Boksklok kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 30, 2024

Een boksklok is een essentieel middel tijdens trainingen. Wil je er een kopen? Op deze pagina vind je de beste opties en tips.

Wat is een boksklok?

Boksklokken zijn te vinden in meerdere soorten en maten. Ze worden ook wel een interval timer genoemd.

Echter is het grote verschil tussen deze twee dat de boksklok speciaal ontworpen is om gebruikt te worden gebruikt tijdens bokszak trainingen en sparren.

Boksklok kopen

Boksklokken zijn vaak te verkrijgen in vechtsportwinkels, maar ook in diverse sportwinkels kun je ze kopen.

Vaak voldoen de zogenoemde interval timers prima om te gebruiken tijdens vechtsporten. Wees er echter wel zeker van dat de timer alle functies heeft die jij wenst te hebben.

Klik hieronder om het complete aanbod te bekijken:


Welke boksklok kopen?

Het uitzoeken van de perfecte klok kan wel eens lastig zijn. Hieronder vind je goede opties:

Lifemaxx boksklok

life-maxx-boksklok

Deze klok is voorzien van alle nodige functies die je nodig zult hebben tijdens het boksen. Zo is het voorzien van een ronde timer en een pauze timer inclusief duidelijke piepjes, zodat het goed hoorbaar is voor de boksers.

Het is gemakkelijk aan de muur te bevestigen en ook het bedienen gaat eenvoudig met behulp van een afstandsbediening. Klik hieronder voor de prijs:
Toorx timer

interval-timer

De Toorx timer is een multifunctionele timer die erg geschikt is om te gebruiken tijdens vechtsport. Het is voorzien van een duidelijke weergave van de cijfers (6 stuks).

De weergave kun je zelf samenstellen naar wens, afhankelijk van je trainingen. Zo kun jij van te voren al bepalen hoe de workout eruit gaat zien om vervolgens de klok juist af te stellen.

Je kunt ‘m aan de muur hangen zodat ook de vechters er eventueel op kunnen kijken en het is te bedienen met behulp van de bijgeleverde afstandsbediening.
Waarom een boksklok?

boksen

Tijdens het boksen is de klok óf je grootste vriend óf je grootste vijand. De tijd is dan ook een erg belangrijk aspect tijdens (kick)bokstraingen.

Sparren en andere trainingsvormen worden vrijwel altijd gedaan aan de hand van de klok.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een simpele stopwatch of sporthorloge te gebruiken om de tijd bij te houden, maar een echte boksklok is veel handiger.

Deze is namelijk makkelijk te bedienen en je hoeft ‘m niet constant vast te houden.

Daarnaast zal het vrijwel elke boksschool niet misstaan. Een klok hoort er nou eenmaal in thuis. Zo kun je een klok bestellen die het beste past in jouw boksschool qua design.

Als alternatief voldoet een fitness klok vaak ook aan de wensen.

Functies en aandachtspunten

Maar het belangrijkste is natuurlijk de functionaliteit van de boksklok. Zo zitten er verschillende functies op. Het belangrijkste is uiteraard de tijd. Maar ook is het handig als er een pieptoon functie op zit.

Met behulp van deze functie weten de boksers dat het tijd is om te rusten en dat de ronde voorbij is.

Wanneer je het belangrijk vindt dat de boksers de tijd moeten kunnen zien tijdens het vechten is het handig om een boksklok met groot en duidelijk scherm te kopen.

Geluid

Het geluid kan verschillen per klok. Kies je het liefst voor een harde of een zachte toon? Belangrijk om rekening mee te houden is dat boksers vaak diep in hun focus zitten tijdens het trainen.

Ze moeten dus gewaarschuwt worden met met behulp van een duidelijik signaal. Aangeraden is dan ook om een boksklok te kopen waarbij je een harde toon hoort, het liefst in de vorm van een piep, ookwel een ‘beep’ genoemd.

Het is aangeraden om een boksklok te kopen waarbij het volume van de beep zelf in te stellen is. Op deze manier kun jij het namelijk geheel naar wens verstellen, zodat het voor iedereen goed te horen is. Of juist zodat het niet te hard klinkt.

Aan de muur of op de grond

Een boksklok kun je zowel aan de muur hangen als op de grond neerzetten. Hierin zul je dus zelf de keuze moeten maken welke soort het beste past in jouw boksschool.

Vaak wordt er gekozen voor een digitale klok voor aan de muur óf een zogenoemde ‘oldschool’ boksklok’.

Deze laatstgenoemde kun je op de grond zetten. Het model is erg populair, aangezien het goed past bij het decor van een vechtsport omgeving.

Bediening

Ook qua bediening zit er verschil tussen de boksklokken. Zo heb je klokken die enkel met de hand te bedienen zijn én klokken die je kunt bedienen met behulp van een afstandsbiedening.

Wanneer er voor kiest om de klok aan de muur te hangen is het vanzelfsprekend gewenst om zeker te weten dat er een afstandsbiedening bijgeleverd wordt.


Meer vechtsport materiaal:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *