Droomsap kopen? Ontdek de Ervaringen & Bijwerkingen (Review)

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op oktober 22, 2023

Review Droomsap
Review Droomsap

Heb je weleens gehoord van droomsap? Het is een middel waardoor je beter kunt slapen. In deze review gaan we onderzoeken of het de moeite waard is om droomsap te kopen.

Ook zoomen we in op de voordelen, de bijwerkingen en de ervaringen van klanten met dit product. 

Na afloop van dit artikel weet jij wat je te doen staat: droomsap kopen, of juist niet.

Wat is Droomsap precies?

Droomsap verpakkingen

Droomsap is een kalmeringsmiddel. Het bestaat uit 7 biologisch geteelde kruiden, natuurlijke bijenhoning en een beetje doxylamine

Men gebruikt het in plaats van slaappillen. Droomsap is namelijk een drankje, wat gemakkelijker in te nemen is. 

Deze unieke combinatie heeft een slaap opwekkend effect, waardoor je gemakkelijker in slaap valt en ook beter doorslaapt.

Je kunt het drankje online bestellen in verschillende formaten. Het is ook mogelijk om een proefverpakking te bestellen. Dan kun je het eerst een keer proberen.

De ingrediënten

Droomsap biologische ingredienten

Maar wat zijn nu de exacte ingrediënten van Droomsap? Dat hebben we ook even opgezocht.

Zoals hierboven vermeld zitten er 7 kruiden in. Deze werken allemaal rustgevend en zijn door experts samengesteld. Het betreft haver, maretak, meidoorn, hop, paardenkastanje, slaapmutsje en passiflora.

Verder zit er 17% natuurlijke honing in, 3,26mg doxylamine, en ook citroenzuur, plantaardige glycerine, sirupus simplex, tragacanth, vanille, kaliumsorbaat en 3% alcohol.

Werkt het echt?

De ingrediënten klinken veelbelovend. Maar werkt Droomsap echt? Dat is de vraag die je graag beantwoord ziet.

In principe is de werking effectief. De vraag is alleen of je per se dit middel zou moeten nemen. 

Net zoals bij rustgevende pillen, zorgt een rustgevend sapje voor een vermoeid gevoel. Daardoor val je waarschijnlijk sneller in slaap.

Droomsap ervaringen en reviews

droomsap beter slapen

Klanten vertellen in hun online Droomsap ervaringen interessante dingen. Mensen die eerst slaapmedicatie gebruikten, voelen zich bij Droomsap veel beter. 

In plaats van benzodiazepinen nemen zij tegenwoordig een beetje Droomsap voor het slapengaan. Het effect is goed en het product doet wat het belooft

Daardoor vallen mensen inderdaad vaker sneller in slaap. Ook na stressvolle dagen en momenten van piekeren. Je hebt ook maar een klein beetje nodig om beter te slapen.

In veel reviews is te lezen dat mensen er niet duf of suf van worden. De mogelijke bijwerkingen die op de website van Droomsap vermeld worden, treden dus lang niet bij iedereen op.

Wel moet erbij gezegd worden dat je Droomsap beter niet te lang achter elkaar kunt gebruiken. Veel klanten vinden dat teleurstellend, omdat zij juist met dit middel goed kunnen slapen. 

Maar als het lichaam went aan de ingrediënten, heeft het naar verwachting uiteindelijk geen effect meer. Daarom is voorzichtigheid geboden bij het gebruik van dit middel.

Waar te koop: Kruidvat, Etos of andere verkooppunten?

Wil je Droomsap kopen, weet dan dat dit niet overal kan. Zoektermen zoals Droomsap Kruidvat en Droomsap Etos worden veel gebruikt, maar leveren niets op. 

Je kunt bij die winkels wel andere supplementen kopen voor de nacht, maar geen Droomsap.

De Droomsap verkooppunten zijn namelijk beperkt. Je kunt het niet eens in Nederland kopen. Waar het dan te koop is? Bij een Belgische webshop.

Een eventuele aanbieding scoren is dan ook alleen op die website mogelijk. 

Is Droomsap verboden?

Nog zo’n veel gestelde vraag op het internet, is of Droomsap verboden is. Het is namelijk niet in Nederland verkrijgbaar.

Waarom is dat zo?

Dat is omdat er in Nederland geen handelsvergunning is voor producten die doxylamine bevatten. En dat is één van de ingrediënten in Droomsap.

Op Dromenwinkel.com wordt aangegeven dat Nederlanders dit supplement wel gewoon mogen bestellen voor eigen gebruik. 

Het is uiteraard aan jou om te besluiten of Droomsap bestellen goed voelt of dat je het liever niet doet.

Het middel bestellen en vervolgens doorverkopen is in Nederland verboden. 

Zijn er bijwerkingen?

Bijwerkingen slaapmedicatie sufheid

In enkele gevallen wordt Droomsap door de Belgische webshop afgeraden. Bijvoorbeeld bij gevoeligheid of een allergie voor één of meerdere ingrediënten. Maar ook wanneer je een antidepressivum slikt. 

Je kunt dan last krijgen van een duf gevoel, een droge mond, droge ogen, hartkloppingen of veel dromen.

Het is ook mogelijk dat je duizelig en/of traag wordt. Je coördinatievermogen kan afnemen, pupillen kunnen verwijden en je kunt hoofdpijn, constipatie en/of urineretentie krijgen. 

Merk je één of meerdere van deze bijwerkingen op? Stop dan direct met het gebruik van Droomsap en raadpleeg een arts.

Deze mensen moeten opletten

Er is voorzichtigheid geboden in het geval van:

 • Autorijden of het bedienen van machines
 • Glaucoom
 • Gezwelvorming in het bijniermerg
 • Acute alcoholvergiftiging
 • Prostaatvergroting
 • Slaapapneu
 • Acute astma
 • Epilepsie
 • Chronische astma/bronchitis
 • Hoge bloeddruk
 • Beschadiging van het hart
 • Beperkte leverfunctie
 • Gebruik van antidepressiva of andere slaapmedicatie
 • Reflux oesophagitis

Neem altijd contact op met je huisarts of de apotheek als je Droomsap wilt gebruiken in combinatie met andere medicijnen of supplementen.

Deze mensen moeten het niet nemen

Als je een antidepressivum slikt, allergie hebt of gevoelig bent, is Droomsap niets voor jou.

Ben je zwanger, geef je borstvoeding of ben je jonger dan 12 jaar? Ook dan wordt het gebruik van Droomsap afgeraden. 

Weet ook dat je hoofdpijn kunt krijgen wanneer je het tegelijkertijd met St. Janskruid neemt.

De juiste dosering

Droomsap dosering

Droomsap moet gebruikt worden volgens het advies op de bijsluiter en website. 

Dat betekent dat volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar een dosis van 2ml mogen nemen. Doe dit een uur tot half uur voor het slapengaan.

Schud het flesje wel eerst goed en maak gebruik van de bijgeleverde maatlepel. Ga daarna naar bed en zorg dat je 7 tot 8 uur kunt slapen.

Kan Droomsap gevaarlijk of verslavend zijn?

Op basis van de ingrediënten van Droomsap en de ervaringen die we online hebben gevonden, denken we niet dat Droomsap verslavend of gevaarlijk kan zijn.

Het enige ingrediënt waar wij onze vraagtekens bij zetten, is doxylamine. Dat komt doordat het in Nederland niet volledig geaccepteerd wordt als handelswaar.

Echter zit er maar een lage dosering doxylamine in Droomsap.

Er zijn ook nog geen schadelijk effecten aangetoond van doxylamine. 

Echter raden wij het bij Fitvooralles niet per se aan om Droomsap te gebruiken. Je kunt wat ons betreft beter voor een alternatief kiezen

Zo is het mogelijk om met magnesium je slaap te bevorderen, maar ook met valeriaan pillen of andere homeopathische geneesmiddelen.

Klik hieronder voor de beste alternatieven:
Veelgestelde vragen

Hoelang mag je Droomsap gebruiken?

Je mag Droomsap niet te lang achter elkaar gebruiken. Dan bestaat namelijk de kans dat het effect vermindert. Je lichaam went er dan aan. Het is daarom verstandig om Droomsap slechts 1 tot enkele dagen achter elkaar te gebruiken. Las dan even een pauze in. Controleer ook hoe je nachtrust er in die dagen aan toe is. Misschien heb je na een poosje geen Droomsap meer nodig om toch sneller in slaap te vallen en goed door te slapen. Is dat niet het geval? Dan kun je het eventueel opnieuw nemen.

Is Droomsap hetzelfde als slaapthee?

In principe werken Droomsap en slaapthee hetzelfde. Ze zorgen allebei voor een kalmerende werking in de avond. Toch wordt van slaapthee (maar ook van Droomsap) gedacht dat het placebo-effect hierbij een rol speelt. Deze middelen zouden wellicht niet écht effectief zijn, maar vooral het idee opwekken dat je er beter door slaapt. Alleen al dat idee kan ervoor zorgen dat mensen zich beter ontspannen voor het slapengaan. Het zou dus net zo goed alleen mentaal kunnen werken, in plaats van dat de ingrediënten lichamelijk echt iets teweegbrengen.

Wat doet Droomsap in het lichaam?

De kalmerende kruiden en andere ingrediënten die in Droomsap zitten helpen het lichaam ontspannen. Ze zorgen ervoor dat je ’s avonds sneller moe wordt (slaap opwekkend effect). Daardoor val je sneller in slaap. Ook helpt Droomsap om gedurende de nacht beter door te slapen.


💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Supplementen

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *