Online yoga volgen? Top 5 beste online yoga lessen!

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op februari 4, 2023

Online Yoga lessen
Online Yoga lessen

Wil je graag online yoga volgen, maar weet je niet welk lesprogramma je het beste kunt kiezen?

Yoga is tegenwoordig ontzettend populair. En daar is ook een goede reden voor. Het is namelijk heel goed voor je spieren en lichaamshouding, maar ook helpt het bij ontspannen.

Je kunt natuurlijk een yoga les in het echt volgen bij de plaatselijke yoga- of sportschool. Maar hier heb je misschien niet altijd tijd voor.

Dan bieden online lessen uitkomst. En deze zijn net zo ontspannend als een yogaklas in het echt.

Hieronder hebben wij de top 5 beste online yoga lessen voor je verzameld.

Dit zijn de beste online yogalessen (ook voor TV)

Er zijn meerdere goede online yoga programma’s die jij kunt gebruiken voor jouw trainingen. Maar het vinden van de juiste les kan best lastig zijn.

Dit zijn de beste online yogalessen van dit moment. Of je nu een beginner of gevorderde bent: er zit voor iedereen wel een geschikte training tussen.

1. Onbeperkt online Yoga-en meditatielessen – Happy With Yoga Practice

Practice happy with yoga

Happy With Yoga Practice wordt ook wel ‘Netflix voor yoga’ genoemd.

Aangezien er tientallen verschillende yoga, mindfulness en meditatie lessen op het platform staan, zit er altijd wel iets voor je bij. Het maakt dus niet uit of je een beginner of gevorderde yogi bent.

Het is mogelijk om de yoga- en meditatielessen te gebruiken als vervanger van gewone lessen in een yoga- of sportschool. Maar het kan ook een aanvulling zijn op je normale bewegingspatroon.

Je kunt altijd en overal gebruik maken van de online yoga lessen. Dus ook als je op vakantie bent.

Happy With Yoga Practice is een betaald platform. Wil je alle lessen en cursussen kunnen volgen? Dan betaal je een vast bedrag per maand. Maar het is ook een optie om eenmalig een losse cursus aan te schaffen.
2. Online yoga cursus voor beginners – Yoga Stap Voor Stap

Happy with yoga

Yoga Stap voor Stap is een online yoga cursus voor beginners. Dus wil jij graag thuis starten met yoga? En heb je nog nooit een yogales online gevolgd? Dan is deze online yoga training perfect voor jou. 

In 9 online yogalessen krijg jij de basis helemaal onder de knie. Meer dan 3000 beginners hebben al deelgenomen aan deze cursus. Het is dus een erg populaire online yogaschool!

De cursus is ontwikkeld voor vrouwen en mannen die graag willen beginnen met yoga, maar niet precies weten hoe.

In de filmpjes wordt de basis rustig en duidelijk uitgelegd. Bovendien kun je de filmpjes zo vaak terug kijken als jij wilt. Je doet dus alles op jouw eigen tempo.

De yoga lessen richten zich vooral op basis rekoefeningen, maar ook de ademhaling speelt een belangrijke rol.

Wanneer je je houding en ademhalingstechniek in het begin goed aanleert, scheelt dit je later veel werk.
3. Online Yoga Nidra – Reis Door De Chakra’s

happy with yoga academy

Happy with Yoga heeft sinds kort een nieuwe online cursus, namelijk online Yoga Nidra: een reis door de chakra’s.

In deze online yoga training leer je te werken met de energie in je lichaam. De kern van yoga is als het ware het controleren en sturen van energie. En laat deze cursus hier nu net dieper op ingaan.

Een chakra kan omschreven worden als een draaiend wiel van energie. Door bewust te zijn van jouw chakra’s, krijg je een beter beeld van jezelf en hoe je naar de wereld kijkt.

Het in balans brengen van je chakra’s kan daarnaast helpen bij het creëren van rust en ontspanning.

Wil je meer weten over je chakra’s? Dan is de Yoga Nidra online cursus een goede keuze. In deze yoga training leer je precies hoe het chakra systeem werkt en ga je op zoek naar diepe ontspanning.
4. Yin yoga online – Zensa Yoga

Zensa yoga coaching

Zensa Yoga is het grootste online yoga platform in België. Naast yogalessen worden er ook mindfulness en pilates oefeningen gedeeld.

Er zijn diverse online cursussen waar je uit kunt kiezen, zoals de Grow en Go Slow trainingen.

Je krijgt onbeperkte toegang tot meer dan 250 videolessen. Bovendien kies je helemaal zelf weke yoga-stijl jij wit beoefenen. Van Relax Yin Yoga tot zwangerschapsyoga: er is enorm veel keuze.

Probeer de Yin Yoga online lessen nu 2 weken gratis, zonder verplichtingen. Zo kom je erachter of yoga iets voor jou is!
5. Yoga online tv – Kundalini Yoga Club

Kundalini yoga club

Met Yoga online tv volg je online yogalessen waar en wanneer je maar wilt. Al vanaf een laag bedrag per maand krijg jij onbeperkte toegang tot meer dan 400 lessen van echte yogadocenten.

Benieuwd of Kundalini yoga iets voor jou is? Probeer dan de Kundalini yoga les op Yoga online tv.

Kundaline yoga richt zich op het doorbreken van blokkades op fysiek, emotioneel en spiritueel vlak. Tijdens deze cursus leer je de basistechnieken, maar ook ontdek je meer over deze vorm van yoga.

Ook worden er wekelijks nieuwe lessen toegevoegd, zodat er altijd wel een geschikte les voor je bij zit!
Yoga online vs fysieke yogales

Het volgen van een yoga les in een sport- of yogaschool is natuurlijk erg fijn en ontspannend. Maar je kunt ook gewoon yoga beoefenen vanuit jouw woonkamer, wanneer het jou uitkomt.

Dit doe je met een yoga app of website. Natuurlijk bieden zowel online als fysieke lessen verschillende voordelen. En het is net wat jij fijner vindt.

Hieronder zetten we een aantal voordelen van online yoga op een rij:

  • Yoga wanneer en waar je maar wilt
  • Er zijn verschillende soort lessen beschikbaar
  • Je kunt alles op je eigen tempo doen
  • Online yoga lessen zijn vaak goedkoper

Online yogalessen gratis in het Nederlands

online yoga lessen

Naast betaalde online yogalessen kun je ook veel yoga materiaal vinden op het internet.

Op YouTube vind je diverse lessen voor beginners. Deze gratis lessen zijn een goede eerste stap. Ze leren je namelijk de basistechnieken.

Houd er rekening mee dat de kwaliteit en de diepgang van gratis online yoga minder goed is dan bij een betaald platform. Bij de genoemde online yogalessen in ons toplijstje wordt er veel uitleg gegeven.

Zo weet je precies wat je moet doen en waar je aan toe bent. Bovendien staan er gelijk een heleboel lessen voor je klaar, zodat je steeds een stapje verder kunt gaan.

Gratis Nederlandse yoga filmpjes op YouTube missen naar onze mening vaak de diepgang. En ook is het minder overzichtelijk.

Daarom gaat onze voorkeur uit naar een betaald online platform, zoals Yoga Nidra online of Yin yoga online.


Misschien ook interessant:

Categorieën: Training

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *