Gewichten kopen bij de Kruidvat: doen of niet?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 13, 2023

gewichtjes kruidvat 1 tot 3 kg
gewichtjes kruidvat 1 tot 3 kg

Als je thuis wilt gaan sporten dan kun je dat natuurlijk met je eigen lichaamsgewicht doen. Nog beter is echter om hier gewichten voor te gebruiken.

In dit artikel gaan we het specifiek hebben over de gewichten van de Kruidvat. Verkoopt deze winkel gewichtjes en zo ja, wat voor soort?

Zijn de gewichten van de Kruidvat überhaupt wel een aanrader? En wat zijn de eventuele alternatieven die je hebt? In dit artikel komt je er allemaal achter.

Gewichten bij de Kruidvat kopen: doen of niet?

Laten we maar direct met de deur in huis vallen: zijn de Kruidvat dumbbells een aanrader of een afrader?

Eigenlijk kunnen we deze vraag niet zo eenduidig beantwoorden. Het is namelijk vooral afhankelijk van waar jij naar op zoek bent.

Heb je bijvoorbeeld al een idee waar je de gewichten voor gaat gebruiken?

Als het jouw doel is om bijvoorbeeld sterker te worden, is het goed om te weten dat het effect minimaal zal zijn met de meeste oefeningen.

Als we naar het aanbod bij de Kruidvat kijken, zien we namelijk gewichten van 1, 2 en 3 kilo.

Hoewel dit soort dumbbells jou zeker kunnen ondersteunen tijdens een workout, zal het niet erg veel zoden aan de dijk zetten als je daadwerkelijk sterker wilt worden.

Ook als jij af wilt vallen kun je toch echt beter met net wat zwaardere gewichten gaan trainen, ook als beginner.

Bovendien raad ik aan om te trainen met verstelbare gewichten. Waarom? Omdat je het gewicht hierbij zelf kunt verstellen.

Daardoor hoef je niet voor ieder gewicht een apart paar dumbbells aan te schaffen. Nee, je bepaald dan namelijk zelf of je met 1, 2, 3 of wel 10 kilo traint.

Over de gewichtjes van de Kruidvat

gewichten-kruidvat

De Kruidvat gewichten zijn er momenteel in 3 verschillende soorten:

  • 2x 1 kg
  • 2 kg
  • 3 kg

Let dus goed op: als jij bijvoorbeeld wilt trainen met twee gewichten van 3 kg, moet je deze los aanschaffen.

De gewichten zijn overigens van het merk MKBM. Dit merk is van Fajah Lourens, die tegenwoordig door het leven gaat als een fitnessgoeroe.

Naast gewichten verkoopt MKBM ook verschillende soorten supplementen, waaronder er ook een aantal bij de Kruidvat te verkrijgen zijn.

Bij zulke lichte gewichten maakt het merk overigens weinig uit, omdat er qua kwaliteit niet erg veel mis kan gaan.

Of je nu Action halters, Decathlon gewichten of Kruidvat halters koopt, het is eigenlijk om het even.

Online bestellen of kopen in de winkel?

De gewichtjes kun je online bestellen of in de fysieke winkel kopen. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat.

In de winkels moet je er wel rekening mee houden dat niet iedere vestiging de dumbbells op voorraad heeft, dit zou je dan ook zelf even uit moeten zoeken.

Overige sportartikelen bij Kruidvat

Het is eigenlijk vrij bijzonder dat er halters bij de Kruidvat te verkrijgen zijn, aangezien de winkel normaal gesproken nauwelijks tot geen fitnessmateriaal aanbiedt.

Voor de rest hoef je dan ook weinig te verwachten van de winkel op het gebied van trainingsmateriaal.

Qua supplementen kun je overigens wel weer prima bij deze winkel terecht. Zoals je misschien wel weet heeft de Kruidvat een groot aanbod aan vitamine supplementen. Ook zijn er Kruidvat vetverbranders en Kruidvat slaappillen die erg populair zijn.

Goede alternatieven

We kunnen concluderen dat gewichten kopen bij de Kruidvat wellicht niet de meest verstandige keuze is, als jij echt effectief wilt trainen.

Wil je met hele lichte weerstand trainen? Dan kun je de halters wel overwegen.

Echter gaat onze voorkeur dus uit naar ietwat zwaardere gewichten, of in elk geval gewichten waarbij jij zelf het gewicht in kunt stellen.

Dit is veel handiger, omdat het ruimte bespaard en op den duur goedkoper is.

Ben je benieuwd naar de beste alternatieven qua gewichten? Bekijk dan eens ons artikel ”beste gewichten voor thuis”, of klik op de knop hieronder voor een groot aanbod.Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *