Pull up bar voor aan het plafond kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 14, 2024

pull up bar plafond
pull up bar plafond

Pull up bar voor aan het plafond kopen? Bekijk hier het beste aanbod en kom erachter waar je op moet letten.

Ook ontdek je de voor- en nadelen van een optrekstang aan het plafond ten opzichte van andere bevestigingspunten.

Optrekstang plafond bevestiging: waar kopen?

pull-up-bar-aan-plafond

Ben jij van plan om thuis te gaan trainen? Goed idee! Maar om je workouts doeltreffend en uitdagend te maken, kan je wel wat hulpmiddelen gebruiken.

Een van de meest populaire fitnessvoorzieningen voor thuis is de optrekstang of pull-up bar. Zo’n bar kan je gemakkelijk aan het plafond bevestigen om er vervolgens pull ups en chins ups mee uit te voeren.

Niet bepaald de gemakkelijkste oefening, maar zo’n pull-up bar is toch wel zeker de moeite waard als je jezelf graag in het zweet werkt!

Bekijk en vergelijk het beste aanbod pull up bars met plafondbevestiging hieronder:


Wat is een pull-up bar?

Een pull-up bar met plafond montage is vaak een eenvoudige variant van de pull-up bar die je doorgaans in de sportschool vindt.

Meestal gaat het om een kunststof of stalen bar met handvatten en bevestigingsgaatjes, die je gemakkelijk aan het plafond kunt vastmaken.

optrekstang

Op die manier draagt het systeem je lichaamsgewicht terwijl jij je optrekt, waardoor je je home workout meteen een stuk uitdagender kunt maken.

Wat zijn de voordelen van een pull up bar voor aan het plafond?

Als je kiest voor een pull up bar, dan geniet je van enkele voordelen:

Harder trainen thuis

pull-up-plafond

Eerst en vooral kan je je workouts thuis meteen veel moeilijker maken met zo’n optrekstang. Je eigen lichaamsgewicht optrekken is immers allesbehalve gemakkelijk!

Ben je al lang bezig met krachttraining en wil je een tandje bijsteken, dan is zo’n bar dus zeker handig.

Gemakkelijk je optrekstang bevestigen

Een ander voordeel is dat de optrekstang ook eenvoudig te installeren is. Het bevestigen gebeurt doorgaans met een paar sterke vijzen en haken, waardoor de bar binnen no-time ophangt.

Lang hoef je dus niet te wachten om met je home workout te beginnen!

Ruimte besparen

Ten slotte geeft een pull-up bar je de mogelijkheid om thuis te sporten zonder daarmee veel ruimte te verliezen. Vaak nemen fitnessapparaten voor thuis heel wat plaats in, en dat is niet altijd handig.

Een optrekstang is hiermee een van de uitzonderingen. De bar hangt gewoon aan de zoldering, waardoor je dus geen ruimte moet vrijmaken om te sporten!

Waar moet je op letten bij aankoop van een optrekstang?

optrekstang-dak

Als je van plan bent een pull-up bar te kopen, dan is het belangrijk met een aantal zaken rekening te houden:

  • De prijs: het is vaak beter om voor een iets duurder model te kiezen, aangezien je dan vaak meer zeker bent van een goede kwaliteit en veiligheid.
  • Het maximale gewicht: afhankelijk van je lichaamsgewicht kan je een zwaardere of lichtere bar kopen. Let hierbij goed op de maximale last die op het product is aangegeven!
  • De kwaliteit: Uiteraard is het belangrijk om een optrekstang uit te zoeken van goede kwaliteit zodat het een aankoop is voor de langere termijn.

Hoe monteer je een optrekstang aan het plafond?

Een optrekstang monteren, hoe doe je dat nu precies?

Het principe is erg eenvoudig! Door middel van vijzen kan je de bar stevig en snel aan je plafond bevestigen en doorgaans zijn alle benodigdheden inclusief bij de stang geleverd. Waar moet je nu zoal op letten?

Eerst en vooral is het belangrijk dat je de gaatjes voor de vijzen op de juiste afstand van elkaar in de zoldering boort. Zo ben je zeker dat de structuur stevig vast zit.

Daarbij is het ook belangrijk om de vijzen goed vast te draaien. Je gaat immers met je hele lichaam aan de stang hangen, dus als de bar te zwak vastzit wordt het risico op vallen en kwetsuren meteen veel groter.

Ten slotte is het aangeraden om bij het bevestigen van de stang altijd de richtlijnen van de producent te volgen. Afhankelijk van het merk en model zal er een andere gebruiksaanwijzing van toepassing zijn. Volg duidelijk de aangegeven stappen om de leefduur van de optrekstang te verlengen én veiliger te sporten!

Als je een beetje handig en creatief bent zijn er een tal van andere mogelijkheden om de pull up bar aan het plafond op te hangen.

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om er heen houten balk tussen te bevestigen zoals is te zien op het filmpje hieronder:Alternatieven

Goede alternatieven voor een optrekstang aan het plafond zijn een pull up bar aan de deur of aan de muur.

En daarnaast kun je ook gym ringen ophangen aan het plafond om je vervolgens aan op te trekken. Ook hiermee kun je erg gevarieerd trainen.
Verder lezen?

Dip bar kopen

Buikspier apparaat

Bokszak ophangen

Push-up board

Pull up rack

Optrekstang voor buiten

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *