Macebell kopen? Tips, voordelen & beste aanbod

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 6, 2024

tips en voordelen over macebells
tips en voordelen over macebells

De macebell: wanneer je het niet kent zal het er misschien uitzien als een grote drumstick. Of als een misvormde kettlebell..

Echter is dit een zeer functionele trainingstool. En grote kans dat jij na het lezen van dit artikel interesse hebt om een macebell te kopen!

In artikel ontdek je namelijk waarom jij met de macebell zou moeten trainen. Daarnaast bekijk je het beste aanbod.

Wat is een macebell eigenlijk?

macebell-aanbod

De macebell in een langwerpig gewicht met een bolle kop. Het is een functionele trainingstool die wordt gebruikt voor een grote diversiteit aan oefeningen.

Hij wordt met name gebruikt voor draai- en zwaaibewegingen. Echter kun je het ook als een halter gebruiken.

Wanneer je het hebt over een macebell workout zullen de meesten je raar aankijken. Slechts enkele fanatieke sporters zullen weten wat je bedoeld.

Wanneer je de trainingstool voor de eerste keer onder ogen komt zul je wellicht een idee hebben waarvoor het gebruikt kan worden.

Iets met slaan misschien? Komt in de buurt!

Macebell workout

De macebells worden zoals gezegd voornamelijk gebruikt om swing bewegingen te maken. Daarmee train je jouw coördinatie, kracht en stabiliteit.

Er doen zich steeds weer nieuwe invloeden hun intrede in de fitness- en crossfit wereld. Zo zijn de kettlebells bijvoorbeeld enorm populair geworden.

En ook materiaal zoals sledge hammers en autobanden worden gebruikt om functioneel te trainen.

Traditioneel bewegen

Ook aan het ‘traditionele bewegen’ wordt wordt steeds meer aandacht geschonken. Dit is dan ook waarvoor de macebells gebruikt worden.

De excentrieke bewegingsvormen zijn erg functioneel. Dat komt omdat ze niet alleen je fysieke kracht vergroten, maar óók bijdragen aan mentale rust.

Totale controle

macebells-kopen

Wanneer je met de macebell gaat trainen zul je er al gauw achterkomen dat totale controle nodig is tijdens de bewegingen.

In het begin kunnen sommige van deze nog ietwat onwennig aanvoelen, maar hoe vaker je het doet hoe meer controle je krijgt over de macebell.

Dit geeft je een gevoel van totale beheersing. Één klein foutje kan er voor zorgen dat je de controle verliest en dat de beweging mislukt.

Het is dan ook een erg geschikt middel voor iedereen die van een uitdaging houdt en wat nieuws wilt leren.

Fysiek én mentaal trainen

Zoals je hebt kunnen lezen brengen de macebell trainingen niet alleen fysieke voordelen met zich mee, maar ook mentale.

Veel mensen helpt het tot rust te kunnen komen. Het is dan ook een goed alternatief voor bijvoorbeeld yoga oefeningen.

Een multifunctionele tool dus!

Gewichten en formaten

macebell-gewichten

Macebells zijn doorgaans in dezelfde gewichten te verkrijgen als kettlebells. Als beginner is het aangeraden om te beginnen met een licht gewicht.

Maar zodra je de bewegingen en oefeningen door begint te krijgen kun je dit al vrij snel opvoeren om de trainingen zwaarder en effectiever te maken.

De verkrijgbare gewichten zijn:

  • 4 kg
  • 6 kg
  • 8 kg
  • 10 kg
  • 12 kg
  • 16 kg
  • 20 kg
macebell-onderkant

De lengtes van de macebells lopen uiteen. Bij de meeste merken is de tool van 4 kg 102cm lang en neemt de lengte met één of enkele centimeters toe per gewicht.

Macebell kopen? Bekijk de beste!

Heb jij besloten om een macebell te kopen? Dan kun je deze los per gewicht óf per set bestellen.

Net zoals bij dumbbells en ander trainingsmateriaal is het zo dat hoe hoger het gewicht is, hoe meer de macebell kost.

Het aanbod in Nederland is helaas nog vrij gering in vergelijking met andere landen. Maar gelukkig kun je tóch goede macebells verkrijgen.

Hieronder vind je de beste opties:

Lifemaxx Crossmax Macebell

lifemaxx-macebells

Deze macebells zijn gemaakt van ge-poedercoat staal. Bij het handvlak zijn ze voorzien van een knurling zodat je ze gemakkelijk beet kunt houden met goede grip.

Ze zijn los verkrijgbaar van 4 t/m 20 kg of je kunt ze kopen per set. Het gewicht van de macebells is aan de onderkant af te lezen. De Lifemaxx Crossmax macebells zijn van goede en duurzame kwaliteit.Muscle Power Macebell

beste-macebell

De macebells van het kwalitatief goede sportmerk Muscle power zijn ook voorzien van een goede knurling voor de grip. Wat een nadeel is ten opzichte van de Lifemaxx bells is dat het te verkrijgen is in een gewicht van maximaal 10 kg.

Wanneer je echter niet van plan bent om met zware gewichten te gaan trainen zijn deze tools ook een prima optie. Ze zijn gemaakt van metaal en geschikt voor zowel thuisgebruik als voor professioneel gebruik.
Vergelijkbare trainingstools

Hieronder twee vergelijkbare tools waarmee de macebells vaak worden verward.

Indian clubbels

clubbells-zijkant

Vergelijkbaar trainingsmateriaal zijn de Indian Clubbells. Ook deze worden voornamelijk gebruik om swing oefeningen te doen en hebben dan ook erg veel weg van de macebells.

Echter zijn deze tools iets minder veelzijdig op het gebied van allround training vergeleken met de macebells.

Sledge hammer

sledge-hammer

De sledge hammer kan ook gebruikt worden voor soortgelijke trainingen. Echter worden deze meestal ingezet voor het smijtwerk.

De meest voorkomende oefening hiermee is dan ook het slaan op een autoband wat goed is voor kracht en conditie ontwikkeling.

Meer functional training materiaal:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *