Slaappillen Kruidvat | Wat is het aanbod & alternatieven

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op oktober 26, 2023

Alles over slaappillen van Kruidvat
Alles over slaappillen van Kruidvat

Slaap is een van onze primaire levensbehoeften. Een moment van ontspanning voor lichaam en geest. Met een goede nachtrust herstel je van alle stress en inspanningen van de dag. 

Helaas hebben heel veel mensen moeite om in slaap te vallen. Jij ook?

Slaappillen van Kruidvat kunnen je hierbij helpen. 

Benieuwd welke slaappillen Kruidvat verkoopt en of ze (goed) werken? Dat onderzoeken we in dit artikel.

Wat voor slaappillen verkoopt Kruidvat?

Je vindt niet alleen vitaminen, afslankproducten en shakes bij Kruidvat, maar ook diverse soorten slaappillen. Allemaal met een net iets andere werking of sterkte

Je kunt kiezen voor pillen met één werkzame stof, zoals melatonine of valeriaan. Of voor een mix hiervan. 

Daarnaast verkoopt Kruidvat zowel A-merk slaapmiddelen als Kruidvat slaappillen van haar huismerk. We zetten de verschillende soorten slaapsupplementen voor je op een rij.

Melatonine Kruidvat

Melatonine pillen

Melatonine is een hormoon dat van nature door je lichaam wordt geproduceerd. Hierdoor word je bijvoorbeeld sneller slaperig als het donker wordt.

Melatoninesupplementen kunnen je helpen om in slaap te vallen als dat niet vanzelf lukt. 

De melatonine van Kruidvat is er in verschillende soorten. Zo heb je pilletjes met een lage dosering en Kruidvat slaappillen die extra sterk zijn.

Melatonine wordt ook verkocht onder de naam melatomatine. Het is echter exact dezelfde stof. Melatomatine is de officiële naam van synthetische melatonine.

Valeriaan Kruidvat

Valeriaan pillen

Je kunt ook valeriaan pillen bij Kruidvat kopen. Valeriaan is een natuurlijk kruid dat ontspanning en rust bevordert. Het wordt bij Kruidvat verkocht als valeriaan tabletten, maar ook onder de naam “Nachtrust”. 

Ook van valeriaan zijn verschillende merken en doseringen verkrijgbaar. Het werkt niet alleen goed voor het in slaap vallen, maar dienen ook als anti stress pillen en ze helpen tegen angst. 

Temazepam Kruidvat

temazepam slaaptabletten

Als je Temazepam bij Kruidvat zoekt, zul je helaas geen geluk hebben. Dit slaapmiddel valt onder de benzodiazepinen en is alleen op recept verkrijgbaar bij de apotheek. 

Belangrijk om te weten, is dat dit soort middelen vrij heftig zijn en bijwerkingen kunnen hebben. 

Zo kun je er bij regelmatig gebruik afhankelijk van worden. In sommige gevallen mag je niet autorijden als je Temazepam gebruikt.

Werken slaappillen van Kruidvat echt?

Slaapmedicatie ontspanning

Als je dit artikel leest wil je natuurlijk graag weten of Kruidvat slaappillen ook echt werken.

Er is veel onderzoek naar de werkzaamheid van slaappillen gedaan. Niet alleen naar de ervaringen met slaappillen van Kruidvat, maar ook naar die van A-merken en slaappillen van Etos. 

A-merken bevatten vaak een hogere dosering dan huismerk slaappillen en zijn dus krachtiger. Hier hangt echter wel een prijskaartje aan.

Wij raden altijd aan om voor kwaliteit te gaan, maar het is aan jou om deze afweging te maken.

Het is in elk geval voldoende bewezen dat melatonine helpt bij het verbeteren van je slaapkwaliteit. Hetzelfde geldt voor valeriaan. 

Let wel altijd goed op de dosering en raadpleeg je dokter als je niet zeker bent van je zaak.

Dus zijn ze het kopen waard?

Natuurlijk zijn er betere slaappillen te koop. A-merken gebruiken meestal ingrediënten van een hogere kwaliteit. Bovendien zijn de beste slaappillen vaak sterker.

Maar het verschil zit hem voornamelijk in de prijs. 

Slaappillen van het Kruidvat huismerk zijn namelijk tot wel 5x goedkoper! Met zo’n lage prijs is het sowieso de moeite waard om ze eens te proberen, toch?

Alternatieven

Wil je het liever zonder slaappillen proberen? Of ervoor zorgen dat je slaappillen optimaal werken?

Deze tips helpen je hierbij:

  • Zorg voor een regelmatig slaapritme;
  • Vermijd cafeïne en alcohol al vanaf de namiddag;
  • Kijk niet te lang op je smartphone voordat je gaat slapen;
  • Probeer ontspanningstechnieken, zoals meditatie of ademhalingsoefeningen;
  • Sport niet vlak voor het slapengaan;
  • Drink een kopje kamillethee na het avondeten.

Naast slaappillen van Kruidvat zijn er natuurlijk ook alternatieven, zoals slaappillen van Etos of andere drogisterijen.

De werking van deze huismerk slaappillen met melatonine en valeriaan, komt meestal aardig overeen. 

Veelgestelde vragen

Wat zijn slaappillen en hoe werken ze? 

Slaappillen worden gebruikt om mensen te helpen in slaap te vallen en om de kwaliteit van hun slaap te verbeteren. Ze werken door het centrale zenuwstelsel te ontspannen en de activiteit van bepaalde chemische stoffen in de hersenen te verminderen. Hierdoor wordt het makkelijker om in slaap te vallen.

Wanneer moet ik slaappillen gebruiken? 

Gebruik alleen slaappillen als je moeite hebt om in slaap te vallen of om momenten van wakker zijn tijdens de nacht te voorkomen. Slaappillen zijn geen oplossing voor chronische slaapproblemen, aangezien ze kunnen leiden tot afhankelijkheid en een verstoord slaapritme.Misschien ook interessant:

Categorieën: Supplementen

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

1 reactie

Linda · februari 18, 2023 op 9:33 pm

Kruitvat nachtrust werkt dus echt niet. Je mag er max 2 per dag nou al neem je er 10 gebeurt er nog niks. En ze stinken enorm naar mest. Dus geen aanrader beter iets meer uitgeven of recept bij de huisarts vragen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *