilo.

Wat betreft de wat zwaardere gewichten biedt Decathlon zogenoemde Hex dumbbells aan. Deze kenmerken zich aan het zeshoekige ontwerp.

Het opstapelen en opruimen wordt daardoor gemakkelijker en ook ligt zo’n gewicht stabieler op de grond. De gewichten hiervan lopen momenteel op tot 22,5 kg.

Bekijk hier het aanbod >>

Verstelbare dumbbells

verstelbare-gewichten-voor-beginners

Verder zijn er verstelbare dumbbells. Hierbij kun je het gewicht van de korte halterstangen zelf instellen. Het enige wat je namelijk moet doen zijn de halterschijven naar keus eraan hangen.

Het voordeel hiervan is dat je vaak voordeliger uit bent, omdat je niet voor ieder gewicht één paar dumbbells hoeft te kopen.

Verder is het een voordeel dat het je enorm veel ruimte bespaard. De halterschijven kun je namelijk los opstapelen, waardoor je niet veel ruimte kwijt bent.

Bij Decathlon kun je kant-en-klare Domyos dumbbell sets kopen, waar je een koffertje bij geleverd krijgt. Dankzij dit koffertje neem je het overal mee naartoe.

Ook kun je de schijven en halters los van elkaar aanschaffen. Mocht je halterschijven willen combineren met Decathlon halters, let er dan op dat de diameter van de schijven en halter beiden 28 mm zijn.

Bekijk hier het aanbod >>

Halterset

halterset-voor-thuis

Wil jij het meteen goed aanpakken en thuis werken aan je kracht en spiermassa? Dan is een Decathlon halterset van Domyos wellicht een goede keus.

Waar bestaat zo’n set uit?

Bij deze halterset krijg je 2 verstelbare dumbbells en 1 halterstang. Daarnaast ontvang je ook nog eens 80 kg aan halterschijven.

In totaal bestaat de set uit 20 schijven met verschillende gewichten variërend van 1 tot 10 kilo.

De halterschijven zijn van gietijzer, waardoor ze super duurzaam zijn en gemakkelijk tientallen jaren, of zelfs langer meekunnen.

Bekijk hier het aanbod >>

Halterschijven

gewicht-schijven

Gewichtschijven voor aan de halters zijn er ook genoeg bij Decathlon. Deze kun je aanschaffen als set, maar ook kun je ze los kopen.

Doorgaans biedt Decathlon 2 verschillende soorten schijven aan. Enerzijds zijn er de gietijzeren schijven, welke enorm duurzaam in gebruik zijn.

En ook zijn er rubberen schijven, welke ook wel bumper plates worden genoemd. Deze zijn vooral geschikt voor het gooi- en smijtwerk.

Ze zijn bijvoorbeeld populair onder gewichtheffers. Door de rubberen beschermlaag voorkom je hiermee namelijk schade aan de vloer en aan de gewichten.

Bekijk hier het aanbod >>

Kettlebells

fitness-vloer

Tegenwoordig kent vrijwel iedere sportliefhebber de kettlebell wel. Dit gewicht is razend populair onder alle thuissporters.

Zelfs de sportscholen liggen er tegenwoordig vol mee. En dat is natuurlijk niet voor niets. De kettlebell is enorm functioneel en maakt erg veel verschillende oefeningen mogelijk.

Er zijn Domyos kettlebells te verkrijgen met verschillende gewichten, variërend van 4 t/m 24 kilo. Zo zit er voor elk wat wils bij en kan iedereen volledig op zijn of haar eigen niveau trainen.

Bekijk hier het aanbod >>

Overige

Voor de rest is er nog het overige trainingsmateriaal dat Decathlon aanbiedt in de categorie gewichten.

Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan enkelgewichtjes, welke bijvoorbeeld van pas komen bij het hardlopen of bij buikspieroefeningen.

Ook kun je gewichtsvesten kopen, welke vooral gebruikt worden bij het trainen met het eigen lichaamsgewicht.

En dat was nog niet eens alles, de keuze is enorm. Neem zelf maar eens een kijkje in de webshop voor het huidige aanbod.Zijn Decathlon dumbbells het kopen waard?

dumbbells-decathlon

Wanneer je nieuwe dumbbells koopt wil je natuurlijk dat je een duurzame aankoop doet. Ik heb zelf jaren geleden gewichten gekocht bij Decathlon en kan daarom de kwaliteit goed beoordelen.

Ik ben er zelf erg tevreden mee. Ze doen gewoon wat ze moeten doen en zijn nog altijd in goede staat. Er is zelfs geen enkele vorm van roest te bekennen op de schijven en de halters.

En dat terwijl ik ze wel in een vochtige ruimte had liggen.

In het begin twijfelde ik nog een beetje, aangezien de dumbbells mij wel erg goedkoop leken. In ieder geval vergeleken met de andere webshops.

Maar wat bleek, de kwaliteit is dus gewoon dik in orde en minstens net zo goed als de duurdere webshops. Een dikke aanrader dus.

In het filmpje hieronder laat ik je zien welke gewichten voor thuis ik zoal gebruik en waar je op moet letten. Hier zitten ook de Decathlon dumbbells tussen.

Wat kan ik trainen met halters?

Met halters kun je in iedere spiergroep trainen. Van je bovenlichaam tot je onderlichaam.

Mocht je meer trainingsmogelijkheden willen, dan raad ik je aan om ook een trainingsbankje erbij te kopen.

Waarom? Omdat je jouw trainingsmogelijkheden op die manier enorm vergroot. Veel oefeningen voer je namelijk liggend of zittend uit.

Om dit op een veilige manier te kunnen doen en je spieren tevens gericht aan te spreken, is zo’n bankje zeer gewenst.

Ook hiervoor kun je overigens bij Decathlon terecht. Er zijn namelijk goede Domyos fitnessbankjes te verkrijgen.

Mocht je wat inspiratie nodig hebben wat betreft goede oefeningen voor thuis, bekijk dan hier de beste halter oefeningen voor beginners.


💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *