Abtronic Review + Ervaringen – Werkt hij echt?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op oktober 15, 2023

abtronic
abtronic

De Abtronic is een vrij bekend buikspierapparaat. Wellicht ken je dit apparaat van de reclames, of heb je er wel eens over gehoord.

Maar geeft het nou echt zulke goede resultaten als beloofd wordt?

In deze review bespreken we het apparaat vanuit een objectief oogpunt, zodat je er een goed en realistisch beeld van kunt krijgen.

Wat is de Abtronic?

abtronic-trainer

Zoals gezegd is de Abtronic een apparaat waarmee je de buikspieren kunt trainen. Echter is het geen standaard buikspiertrainer. Nee, het werkt namelijk met zogenoemde EMS technologie.

Wat dat betekent? EMS staat in dit geval voor elektromyostimulatie. Dat is ook wel een ”duur woord” voor elektrische spierstimulatie.

De Abtronic stuurt namelijk kleine elektrische schokjes richting jouw buikspieren. Dat blijft echter niet bij slechts een paar schokjes, maar een fors aantal per seconde.

Hierdoor zullen jouw buikspieren zich constant moeten aanspannen en worden dus flink aan het werk gezet.

De Abtronic is overigens niet het enige apparaat dat gebruik maakt van de EMS therapie. Er zijn namelijk genoeg andere EMS buikspiertrainers op de markt.

De welbekende Abtronic is ondertussen al een geruime tijd op de markt. Is het apparaat hierdoor ook verouderd..? Je ontdekt het in de rest van deze review.

De beloftes van dit apparaat

Als jij deze review leest, ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in het product, of in elk geval in de beloofde resultaten.

De beloofde resultaten die de Abtronic jou zou moeten opleveren mogen duidelijk zijn.

Het zou jou namelijk een platte, strakke én sterke buik moeten opleveren. Deze resultaten worden beloofd in de reclames en productomschrijvingen.

Maar daar blijft het overigens niet bij. Er worden namelijk ook beloftes gedaan dat jij dit met slechts ”enkele minuten per dag” kunt doen.

Dat zijn nogal grote beloftes. Als je het ons vraagt schept dit dan ook direct torenhoge verwachtingen.

Zou het echt zo goed werken..?

Maakt de Abtronic zijn verwachtingen waar?

In dit geval lijken de verwachtingen te mooi om waar te zijn. Helaas is het dat dan ook.

Door de Abtronic slechts 10 minuten per dag te gebruiken, zal je niet direct in korte tijd een fysieke transformatie ondergaan.

Nee, daar is echt meer voor nodig. Denk daarbij aan gerichte training en goede voeding.

Betekent dat overigens dat de Abtronic helemaal zinloos is?

Nee, dat niet. De Abtronic zou namelijk wel degelijk als een goede aanvulling kunnen dienen op je training.

EMS trainers hebben namelijk wel degelijk een wetenschappelijk bewezen effect op je spiermassa en daarmee ook op je vetmassa.

De Abtronic zou dan ook als een aanvulling kunnen dienen op jouw huidige training, mocht jij een strakkere buik willen ontwikkelen.

Wat daar nog meer bij komt kijken, lees je later in dit artikel.

Trainen met spierstimulatoren

Trainen met spierstimulatoren is niets nieuws. Zoals gezegd zijn er dus al vele andere apparaten die gebruik maken van deze techniek.

Het wordt gebruikt bij ziektes en blessures, maar ook om spiermassa te kweken of om af te vallen.

Toch zijn de buikspiertrainers het bekendst en het populairst. Een ander populair apparaat voor de buikspieren is bijvoorbeeld de Gymform Total Abs. Dit is een soortgelijk apparaat als de Abtronic en beloofd ook soortgelijke resultaten.

Abtronic ervaringen

Natuurlijk is het heel interessant om naar de ervaringen van anderen te kijken. Zijn er überhaupt wel mensen die een verschil merken door de Abtronic te gebruiken?

De ervaringen van gebruikers kunnen heel nuttig zijn om te lezen, aangezien je hierdoor een goed beeld kunt krijgen van het product.

Wij zijn dan ook op zoek gegaan naar Abtronic ervaringen. Hoewel de Abtronic al een lange tijd bestaat en ook vrij populair is, zijn er helaas niet heel veel ervaringen.

We hadden er dan ook wel iets meer van verwacht.

Toch kun je nog een redelijk aantal Abtronic reviews lezen op de productpagina’s op bol.com.

Wat ons hierbij direct opvalt, is dat de Abtronic X2 over het algemeen vrij goede recensies heeft. Het wordt namelijk beoordeeld met 4 van de 5 sterren.

Een aantal mensen geven hier aan dat de Abtronic daadwerkelijk effect heeft en dat ”hun buikje verdwijnd”.

Wij vragen onszelf af of dat puur door de Abtronic komt, of door het dieet dat ze volgen.

Je kunt de ervaringen hier zelf lezen >>

Welke varianten zijn er?

Er zijn meerdere varianten van de Abtronic te koop. Een oudere versie en een nieuwere versie, welke je hieronder kunt vinden.

AbTronic X2

abtronic-x2

De X2 variant was de eerste die op de markt verscheen. Dit product is ondertussen al een flinke tijd in omloop. Je zou dan ook denken dat het apparaat ondertussen wat verouderd is.

Toch is het opvallend dat de X2 nog altijd de populairste Abtronic is. Je hebt hierbij keuze tussen de X2 Edge en de X2 Power.

Bekijk hier het aanbod

AbTronic X8

abtronic-x8

De X8 variant is net wat nieuwer. Je ziet direct dat het verschilt met de X2 versie.

De werking van het apparaat is overigens exact hetzelfde. Het grote verschil is alleen dat de X8 versie een andere vorm heeft.

Het is exact gevormd naar jouw buik, zodat je deze er op kunt plakken met zogenoemde gel pads.

Dit apparaat heeft een wat modernere uitstraling en de bediening werkt op een andere manier.

Bekijk hier het aanbod

AbTronic NARL

abtronic-narl

De Abtronic NARL is het allernieuwste buikspierapparaat van het merk. Dit apparaat is voorzien van de nieuwste technologieën en is een stuk uitgebreider en functioneler dan zijn voorgangers.

Met dit apparaat heb je 4 pads die je op je buik kunt plakken. De keerzijde van dit apparaat is overigens wel dat het een stuk duurder is dan de andere varianten.

Bekijk hier het aanbod

Onze conclusie over de Abtronic

Als je deze review tot nu toe helemaal hebt gelezen, heb je ondertussen waarschijnlijk gemerkt dat wij gemengde gevoelens hebben over de Abtronic.

Wat wij bijvoorbeeld minder vinden, is dat er hele mooie resultaten worden beloofd. Zo zou je binnen enkele weken al het lichaam van je dromen moeten hebben..

En dat allemaal door de Abtronic iedere dag even te gebruiken.

Dit is natuurlijk te mooi om waar te zijn. Echter neemt dat niet weg dat het wel degelijk kan fungeren als aanvulling op je training.

Hoewel buikspieroefeningen nog altijd effectiever zijn om een sterke buik mee te kweken.

Maar mocht je écht geen zin of tijd hebben om je buikspieren regelmatig te trainen, of mocht je fysiek beperkt zijn, bijvoorbeeld door rugklachten, dan biedt de Abtronic mogelijk wel een mooie uitkomst.

Waar is de Abtronic te koop?

Heb je interesse om de Abtronic te kopen? Het is goed om te weten dat er niet veel verkooppunten zijn. Ook ligt het niet in fysieke winkels en is het enkel online te bestellen.

Bekijk hieronder het huidige aanbod en prijs:Wat is een goed alternatief?

Wat is het beste alternatief voor de Abtronic als jij strakke buikspieren wilt? Het beste alternatief mag duidelijk zijn. Dat is namelijk door te trainen en goed te eten.

Overigens is training en voeding altijd essentieel, ook als je de Abtronic gebruikt. Het apparaat zal jou namelijk geen enkel resultaat opleveren als jouw voedingspatroon niet in orde is.

Ook is het sterk aan te raden om erbij te gaan sporten, wil je het maximale resultaat eruit halen.

Mocht je direct goed aan de slag willen gaan met het ontwikkelen van een strakker lichaam, download dan de Droog Trainen Kick-start.💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *