Welke glucosamine is goed? Top 5 beste uit de test (2024)

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op december 30, 2023

Glucosamine supplement botten gewrichten
Glucosamine supplement botten gewrichten

Heb je last van je gewrichten en/of botten tijdens het sporten? Dan is het een goed idee om te kijken naar glucosamine. Dit stofje kun je in je lichaam terugvinden in je kraakbeen en botten.

Sommige mensen hebben van nature minder glucosamine in hun lichaam. In dat geval kun je het bij slikken als supplement.

Maar, welke glucosamine is goed voor jou? En welke is als beste getest?

Ik heb als krachtsporter vaak gebruik gemaakt van glucosamine. Daarnaast heb ik online research gedaan naar de mening van anderen. Daaruit heb ik verschillende soorten glucosamine naast elkaar gelegd.

Zo hoop ik jou te kunnen helpen bij het kiezen van de beste glucosamine voor jou!

Beste glucosamine uit de test

Wat glucosamine is zal ik hieronder kort even benoemen. Uitgebreide informatie kun je in een ander artikel vinden.

Glucosamine is het stofje in je lichaam dat zorgt voor de versterking van je botten en gewrichten. In je kraakbeen vind je de meeste glucosamine.

Door ouderdom of zware fysieke lasten kunnen je gewrichten en botten gaan slijten. Glucosamine vertraagt dit proces en versterkt je gewrichten, botten en het kraakbeen er omheen.

Een zeer belangrijke lichaamsstof dus!

Naast zelf gebruik te hebben gemaakt van glucosamine ken ik veel sporters die het ook gebruiken. Online zijn er nog meer reviews te vinden van mensen die dit supplement gebruiken.

Al deze ervaringen heb ik naast elkaar gelegd en daaruit is een lijstje ontstaan. Dit zijn volgens mij op dit moment de beste glucosamine. Ze zijn in ieder geval als beste getest door de gebruikers.

1. Glucosamine Chondroïtine van Lucovitaal

Lucovitaal glucosamine

Dit supplement bevat wel liefst 1500mg glucosamine, vergelijkbaar met een dagdosering. Van deze glucosamine pillen neem je er twee per dag.

Naast glucosamine zit er in dit supplement ook chondroïtine. Chondroïtine is een bouwstof van kraakbeen. Mensen met artrose kunnen dit supplement van Lucovitaal daardoor goed gebruiken.

Dit supplement herstelt kraakbeen dat is aangetast door bijvoorbeeld sporten. Zware dingen tillen kan op lange termijn namelijk funest zijn voor je kraakbeen.

Glucosamine Chondroïtine van Lucovitaal houdt je gewrichten soepel, waardoor je minder last hebt van klachten.

Het is niet de bedoeling om de dagelijkse dosering te overschrijden.2. Glucosamine van Davitamon

Glucosamine Davitamon

Davitamon glucosamine is een veelzijdig supplement. De beste glucosamine supplementen hebben een dagdosering in één of twee pilletjes.

Davitamon heeft er ook nog eens vitamine C en mangaan in gedaan.

Vitamine C is belangrijk om het kraakbeen gezond te houden. In combinatie met glucosamine is dit product een geweldige bouwsteen voor je botten!

Mangaan helpt ook erg goed bij het binden en versterken van weefsel in je botten.

Je hoeft dagelijks maar één tablet te slikken. Doe dit wel nadat je hebt gegeten voor het beste resultaat.3. Glucosamine van Vitakruid

Glucosamine vitakruid

De glucosamine van Vitakruid is op zo’n manier gemaakt dat het rustgevend werkt voor je darmen. Daarnaast is dit supplement erg makkelijk op te nemen in je lichaam.

Deze factoren zorgen ervoor dat Glucosamine van Vitakruid een betrouwbaar product is.

Elk tablet bevat 1200mg glucosamine, een dagdosering. Dokters raden een maximum van 1200-1500mg glucosamine aan per dag.

Vitakruid claimt dat hun type supplement het meest gebruikte glucosamine supplement in Nederland is.

Al met al is dit een prima product om je glucosamine mee te boosten. Voor een goede prijs krijg je een topsupplement.4. Glucosamine Curcumine van Lucovitaal

Lucovitaal glucosamine curcumine

Dit is het tweede supplement van Lucovitaal in dit lijstje.

Dit merk heeft een ruim aanbod aan supplementen met glucosamine. In die supplementen zitten ook andere stoffen die de werking kunnen versterken.

Dit supplement bevat naast glucosamine ook curcumine. Dit stofje zorgt voor een sterkere weerstand tegen schadelijke stoffen. Ook houdt het ontstekingen in je gewrichten buiten de deur.

De spijsvertering wordt door curcumine ook bevorderd. Als je tijdens het sporten aan het droogtrainen bent is dit supplement ideaal voor jou. Ook kun je glucosamine tijdens het afvallen gebruiken, dat heb ik zelf ook met veel plezier gedaan.5. Glucosamine van Now Foods

Glucosamine now foods supplement

Dit product van Now Foods is een supplement met alleen glucosamine erin.

Hierdoor is het supplement ideaal voor mensen die gedoseerd verschillende soorten supplementen bij slikken. Misschien slik je curcumine of vitamine C al los en is een combinatiepil niet nodig.

Dit supplement is geschikt voor vegetariërs. Dankzij de vegicaps, zoals Now Foods ze noemt, zijn er geen dierproducten in dit supplement verwerkt. Ook zijn ze niet op dieren getest.

Elke dag hoef je maar één (tot maximaal 2) capsule te nemen. Na enige tijd zul je merken dat je botten en gewrichten een stuk steviger zijn!Wat is de beste glucosamine volgens de Consumentenbond?

De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar het beste glucosamineproduct op de markt.

Wat blijkt? Het product van de Hema komt bij de tests als beste glucosamine uit de bus!

Niet iedereen is het daarmee eens, ook al wordt het product natuurlijk door professionals gemaakt. Het is een beetje een lange neus richting alle supplementenproducenten.

Qua prijs ligt het Hema product op een gemiddeld bedrag. Er zijn zeker duurdere supplementen te vinden, maar ook goedkopere.

De glucosaminesupplementen van de Hema bevatten ook koper en mangaan. Beiden zijn goed voor het botweefsel en het kraakbeen. De aanmaak van kraakbeen en stevigheid van je botten worden bevorderd.

Hoe gebruik je glucosamine?

Glucosamine supplement innemen

Wil je glucosamine gaan gebruiken als supplement? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.

De manier van gebruik en de hoeveelheid die je neemt zijn bijvoorbeeld erg belangrijk. Gebruik voedingssupplementen altijd gematigd en met genoeg kennis.

Je kunt glucosamine dagelijks innemen. De dagelijkse dosering ligt op ongeveer 1200-1500mg per dag. Dit kan per persoon verschillen, bijvoorbeeld door je gewicht of leeftijd.

Let wel op hoe lang je glucosamine neemt. Sommige mensen kunnen na enkele maanden gebruik juist weer meer klachten krijgen.

Probeer daarom gematigd gebruik te maken van het supplement en hou bij wat er gebeurt.

Je kunt glucosamine op meerdere manieren innemen.

De makkelijkste manier is door de pil in te slikken met water. Ook kun je glucosamine in een glas vermengen met het water. Ideaal als je niet zo graag pillen slikt.

Conclusie over glucosamine

Glucosamine supplement botten

Welke glucosamine is goed? Dat hangt af van je behoeftes.

In eerste instantie kun je uitgaan van het feit dat glucosamine door je lichaam wordt gemaakt. Mocht je lijf hierbij een handje geholpen moeten worden, ga dan over op supplementen.

Volgens gebruikers kunnen ook producten van de Kruidvat, Etos of zelfs de Hema goed zijn. Mocht je liever een middel van de apotheker willen gebruiken, kan dat natuurlijk ook.

Veel supplementen hebben dus ook extra bestandsdelen. Ideaal om je gewrichten nog meer te voorzien van extra steun.

Vind je dit niet nodig? Dan kun je een supplement gebruiken met alleen maar glucosamine er in.

💡 Misschien vind je dit ook interessant:


Categorieën: Supplementen

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *