Christopeit crosstrainer kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op oktober 3, 2023

christopeit-crosstrainer
christopeit-crosstrainer

De Christopeit crosstrainer is een relatief goedkoop apparaat. In deze review nemen we de Christopeit Sport crosstrainers kritisch onder de loep.

Je komt erachter of dit de ideale crosstrainer voor jou is. Lees snel verder!Welke Christopeit crosstrainers zijn er?

Wanneer men het heeft over een Christopeit Sport crosstrainer, kunnen daar meerdere toestellen mee bedoeld worden.

Het merk heeft namelijk verschillende crosstrainers op de markt gebracht. Bekende toestellen zijn bijvoorbeeld de Ergo CX-6 en CX-7.

Maar ook de CT 3 en CT 5 zijn populaire crosstrainers. Zo nu en dan brengt Christopeit een nieuwe crosstrainer op de markt.

Opvallend is dat vrijwel alle crosstrainers van dit merk veel op elkaar lijken. Zowel qua uiterlijk, prijzen en specificaties doen ze niet veel voor elkaar onder.

Over de Christopeit crosstrainers

Het valt niet altijd mee om een goede crosstrainer voor in huis te vinden. Enerzijds wil je een kwalitatief goede crosstrainer, maar anderzijds wil je hier ook niet de hoofdprijs voor betalen.

Als jij op zoek bent naar een relatief goedkope crosstrainer, kom je al gauw uit bij de crosstrainers van Christopeit sport.

Maar is het wel zo verstandig om een Christopeit crosstrainer te kopen? Of kun je toch echt beter op zoek gaan naar een andere optie?

Lees snel verder en je komt er in deze review achter!

Degelijke Duitse kwaliteit

christopeit-crosstrainer-ct

Christopeit Sport is een Duits merk. In Nederland staat het doorgaans bekend als een relatief goedkoop merk, waar veel mensen snel argwaan bij krijgen.

In Duitsland is dat echter anders. Hier is dit één van de populairdere crosstrainers voor thuisgebruik.

Een tijd terug werd er zelfs een Christopeit crosstrainer uitgeroepen tot de beste koop van de Duitse consumentenbond. Een mooie prestatie. Echter zegt dat natuurlijk niet alles.

Wat wel opvallend is, is dat apparatuur van Duitse makelij toch altijd wel voorzien is van hele degelijke kwaliteit.

Dat geldt zowel bij auto’s en fietsen, maar dus ook bij crosstrainers. Een ander bekend Duits merk is Kettler. De Kettler crosstrainers komen doorgaans ook goed uit de testen.

Trainen op de Christopeit crosstrainer

Uiteindelijk draait het allemaal om het trainen op de crosstrainer. Daarvoor zijn een aantal eigenschappen erg belangrijk.

Zo is het bijvoorbeeld gewenst om over verschillende trainingsprogramma’s te beschikken. Ook het aantal niveaus is bepalend voor de kwaliteit van je training.

Bij veel Christopeit crosstrainers zien we dat ze zo’n 12 programma’s hebben en 24 niveaus.

Hoewel je daar een tijd lang goed mee vooruit kunt, is het toch wat aan de lage kant.

christopeit-sport-crosstrainer

Verder is een duidelijk scherm belangrijk, waarop je jouw prestaties af kunt lezen. De crosstrainers van Christopeit zijn voorzien van een prima scherm. Het is verlicht en overzichtelijk.

Ook geven zij jouw informatie over je training. Zoals de tijd, afstand en calorieën.

Wat echter wel jammer is, is dat je jouw trainingsgegevens niet op kunt slaan in de trainingscomputer. Zo kun je niet steeds verdergaan waarbij je gebleven was.

Dit zul je dus moeten onthouden of extern moeten opslaan, bijvoorbeeld op je telefoon.

Plus- en minpunten

Bij het kopen van een crosstrainer is het altijd goed om de plus en minpunten tegen elkaar af te wegen.

Een aantal pluspunten hebben we eigenlijk al benoemd. De grootste voordelen van Christopeit crosstrainers vinden we de betrouwbare en degelijke kwaliteit van de toestellen.

Ze kunnen tegen een stootje en zijn duurzaam in gebruik. Dit is nog wel eens anders bij veel goedkope crosstrainers.

Ook biedt een crosstrainer van Christopeit jou eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een solide training in huis.

De apparaten hebben geen overbodige poespas waar je niks aan hebt. Dit is overigens terug te zien aan de prijs. Vanwege het eenvoudige design en het beperkte aantal functies, betaal je een fors bedrag minder.

Belangrijkste minpunten

Een van de nadelen is zoals gezegd dus dat je jouw trainingsgegevens niet op kunt slaan.

Verder zijn de crosstrainers vrij beperkt qua mogelijkheden. Je hebt niet heel veel programma’s en niveaus.

Hierdoor is het weliswaar een geschikte crosstrainer voor beginners, maar gevorderde kunnen toch echt beter op zoek gaan naar een passend alternatief.

Ook als jij momenteel nog een beginner bent, maar wel van plan bent om écht serieus te gaan trainen, zal je wellicht een andere crosstrainer moeten overwegen.

De kans is in dat geval namelijk groot dat jij deze crosstrainer na een tijdje ”ontgroeid” qua niveaus en mogelijkheden.

Tot slot is het een minder geschikte crosstrainer voor iemand die van plan is om dagelijks te gaan trainen. Het is namelijk niet geschikt voor intensiever thuisgebruik.

Voor wie is het apparaat (niet) geschikt?

Een Christopeit crosstrainer is geschikt voor jou als je zoekt naar een eenvoudige crosstrainer met een groot bedieningsgemak.

Ook is het wellicht een goede mogelijkheid als jij een crosstrainer wilt kopen op budget. Hoewel er naar onze mening wel betere crosstrainers op budget zijn.

Zoals we zojuist al aangaven is de Christopeit crosstrainer geen goede keus voor gevorderde sporters. Ook als jij van plan bent om je trainingen uit te breiden, kies je het beste voor een wat uitgebreider toestel.

Waar kun je Christopeit Sport crosstrainers kopen?

Christopeit crosstrainers zijn niet altijd op voorraad. Echter zijn er meerdere verkooppunten die ze regelmatig in het aanbod hebben.

De apparaten worden bijvoorbeeld zo nu en dan door de Lidl verkocht. Het apparaat staat daarom ook wel eens te boek als een ”Lidl crosstrainer”.

Webshops die crosstrainers van Christopeit regelmatig aanbieden zijn:

Eindoordeel Christopeit crosstrainer

Als je onze hele review gelezen hebt, heb je wellicht al een idee wat ons eindoordeel is.

Wij houden namelijk gemengde gevoelens over aan de Christopeit crosstrainer.

Aan de ene kant is het een prima crosstrainer voor beginners. Als jij enkele keren per week thuis wilt trainen, is het een goed instapmodel.

Passende alternatieven

Maar aan de andere kant zijn er veel betere crosstrainers op de markt die voor dezelfde prijs, of zelfs goedkoper te verkrijgen zijn.

Een goed alternatief is bijvoorbeeld de Focus Fitness Fox 3 iPlus. Dit is een hele nette crosstrainer met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Klik hieronder om de beste crosstrainers van dit moment te bekijken:💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *