Kun je creatine en whey samenvoegen in 1 shake?

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op maart 21, 2024

Creatine & Whey combineren
Creatine & Whey combineren

Ben je regelmatig in de sportschool te vinden? Dan heb je waarschijnlijk creatine en whey in je kast staan.

Fanatieke krachtsporters kunnen tegenwoordig niet meer zonder deze voedingssupplementen. Ze zorgen ervoor dat je beter presteert in de gym en helpen bij het opbouwen van spieren.

Goed om te nemen dus! 

Maar hoe zit het met het combineren van whey en creatine in een shake? Kan dit gewoon of werken de supplementen dan minder goed? Je ontdekt het hier!

Eiwitpoeder en creatine in één shake

Whey en creatine shake

Creatine helpt bij zwaarder liften en meer herhalingen doen, maar ook verbetert het je uithoudingsvermogen tijdens cardio.

Daarnaast gebruik je whey om eenvoudig je eiwitbehoefte te behalen en draagt het bij aan het opbouwen van spieren

Maar kun je creatine in je whey shake toevoegen?

Ja, dit kan! Whey en creatine is zelfs een hele goede combinatie.

Uit dit onderzoek is zelfs gebleken dat je spieren harder groeien wanneer je een shake met creatine drinkt na je training.

Een combinatie van eiwitten en creatine binnen een uur na je work-out zorgt voor het opbouwen van meer spiermassa dan een proteïne shake alleen. Goed nieuws dus!

Hoe kan dit precies?

De combinatie van creatine en whey zorgt voor een sterke toename van de insulinespiegel. En een hogere insulinespiegel na je training zorgt voor meer spiergroei.

Om het vrijstellen van insuline te stimuleren, raden we aan om ook koolhydraten te eten na je training. Denk hierbij bijvoorbeeld aan brood of fruit. 

Bestaan er eiwitshakes met creatine erin?

Beste creatine shake

Je kunt natuurlijk je creatine en whey met de hand mixen, maar het kan nog makkelijker. Er zijn namelijk eiwitshakes verkrijgbaar met creatine erin.

Maar wat is nu de beste eiwitshake? Body & Fit biedt bijvoorbeeld een ultieme eiwitshake mét creatine: de Cocktail.

Dit drankje bevat naast whey en creatine ook BCAA’s en belangrijke vitamines en mineralen. Met deze proteïne shake krijg je alle belangrijke fitness supplementen in één keer binnen. 

Conclusie: creatine en whey samenvoegen of niet?

Wil je whey en creatine in een shake samenvoegen? Dat kan! Maak je geen zorgen over een mindere werking van de supplementen.

Het wordt juist beter! Wil je graag meer spieren opbouwen? Een combinatie van de twee voedingssupplementen bevordert je spiergroei en kan dus helpen bij het behalen van je doelen. 

Het is echter niet noodzakelijk om de sportsupplementen samen te nemen. Ook afzonderlijk doen creatine en whey zijn werk.


💡 Misschien vind je dit ook interessant:


Categorieën: Supplementen

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *