Clubbells – iets voor jou? Training & Beste koop

Laatst bijgewerkt door Casper op april 4, 2021

clubbells
clubbells

(Indian) clubbells zijn een relatief nieuw trainingsmiddel wat door steeds meer mensen wordt erkend als een leuke en goede manier van trainen.

Maar wat is nou precies het nut van deze ‘pegels’ en waar kun je ze het beste kopen? Je leest het in dit artikel.

Wat zijn Clubbells?

clubbell

Toen ik ze voor de eerste keer zag moest ik meteen denken aan bowling kegels. In de functional training wereld worden er steeds weer nieuwe innovatieve manieren van trainen ontdekt. De clubbells zijn hier een mooi voorbeeld van.

Veel mensen waren in het begin nog een beetje sceptisch over deze trainingtools, net zoals dat jaren geleden met kettlebells het geval was. Echter was ik wel positief verrast over de vele voordelen die de clubbells bieden.

Verschillende gewichten

De clubbells zijn gemaakt uit een combinatie van staal en gietijzer. Ze zijn over het algemeen verkrijgbaar in de volgende gewichten: 2, 4, 6, 8, 10 ,12, 15 en 20 kg.

Van sommige merken kun je ze kopen van 0,8 kg en 1,9 kg. Voor beginners is het aangeraden om met een wat lager gewicht te beginnen om het vervolgens rustig op te bouwen. Het is dus handig om meerdere gewichten tot je beschikking te hebben.

Voordelen

Wat maakt deze manier van trainen nou zo goed? Het is vooral een combinatie van de voordelen die je geniet met ’t trainen ermee:

  • Schouders: Voor de schouderspieren is het trainen met de clubbells erg goed, aangezien je ze bij bijna elke mogelijke oefening traint. Naast de kracht die je ermee opbouwt is het ook nog eens goed voor de schouder mobiliteit.
  • Gripkracht: Doordat je de clubbell constant vast moet blijven houden tijdens het zwaaien en bewegen worden je handen en onderarm spieren erg sterk, wat resulteert in een betere gripkracht.
  • Full body workout: Gezien de vele oefeningen die je ermee kunt doen kun je er je hele lichaam mee trainen. Naast je bovenlichaam is het ook mogelijk om je benen sterker te maken met behulp van de clubbells.
  • Nieuwe manier van trainen: Voor de meeste mensen zal deze trainingsvorm nieuw zijn. Dit maakt het dus een leuke nieuwe uitdaging.
  • Lichaam uitdagen: Omdat je lichaam zich weer moet aanpassen aan deze nieuwe trainingsmaterialen zal je opnieuw uitgedaagd worden, zo’n nieuwe impuls zal je fysieke prestaties weer doen bevorderen.
  • Versterken de pezen en gewrichten: Naast de spierkracht zal het ook de pezen en gewrichten aanzienlijk versterken. Genoeg reden om te beginnen dus!
indian-clubbell-trainingIndian clubbells waar kopen?

De indian clubbells zijn vrij zeldzaam en op niet veel webshops te bestellen. Er zijn slechts een paar die ze aanbieden.

Fitness-seller en Gorillasports hebben een uitbreid aanbod, waar je ze los per gewicht kunt bestellen.

Klik hier om het beste aanbod en prijzen te bekijken op gorillasports >>

clubbells-zijkant


Trainen met clubbells

Clubbells zijn met name erg populair onder honkballers, tennissers, golfers en vechtsporters omdat de zwaai beweging goed nabebootst kan worden. Maar ook crossfitters en functional trainers plukken de vruchten van deze trainingen.

Wat de trainingen betreft kun je met de clubbells erg variëren. Vooral voor het swing en zwaai werk komen de clubbells goed tot hun recht, maar eigenlijk kun je er wel bijna elke krachtoefening mee doen die je maar kunt bedenken.

Elke oefening die je ook met dumbbells kunt doen, kan je ook met de indian clubbells uitvoeren.

Het idee erachter is dat je met deze pegels terug gaat naar het idee hoe krachttraining oorspronkelijk is begonnen, deze manier van trainen is dan ook al eeuwen oud en is nu weer helemaal terug van weggeweest.

Ze hebben een bolletje aan de bovenkant wat er voor zorgt dat ze makkelijk beet te houden zijn en door de platte onderkant kun je ze ook gemakkelijk neerzetten.

clubbell-onderkant

Sommige oefeningen zullen in het begin best moeilijk lijken. Maar de meeste mensen beheersen de swing oefeningen redelijk snel na enige oefening.

In de video hieronder zie je een handje vol oefeningen ter inspiratie. om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is met de clubbells.

Bekijk beste kwaliteit Clubbells (gorillasports) >>

Meer trainingsmateriaal

Naast de clubbells bestaat er nog veel meer innovatief trainingsmateriaal waarmee jij je trainingen naar een hoger niveau kunt tillen.

Meer lezen over functional training materiaal? Bekijk dan de volgende artikelen:

Aquabag kopen >>

Bulgarian bag >>

XCO trainer >>

Categorieën: MateriaalTraining

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.